De laatste wedstrijd van het seizoen en de winnaar van deze pot wordt 4e in de competitie.

Zeewolde F1

6 - 1

DVS'33 Ermelo JO9-1

F-pupillen zaterdag, F1, Hoofdklasse 2

17 mei 2014 9:30

Om klokslag 8:30 uur vertrokken van de parkeerplaats voor deze laatste uitwedstrijd. Het ziet er veelbelovend uit, want het zonnetje schijnt op deze mooie zaterdag in mei. Het is 17 mei 2014.

Zeewolde op voorsprong
Aangekomen in Zeewolde zoeken we de kleedkamer op en wordt er daarna ingespeeld op het kunstgras. Precies om 9:30 uur begint de wedstrijd. Merlijn Verdoorn en Thomas Schepenaar beginnen als wissel. De eerste 4 minuten gebeurt er niet veel, maar daarna ligt de bal ineens in ons doel 1-0. Zeewolde zet na de aftrap opnieuw druk en we komen er niet goed onderuit. We zijn nog niet op de helft van de tegenstander geweest als Figo Onderweegs na 7 minuten spelen Rinze Selles over links aan het werk zet. Hij passeert zijn tegenstander en geeft voor. Deze bal is een prooi voor de keeper. Veel verder komen we de 1e helft niet voor de goal van de tegenstander. Er volgt een tegenaanval waarin de de 0-2 net voorkomen kan worden door Thijs van Diermen en Thijn van Wijk. Na 9 minuten spelen ligt de bal door een afstandsschot ineens in de goal 2-0.

Niet scherp genoeg…
DVS is niet scherp. Of we zijn te laat bij de bal, of we laten ons de bal ontfrutselen. Even later verdedigt Thijs van Diermen via de linkerkant uit en schiet de bal naar voren. Wat een meters heeft hij weer gemaakt vandaag, maar via een been van de tegenstander komt de bal bij een tegenstander en staat hij ineens vrij voor de goal van Lisanne Pap. Na ruim 10 minuten staat het 3-0. We komen niet in ons spel en laten Zeewolde aan de bal. Een afstandsschot en daarna nog een goede aanval laten een stand van 5-0 op het scorebord zien.

Peptalk
Gelukkig breekt de rust aan. Gert van Diermen houdt een heuse peptolk en geeft aan: ‘Laten we de 1e helft snel vergeten. We beginnen opnieuw! Ik wil meer felheid zien en geef je tegenstander geen ruimte’. Helaas kunnen Niels van Essen en Thijn van Wijk niet verder spelen, omdat ze geblesseerd zijn.

DVS F1 doet iets terug
Hoe zal het ons vergaan zonder wissels. De fluit gaat en we beginnen vol goede moed aan de 2e helft met aanmoedigingen van Thijn en Niels. We kunnen Zeewolde onder druk zetten. In de eerste 5 minuten spelen we meer op hun helft dan in de hele eerste helft. Dat belooft veel goeds. Een ingooi aan de rechterkant levert gelijk gevaar op. De tegenstander schiet met een omhaal de bal weg, maar dit levert bijna een doelpunt op voor ons. Daarna volgt een actie over rechts door Thomas. Hij geeft voor en Jochem van de Kamp kan de trekker overhalen… Helaas de bal gaat voorlangs. Daarna aan de linkerkant een corner. Na wat rond spelen krijgt Thijs de bal voor zijn linker en.. verdwijnt de bal in het doel. Yes, 5-1.

Merlijn goed bezig
Met nog ruim 10 minuten te gaan hoopt DVS op nog een doelpunt, maar binnen een minuut ligt de bal aan onze kant in het net 6-1. Zeewolde valt opnieuw aan en een schot wordt via de vingertoppen van Lisanne uit de hoek getikt. Via de paal hobbelt de bal terug in het veld, maar Rinze kan ‘m nog net wegschieten. Ondertussen krijgt Merlijn steeds vaker de bal en probeert hij langs een tegenstander te komen. Dat lukt helaas niet, maar hij ziet wel teamgenoten vrijstaan. Figo en Jochem krijgen nog een kans, maar hun schoten worden geblokt. Vlak voor het verstrijken van de tijd krijgen we een vrije trap, maar hiermee kunnen we geen gevaar stichten.

Uiteindelijk zesde op de ranglijst
Vervolgens zet Thijs de motor nog maar eens aan en loopt over links 2, 3 tegenstanders voorbij, maar zijn bal bereikt niet een teamgenoot. Daarna Thomas nog eens over rechts en krijgt de bal voor. Helaas levert dit geen doelkans dus een doelpunt op. Daarna blaast de scheidsrechter op zijn fluit en is de wedstrijd voorbij. Wel heeft DVS in de 2e helft er voor gestreden, maar toch gaan we met 0 punten naar huis. Hierdoor eindigen we op de 6e plek in de competitie.

SANDER: BETERSCHAP
Bij deze willen we Gijs van de Putten, Sander van Wijk en Johan van Essen bedanken voor de wekelijkse trainingen en alle trucjes en voetbalinzicht wat ze onze kanjers hebben aangeleerd. Daarnaast Gert van Diermen voor de leiding van de F1 en de coaching tijdens de wedstrijden samen met Johan, Martijn Verdoorn of Sander. We wensen Sander sterkte toe als hij aankomende week wordt geopereerd aan zijn knie. SANDER: BETERSCHAP. Zaterdag 31 mei is het afsluitende uitje met de F1. Ik weet wat ze gaan doen: Dat wordt vast gezellig, zorg er voor dat je bent uitgerust en doe goed je best ;-).

Nawoord
Allereerst dank voor het verslag, alsof ik er zelf bij was…De peptalk van Gert heeft dus zeker geholpen in die tweede helft. SDVB F1 en DVS F1 eindigden uiteindelijk maar op vier puntjes op bijvoorbeeld Sparta Nijkerk F1 oftewel de nummer vier uit deze competitie. Zeewolde F1 pakte met slechts 1 puntje meer de derde plek op de ranglijst. Kampioen ASD F1 en Unicum F1 werden respectievelijk eerste en tweede. Nu dus op naar het uitje, de WK en de vakantie. Vanaf deze plek wil ik met name Gert van Diermen bedanken voor de prima communicatie en de ouders voor hun verslagen!