DVS’33 Ermelo tweede op Veluwade na 2-2 tegen NSC

Hierden Veluwade 1

2 - 2

9 augustus 2014 14:00

De Witte

DVS’33 Ermelo is er door het gelijkspel niet in geslaagd om het voetbaltoernooi van de Veluwade in Hierden te winnen. De beste uitgangspositie na de eerste speeldag (3-1 winst op Hierden) werd door de puntendeling op zaterdag 9 augustus niet benut. Eersteklasser Nunspeet, onder Ermeloër Jan van den Berg, klopte zijn vorige club FC Horst met 4-1, waardoor de eindzege van het toernooi naar “De Wiltsangh” ging. De geelzwarten eindigden wel als tweede.

De winst voor de eerstejaars oefenmeester van DVS, Jan Veldhuizen, lag dan ook het experimenteren met de opstelling. Hij begon met zes spelers, die vorig seizoen veelal in de basis stonden. Vier nieuwelingen en Roelof de Groot completeerden het team, dat op de tweede en beslissende speeldag aftrapte. Daan Huiskamp, teruggekeerd van vakantie, stond weer onder de lat. Van de nieuwelingen speelden Christian van de Kamp (tegen zijn oude club) en Daniël van Warven de gehele wedstrijd. Dat was volgens de hoofdtrainer meer toeval, omdat hij spelers met lichte blessures rust gaf.

Voor DVS was het weerzien met de kersverse Hoofdklasser uit Nijkerk een weerzien met trainer Jürgen Schefczyk, die de Ermeloërs vanaf ‘06 drie seizoenen onder zijn hoede had.

Eindstand al bij rust bereikt

Een eerste helft is in de periode van de voorbereiding misschien het meest maatgevend. Dat was het zeker voor de coach in Nijkerkse dienst, die zijn ploeg voor de rust DVS het beste partij bood. De Ermeloërs hadden meer balbezit, maar ook NSC liet aardig veldspel zien met een aantal vaardige voetballers. Met name, wanneer de Ermeloërs balverlies leden en er veel ruimte lag. De geelzwarten hadden in de 3e minuut al op voorsprong moeten komen, maar Maurice de Ruiter koos voor een lob in plaats van de afspeelmogelijk op de geheel vrijstaande Ali Akla. De boogbal werd niet goed uitgevoerd en de bal was zoende een makkelijke prooi voor de keeper.

De Nijkerkers antwoordden met twee goede kansen in het eerste kwartier, die werden nog niet benut. Allereerst krulde Marc van de Vegte de bal naast na een verkeerde terugspeelbal en vervolgens bleef Daan Huiskamp tot twee maal toe overeind tegen Jerald Reina. Zij openden in de 17e minuut wel de score. Tom de Ridder benutte een terecht gegeven penalty, 0-1. Die stand leek al direct gelijk gemaakt te worden, maar Daniël van Warven moest alleen voor de doelman teveel naar rechts uitwijken, waarna de hoek om te schoeten te moeilijk werd. Zijn voorzet vond geen voet van een medespeler, zodat deze voorlangs ging. De gelijkmaker kwam in de 21e minuut ook nu uit een strafschop. Maurice de Ruiter liet de Nijkerkse sluitpost met een geplaatst schot kansloos, 1-1. DVS pakte door en drie minuten later leidden de geelzwarten al met 2-1. Het zou het mooiste doelpunt van de wedstrijd blijken, toen de inlopende Van Warven door een fraai hakballetje van Christian van de Kamp uit een voorzet van Ali Akla vrij voor het doel kwam en met een bekeken schuiver voor de Ermelose voorsprong zorgde. Het Nijkerkse kamp beklaagde zich in deze fase nogal eens ver de beslissingen van scheidsrechter Guus de Witte uit Ermelo, maar dat verstomde toen een buitenspelsituatie in de 36e minuut over het hoofd gezien werd. Nick van de Akker kreeg de bal via een kluts wat gelukkig mee en schoot in, maar stuitte nog op doelman Daan Huiskamp. Hier had Marc van de Vegte voordeel van die buitenspelpositie en  in de rebound versloeg hij de goalie alsnog, 2-2. DVS was in de antrekkelijke eerste helft nog weer het dichtst bij een nieuwe voorsprong, maar de volley van de sterk spelende Maurice de Ruiter ging naast.

Kansen na rust onbenut

De tweede helft met vier wissels aan beide zijden liet een veel sterkere ploeg uit Ermelo zien, hoewel de eerste kans toch voor NSC was. Invaller doelman Marco Remmelts keerde in de 6e minuut echter een harde schot. In het vervolg zouden de geelblauwen nog maar spaarzaam in de buurt van het Ermelose doel komen.  De Nijkerkers moesten zich vooral beperken tot verdedigen. Uit een corner schoot Roelof de Groot bij de twee paal in, maar de Nijkerkse doelman kon de bal met de voet uit de uiterste hoek houden.

Waar de Nijkerkse spelers en aanhang zich in de eerste helft nogal eens beklaagden over de beslissingen van de leidsman uit Ermelo, deed DVS dat menigmaal na de thee, alsof hij alle schijn van partijdigheid wilde vermijden. Rond een half uur spelen trof DVS twee maal de paal. Bij de eerste keer was dat al een wonder. Invaller Yasin Kurt was bij zijn doelpoging al dermate gehinderd, dat een strafschop op z’n plaats leek. Dat zijn lob de paal nog raakte, was al wonderbaarlijk, want van voordeel was geen sprake meer. Ook Maurice de Ruiter trof de paal met zijn inzet. De kansen waren nog niet over voor DVS, maar een inzet van Christian van de Kamp in de 34e minuut ging net voorlangs. Het bleef bij die 2-2 stand.

Meer foto's staan in de mediagallerij

Scoreverloop: 17’ Tom de Ridder 0-1, 21’ Maurice de Ruiter (pen.) 1-1, 24’ Daniël van Warven 2-1, 36’ Marc van de Vegte 2-2.

Scheidsrechter: Dhr. G. de Witte uit Ermelo