SDS '55 F1

1 - 3

DVS'33 Ermelo JO9-2

24 mei 2014 9:30

De competitie zit er op maar het is nog lang geen vakantie dus een oefenwedstrijdje is zeer welkom. Tegenstander vandaag is SDS’55 F1 en de reis gaat naar Wekerom. Het is een prachtige lente dag onder een heerlijk zonnetje en er wordt bijna niet gevoetbald. Maar DVS F2 gaat gewoon lekker de wei in. Het team is vandaag is compleet. Niels begint als centrale verdediger en Daan op rechts.

Het kleine maar keurige sportpark ligt er schitterend bij. We mogen op het kunstgras van het hoofdveld. DVS werkt een prima warming up af met rondootjes. Melvin wordt ingeschoten door broer Lesley,  en de broer van Daan. Hij is dus lekker warm.

DVS begint goed en zet SDS direct onder druk. Na een paar goede aanvallen is Tumelo in de 5e minuut succesvol met een schitterend schot dat boven de keeper in de verre hoek verdwijnt, 1-0.

SDS blijkt een goede tegenstander en creert ook enkele kansen. SDS heeft wat pech met ballen net naast en op de paal. Maar vooral ook goed keeperswerk van Melvin, die telkens op tijd uit z’n doel komt, voorkomt de gelijkmaker.

DVS speelt goed over en kan lekker aanvallen via de zijkanten. Een afgeslagen bal komt voor de voeten van de mee opgekomen Ewout. Die ruikt z’n kans en pegelt de bal hoog in het doel van een flinke afstand. In de 9e minuut is het al 2-0 voor DVS.

Vlak voor rust is SDS eindelijk trefzeker, 2-1. Een klein foutje in de verdediging werd handig afgestraft door de handige aanvallers.

Rust. Snel water drinken want het is warm en het is hard werken vandaag. Na de rust hetzelfde spelbeeld. Een paar kleine blessures zorgt voor wat onrust en extra wissels. Maar DVS blijft prima voetballen. En ook SDS blijft gevaarlijk.

Melvin keept een goede wedstrijd. Niels, Ewout, Ruben en Axel  houden de zaak op slot en Abdi, Daan, Tumelo en Siem zorgen voor het nodige gevaar voorin. Na een overtreding op Abdi verdient DVS een penalty. Die wordt door Axel droog in de hoek geschoten, 1-3. Dit is ook de eindstand. Goed gedaan DVS!