Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

Op zaterdagochtend 3 september, heeeeel erg vroeg, stond voor de O8-2 de eerste competitiewedstrijd op het programma. Gelukkig was het een thuiswedstrijd, tegen Putten. Het was bij voorbaat al een legendarische wedstrijd, want voor alle spelers was het de eerste officiële wedstrijd ooit. Spanning alom dus, want wat kon deze groep verwachten?
DSC_1322.JPG

Helemaal bleu ging de O8-2 niet het veld op. Afgelopen week werd er geoefend tegen zowel de collega's van VVOG als tegen de O8-1. Beide wedstrijden werden zeer ruim verloren; het tika taka voetbal dat zo vaak op de trainingen te zien was kwam niet uit de verf tijdens deze wedstrijden. Zowel de tactische als de fysieke kwaliteiten van de tegenstanders zorgden voor een complete overrompeling van dit team. Er was dus werk aan de winkel; de trainers hadden een nieuw plan uitgedacht en daar waren precies twee trainingen voor beschikbaar om die onder de knie te krijgen. Het streven was het beroemde catenaccio te verbeteren zodat er een Ermelose variant zou ontstaan.

Om klokslag 8.45 ging de wedstrijd van start. De slag werd vooral geslagen op het middenveld, waar beide teams vol gas gaven. Het duurde bijna tien minuten voordat DVS de eerste kansen wist te creëren, maar daarna duurde het niet lang tot de handen in de lucht geheven konden worden. Daan Lubbersen wist te ontsnappen maar zijn schot werd nog net gekeerd door de keeper, waarna Tygo Ligthart de rebound kon benutten. Het beloofde een mooie dag te worden, want ineens viel het kwartje bij alle spelers. Aanval na aanval was te bewonderen, maar de bevrijdende 2-0 bleef uit. Zoals zo vaak was het de tegenstander die hiervan gebruik maakte; de 1-1 stond vlak voor de eerste rust op het bord.

De coach kon deze rust echter mooi gebruiken om nog een paar aanpassingen te doen. Vanaf dat moment was het pas echt smullen geblazen. In de daarop volgende twintig minuten ontstond de ene kans na de andere, waarbij veel kansen nu wel benut werden. Met nog tien minuten te gaan stond zelfs 9-1 op het scorebord. Deze score was echter het sein voor alle spelers om de afspraken even te vergeten en lekker Messiaanse acties te maken. Jammer genoeg bleek Messi echter niet mee te doen met DVS. De stand veranderde de laatste 10 minuten niet meer, wat echter de pret niet mocht drukken.

Alle spelers gingen met een grote glimlach van het veld af; samen hadden ze het maar mooi voor elkaar gekregen.

Ten slotte nog de complimenten voor onze tegenstander, die ondanks goed spel en een zeer sportieve instelling helaas niet vaker beloond werd met een doelpunt. Maar dat gaat vast nog komen dit seizoen.

Luuk Vermeer wist twee keer te scoren en met zijn kracht veroverde hij vele ballen
Joachim Noordmans was een ware plaag voor de tegenstander door werkelijk overal te zijn
Tygo Ligthart verdeelde vanuit de verdediging het spel en wist ook nog eens twee keer te scoren
Manuel Visser was een plaag voor de tegenstander. Met zijn snelheid en inzet wist hij steeds weer kansen te creëren
Sem van Tubergen Lotgering onderbrak elke tegenaanval en counter met zijn snelheid
Daan Lubbersen gaat dit jaar nog heel veel scoren; de eerste drie liggen al in het mandje
Noud Borsen lijkt zich te ontwikkelen tot een rots in de branding, zowel in het doel als in de linie daarvoor
Levi Notten heeft een kanonskogel in zijn benen en wist de ruimtes goed te vinden, ook die in het doel
Abbas Daffala bracht ons in gedachten terug naar Romario; geniaal en soms een beetje moe

Artikel geschreven door de O8-2 huisjournalist