DVS V1 loopt tweede helft over De Treffers V1 heen

Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

Vandaag staat de wedstrijd tegen De Treffers vrouwen 1 op de planning. De geelzwarten wisten de wat rommelige uitwedstrijd met 1-2 te winnen. Het zonnetje schijnt aan de Sportlaan dus een heerlijke dag om te voetballen.
De basiself bestaat uit de volgende namen: op het doel Marije. In de verdediging staan Melissa, Daniek, Erika en Claudia. Op het middenveld staan Shanna (C), Latisha en Emma. Voorin beginnen Ilse, Hilde en Sifra.

Om 12.30 uur klinkt het fluitsignaal. DVS begint dominant aan de wedstrijd en heeft het meeste balbezit. Toch komt het na 10 minuten op een 0-1 achterstand. Door miscommunicatie tussen Melissa en Marije kan de linksbuiten van De Treffers de bal oppikken en wordt deze gemakkelijk binnen getikt. Hierna is het DVS dat op zoek gaat naar de gelijkmaker. In de 34e minuut krijgt DVS een vrije trap. Daniek gooit de bal voor het doel en Claudia kan binnen koppen, 1-1. In de 39e minuut komt de Treffers weer op voorsprong. Marije speelt erg ongelukkig de bal in de voeten van een aanvalster van De Treffers, die eenvoudig weet binnen te werken, 1-2. DVS moet wederom op zoek naar de gelijkmaker. Het kost De Treffers steeds meer moeite om de aanvallen van DVS te stoppen wat de linksback van De Treffers een gele kaart oplevert. In de 45e minuut valt de gelijkmaker. Na goed tikken krijgt Shanna de bal en kan ze diep geven op Hilde. Hilde wint het duel en schiet de bal langs de keepster, 2-2. Hierna klinkt het rustsignaal.

De tweede helft komt DVS goed uit de startblokken. In de 52e minuut speelt Shanna zichzelf handig vrij aan de rechterkant en weet Hilde in de 16 te vinden. Hilde weet wel raad met de bal en schiet onhoudbaar binnen, 3-2. Hierna breekt er een fase aan waarbij DVS enorm veel kansen creëert, maar deze niet weet te verzilveren. Zo wordt de lat tweemaal geraakt, red de keepster van de Treffers een aantal keer goed en gaan er een aantal ballen rakelings langs het doel. Doordat DVS niet weet te scoren blijft De Treffers in de wedstrijd. De Treffers creëert niet veel kansen, maar is toch een keer heel dichtbij de gelijkmaker. De bal blijft via de paal uit het doel. In de 73e minuut verlaat Ilse het veld voor Celine, die haar eerste minuten mag maken. In de 79e minuut omspeelt Latisha haar tegenstander, trekt naar binnen en schiet knap in de korte hoek, 4-2. In de 80e minuut verlaat Melissa het veld voor Nanook. Hierna krijgt Claudia tweemaal de kans om nog een kopdoelpunt te maken uit de corner maar beide pogingen gaan naast. In de 90e minuut schiet Latisha de bal wederom binnen wat de stand op 5-2 brengt. Ook Celine pikt haar eerste doelpunt mee in de blessuretijd na een mooie steekbal van Hilde, 6-2. Zo eindigt de wedstrijd in een ruime overwinning voor de geelzwarten, welke gezien het aantal kansen nog wel iets ruimer had mogen zijn.

Volgende week vertrekt de bus richting Nijverdal, waar DVS om 17.00 uur speelt tegen De Zweef vrouwen 1. Een tegenstander die bezig is aan een prima reeks en vandaag maar nipt verloor van de koploper. Op naar zaterdag!

💛🖤

Kan een afbeelding zijn van 6 mensen, staande mensen, buitenshuis en de tekst 'Eindstand DVS'33 ERMELO vs 6-2 De Treffers'