DVS’33 Ermelo maakt zwakke eerste helft tegen Hierden na rust nog goed

Maikel Roelofsen
25'

7 augustus 2013 19:00

Huis in ’t Veld

DVS’33 Ermelo is woensdagavond 8 augustus het Veluwade-toernooi begonnen met een overwinning op gastheer Hierden, maar keek halverwege nog tegen een achterstand aan. Dat werd na de rust nog goed gemaakt. In de basis was wel wat gewijzigd in vergelijking met de wedstrijd een daarvoor, maar ook nu begon Roelof de Groot als eerstejaars vanaf de aftrap. Voorin verscheen ook weer Mitch van der Vlist, die van Spakenburg overkwam. Hoofdtrainer Hennie in ’t Hof had gehoopt de voorbereiding van het nieuwe seizoen met drieëntwintig spelers in te kunnen gaan, maar dat bleek met een aantal van achttien toch minder. Daardoor was het ook moeilijker om in een tijdsbestek van twee dag twee wedstrijden af te werken en DVS kon in het eerste bedrijf op de Veluwade ook niet die energie aan de dag leggen als een dag eerder tegen asv Dronten, die ruim met 7-1 gewonnen werd.

In de openingsfase van de wedstrijd op het fraaie sportpark “Mheenzicht” was dat nog niet direct zichtbaar, want DVS openende al in de 1e minuut met een goede kans. De kopbal van Mitch van der Vlist uit een voorzet van Henk Baum was echter te zacht. In de 4e minuut viel de openingstreffer alsnog, toen Ali Akla uit een corner van Baum wel succesvol inkopte, 0-1. De geelzwarten verzuimden nu om door te drukken en er ontstond na een geblokte pass al direct een mogelijkheid voor de thuisclub. De Hierdense aanvaller was niet doortastend genoeg.  Het tempo van de wedstrijd lag nu op het niveau van zomeravondvoetbal en van een mooie zomeravond was nu met een miezerig regentje nu juist geen sprake. De roodwitten kwamen in hun eerste wedstrijd zelfs langszij in de 25e minuut, toen zwak verdedigen in de Ermelose defensie uiteindelijk leidde tot een strafschop. Scheidsrechter Huis in ’t Veld had daarbij ook hands geconstateerd. Brian Klaassen benutte de penalty, 1-1. Hierden ging zelfs met wat meer flair spelen en kreeg verrassend vier minuten na de gelijkmaker de voorsprong. Birhan Salihi besloot een goede actie op links met een voorzet, die door Maikel Roelofsen over doelman Daan Huiskamp werd binnengekopt, 1-2. Een verrassing hing in de lucht. Even leek DVS aan te zetten om de zaken weer bij te draaien en schoot Mitch van der Vlist in de 37e minuut uit een voorzet van rechts door Ronald Hoek hard tegen de onderkant van de lat. De spits was als enige overtuigd, dat de bal de doellijn had gepasseerd. Overtuigend was het verder niet meer voor de rust, waar de geelzwarten nog wel een reeks hoekschoppen achter elkaar forceerden. De ploeg van Peter Epe en Jan Jaap Kooistra bracht de voorsprong nog wel de pauze in.

Gelukkig mocht DVS het nodige aantal spelers wisselen. Op papier stond er misschien minder kwaliteit, maar de inzet ging wel omhoog. Er werd van meet af aan meer druk gezet op de tweedeklasser, die nauwelijks van de eigen helft afkwamen. In de 51e minuut was het al weer gelijk, toen Mike Ahrens de profiteerde van een misverstand in de Hierdense defensie en de 2-2 binnenschoof. Paul Eppink hoefde na de rust alleen in actie te komen om een diepe bal weg te roeien. Via de invallers Michael Musa, die op de paal schoot, en Maurizio Sleurink (kopbal) mocht de Hoofdklasser weer aan een voorsprong gaan denken. Die kwam er direct, nadat de gastheren vanwege een rode kaart met tien man kwamen te staan. De invallers Mike Ahrens en Joost van Norden zorgden voor de 2-3. Uit de voorzet van de eerste was het balcontact van de laatste in de 84e minuut voldoende om de bal in de verre hoek binnen te doen gaan. Mike Ahrens stond ook aan de basis van de vierde Ermelose treffer in de 88e minuut. Zijn voorzet kwam via een Hierdens been voor Maurizio Sleurink, die de ruimte zag om gedecideerd en hard uit te halen.  Dat bracht de eindstand op 2-4. Gezien de veldverhouding in de tweede helft een terechte overwinning. Dat was dan weer te danken aan een betere instelling bij DVS na de thee.

Door de 2-4 overwinning behaalde DVS zeven punten; drie vanwege de zege vier voor elk gescoord doelpunt. Daarmee komen de geelzwarten zaterdag uit in de winnaarspoule en strijden dus nog om de toernooiwinst. De Heemskerkse Hoofdklasser ODIN’59, komend seizoen competitiegenoot van de Ermeloërs, won haar wedstrijd eveneens. De Noord-Hollanders versloegen eersteklasser Eemdijk met 3-2 en verzamelden zo zes punten. Beoogd tegenstander van DVS was VVOG, maar de Harderwijkse  Hoofdklasser kwam tegen NSC niet verder dan 1-1 en moest de eersteklasser na een strafschoppenreeks voor laten gaan. De Nijkerkers treden dus zaterdag 10 augustus om 14;00 uur tegen DVS aan. Van FC Horst werd wellicht wat meer verwacht tegen ’t Harde, maar in die wedstrijd werd niet gescoord, maar de derdeklasser nam de penalty’s beter dan de ploeg van Jan van den Berg. FC Horst dus naar de verliezerspoule en ’t Harde mag de uitdaging aangaan tegen de Hoofdklasser uit Heemskerk.