Inschoterweg 2
6715CS
EDE GLD
tel. 0318-623119

Op 13 mei stond de uitwedstrijd tegen DTS’35 op de planning. Alweer de op één na laatste reguliere competitiewedstrijd van dit seizoen. Thuis werd er 6-3 gewonnen.

De basiself bestaat uit de volgende namen: op het doel Claudia. In de verdediging staan Melissa, Erika, Daniek en Nanook. Op het middenveld staan Shanna (C), Jill en Emma. Voorin beginnen Ilse, Sifra en Celine.

DVS begint goed aan de wedstrijd. Het balletje gaat makkelijk rond, waardoor DTS veel moet lopen. Hierdoor vallen er gaten en kan het middenveld gevonden worden. Op deze wijze wordt Celine in de 9e minuut op de flank bereikt. Zij ziet Emma diep gaan en geeft mee. Emma blijft rustig en schiet de bal keurig binnen, 0-1. In de 17e minuut wordt een aanval van DVS gestopt door middel van een overtreding. Ilse krult de vrije trap die daarop volgt keurig de kruising in, 0-2. Hierna neemt het tempo wat af. DVS probeert de eerste helft rustig uit te spelen, want de warmte kost de nodige energie. Eenmaal moet Claudia redden en dat doet ze prima. Zo wordt er gerust met een 0-2 voorsprong voor de geelzwarten.

De tweede helft is het weer DVS dat het initiatief neemt. DTS zakt verder in. DVS speelt de bal rond en zoekt op het juiste moment de gaatjes in de defensie van DTS. Zo komt DVS na een mooie aanval bij het doel van DTS en kan Celine voorgeven op Sifra, die rustig binnentikt (0-3). Nog geen 5 minuten later wordt Celine onderuit gehaald in de 16 meter en krijgt DVS een penalty. Celine moet geblesseerd het veld verlaten en Isabelle komt voor haar in het veld. Ilse, die goed in de wedstrijd zit, neemt plaats achter de bal en schiet voor de tweede keer vandaag binnen (0-4). In de 62e minuut krijgt Shanna de bal tegen haar arm in de eigen 16 meter, waardoor DTS een penalty mag nemen. Claudia weet deze voortreffelijk te keren. In de 68e minuut komt Lotte in het veld voor de moegestreden Jill. In de 74e minuut is het Melissa die goed doorbreekt aan de linkerkant en kan voorgeven. Erika ziet haar kans schoon en schiet met buitenkantje rechts onhoudbaar binnen, 0-5. Dit is ook gelijk de eindstand.

Zo haalt DVS drie hele belangrijke punten binnen en is de ploeg zeker van een plekje in de nacompetitie voor promotie. Dit betekent dat het doel voor dit seizoen, dik verdiend, behaald is.

Komende zaterdag speelt DVS haar laatste thuiswedstrijd van de competitie, tegen Blauw Geel’55 VR1. Zien we jullie dan langs de lijn?