26'
33'

F-pupillen zaterdag, F2, 3e klasse 01

14 september 2013 11:00

Na de zware bekerwedstrijd tegen Unicum F3, waar een gelijkspel afgedwongen werd, stond zaterdag 14 september de eerste competitiewedstrijd op het programma. De jongens hadden er zin in en aan zelfvertrouwen leek geen gebrek. Gert-Jan zette de boel nog even op scherp door te melden dat Zwart-Wit de vorige wedstrijd tegen FC Horst F3 met 9-0 had gewonnen. Om 11.00 uur werd er afgetrapt en DVS begon de wedstrijd in Harderwijk voortvarend, Abdi en Daan lieten zich meteen zien door met regelmaat door de verdediging van Zwart-Wit te slalommen. Op aangeven van Abdi opende Niels de score in de 3e minuut, 0-1. Een minuut later bleek dit weer een gouden combinatie, weer scoorde Niels op aangeven van Abdi, 0-2.

Zwart-Wit wist niet goed raad in deze beginfase en leverde de bal keer op keer snel in, waar Daan dankbaar gebruik van maakte. Of het nu een schot op doel was of een voorzet, dat zullen we nooit weten, maar de 0-3 werd gescoord door Daan in de 5e minuut. DVS bleef lekker voetballen en Daan schoot in de 7e minuut z’n tweede achter de keeper, 0-4. Het werd nog erger voor Zwart-Wit, Tumelo bleef goed doorjagen op de verdediging van Zwart-Wit en profiteerde van een te korte terugspeelbal op de keeper, 0-5. Het tweede deel van de eerste helft werd Zwart-Wit wat sterker en wist er beter uit te komen, toch was de volgende kans voor DVS, Siem kneep naar binnen vanaf links en kreeg ruimte voor een schot wat net over het doel ging. De eerste kans van Zwart-Wit kwam in de 11e minuut, een schot op het doel van DVS wat eindigde in de handen van Melvin. Een minuut later de eerste corner voor Zwart-Wit wat resulteerde in een doelpunt voor de thuisclub, 1-5. Vervolgens ging het spel minuten lang op en neer waarbij de verdediging van DVS op de proef werd gesteld, maar Ewout, Ruben en Axel hielden het hoofd koel en gaven weinig weg achterin. Er waren kansen voor beide ploegen maar op aangeven van Ewout passeerde Niels de keeper in de korte hoek, 1-6. Zwart-Wit bleef komen en na wat gerommel voor het doel van DVS viel toch de 2-6 in de 22e minuut.

De tweede helft begon zoals de eerste geëindigd was, Zwart-Wit kreeg meer grip op het spel en probeerde kansen te creëren. Vooral de nr.3 van Zwart-Wit was goed op dreef en bleek moeilijk te af te stoppen. Ruben, Ewout en Axel moesten vaker ingrijpen als in de eerste helft maar stonden goed op te letten en hielden de bal ver weg van het eigen doel. Toch was het Daan die het volgende doelpunt aantekende in de 6e minuut, zijn 3e alweer deze wedstrijd, 2-7. DVS leek weer de overhand te krijgen en  Ewout kwam vrij voor de keeper maar zijn schot werd gestopt door de keeper. Een minuut later was het weer Zwart-Wit met een prima opgezette aanval, 3-7. Halverwege de tweede helft kreeg Zwart-Wit de bal niet goed weg voor eigen doel en was het Daan die profiteerde en zijn nr.4 afleverde, 3-8 in de 13e minuut. Zwart-Wit wist vervolgens nog 1 maal te scoren in de 16e minuut (4-8) en kreeg in de laatste minuten nog een paar grote kansen die door toedoen van goed verdedigend werk niet tot doelpunten omgezet konden worden.
Bij de penaltyreeks scoorden Siem, Ruben en Melvin. Melvin wist opnieuw knap een paar strafschoppen tegen te houden.

Het feestje kon weer gevierd worden want na het doorgaan in de beker is ook de eerste competitiewedstrijd omgezet in winst.