Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

In de voorlaatste oefenwedstrijd in aanloop naar de competitie speelde DVS’33 Ermelo voor eigen publiek op dinsdagavond 9 august tegen de Lion Football Academy. De geelzwarten hadden een makkelijk avondje en de score had al voor de rust in de dubbele cijfers kunnen lopen. Het bleef bij 5-0 halverwege. Lion Football Academy bestond uit een gezelschap van profs, waarvan de meeste spelers Onder 21 of onder 18.
Peter Wesselink experimenteerde nog met zijn selectie en probeerde enkele spelers op andere posities uit. De geelzwarten traden aan met Rik van Nuenen in het doel, Eren Turan Yavuz, Tim van de Berg, Tarik Evre en Sem de Wit achterin, Omar El Ghazouani, Lars Huber en Adriaan Kruisheer op het middenveld en Stef Nijland, Lars van Wetering en Ali Akla voorop.

‘Academici’ voor rust geen partij voor DVS.
Een enkeling probeerde met een technisch hoogstandje de Ermelose verdediging in verlegenheid te brengen, maar de geconcentreerd spelende geelzwarten waren niet geïmponeerd, plukten steeds makkelijk de bal van de schoen en voetbalden makkelijk verder. Dat zorgde al binnen 20 minuten voor een 4-0 voorsprong. In de 4e minuut tikte Ali Akla in de rebound de 1-0 binnen, inde 10e minuut ramde Adriaan kruisheer een afvallende bal tegen de touwen en stond Lars van Wetering vier minuten later met succes aan het einde van een in hoog tempo uitgevoerde aanval over links. In de 18e minuut was een lichte overtreding op Ali Akla genoeg voor een terechte strafschop. Hij verzilverde deze zelf, 4-0. Een minuut daarvoor had Tarik Evre de eerste dreiging uit een aanval van de gasten gehaald door de voorzet te onderscheppen. Na de drinkpauze halverwege de eerste helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Nu kon de sluitpost van de bezoekers zijn eerste redding verrichten, maar in de 30e minuut maakte Ali Akla zijn hattrick vol, 5-0. De score had nog verder op kunnen lopen, maar een schot ging voorlangs en tweemaal was er een redding met de voet op de doellijn. Pas in de slotminuut van de eerste helft kreeg Rik van Nuenen zijn eerste werk te verrichten. Hij tikte een strak schot net over de lat. Aan Ermelose zijde ging in de extra tijd een vrije trap net naast. Het bleef vooralsnog bij 5-0.

Na rust minder productief
Vijf spelers bleven in de rust in de kleedkamer achter; Tarik Evre, Tim van de Berg, Adriaan Kruisheer, Ali Akla en doelman Rick van Nuenen. Hun respectievelijke vervangers luisterden naar de naam van Stijn Schipper, Maarten van Dijk, Frank Olijve, Lars Miedema en Niels Selles. Het krachtsverschil was na de thee wat minder groot. Een minuut, nadat Lars van Wetering na een goede combinatie nog op de doelman was gestuit, ronde Lars Miedema een knappe aanval met het hoofd af, 6-0. Voor het laatste half uur maakten Eren Turan Yavuz en Stef Nijland plaats voor Joel Kramer en Matijs Valstar. Direct hierop waren de gasten dichtbij de eretreffer. In de 62e minuut stond de lat die nog in de weg uit een vrije trap, maar drie minuten later was een schitterend afstandsschot wel raak, 6-1. Er waren nog wat mogelijkheden voor DVS, voordat Lars van Wetering in de 79e minuut met een schot voor de 7-1 eindstand tekende. Hij kreeg nog twee kansen uit een kopbal en een schot. Het bleef bij die stand.

Laatste oefenduel voor competitie tegen HSC’21
Zaterdag 13 augustus speelt DVS haar laatste oefenwedstrijd. Dan is zondagderdedivisionist HSC’21 uit Haaksbergen om 14:30 uur in Ermelo te gast.