Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

Vandaag speelt DVS’33 vrouwen 1 haar laatste wedstrijd voor de winterstop. Een thuiswedstrijd op het hoofdveld tegen DTS’35 vrouwen 2 uit Ede. Wederom een bekende tegenstander, die momenteel de laatste plek op de ranglijst inneemt. Toch weet DVS uit ervaring dat dat niet veel zegt, gezien de ploeg vorige de 3 punten tegen HHC Hardenberg binnen wist te slepen.

Om 12.40 wordt er afgetrapt met de volgende 11 namen aan DVS zijde op het veld: op het doel start Dana. In de verdediging beginnen Claudia, Erika, Daniek en Nanook. Op het middenveld spelen Jill, Shanna en Latisha. Voorin staan Sifra, Hilde en Ilse. DVS begint goed aan de wedstrijd. De bal wordt makkelijk en op tempo rondgespeeld en het is DTS die er achteraan moet lopen. In de 7e minuut is het ook al raak voor de geelzwarten. Na een balverovering van Erika wordt Latisha bereikt. Zij ziet Ilse diep gaan en speelt de bal. De keepster van DTS schat de bal niet goed in en Ilse kan de bal binnenschieten, 1-0. In de 15e minuut weet DVS de stand te verdubbelen uit een corner. Latisha trapt en Claudia weet goed binnen te koppen, 0-2. Hierna blijft DVS de ploeg met het balbezit maar weet ze dit niet meer om te zetten in doelpunten. DTS krijgt in de eerste helft een kans, maar deze weet Dana vrij eenvoudig te keren. Er wordt dus gerust met een 2-0 voorsprong voor de geelzwarten.

Na de rust komt DVS goed uit de kleedkamer. In de 50e minuut is het Claudia die het duel van de rechtsbuiten van DTS wint en op kan komen. Zij speelt Sifra in en Sifra weet de bal vanaf de zijkant de verre hoek in te schuiven, 3-0. In de 54e minuut schakelt DVS niet goed om na een corner. DTS komt er op tempo uit en DVS staat niet goed op te letten. De rechtsbuiten van DTS kan de spits bereiken en zij weet makkelijk binnen te schieten omdat Dana wat ver voor het doel staat, 3-1. In de 60e minuut verlaat Jill het veld voor Emma. In de 63e minuut weet DTS wederom een doelpunt te maken. DVS verliest de bal aan de zijkant ter hoogte van de middenlijn. De bal komt bij de linksbuiten van DTS terecht. Zij omspeelt twee speelsters van DVS en weet de bal in de verre hoek te schieten, 3-2. Zo maakt DVS de wedstrijd onnodig toch weer spannend. Nog geen 3 minuten later weet DVS het verschil weer met 2 doelpunten te vergroten. Latisha schiet een vrije trap vanaf 25 meter prachtig in de kruising, 4-2. In de 70e minuut scoort DVS weer. Ditmaal is het Hilde die twee tegenstanders omspeelt en de bal laag voor kan geven op Latisha. Zij schiet de bal strak in de hoek, 5-2. In de 72e minuut verlaat Ilse het veld voor Lieke. In de 76e minuut moet DVS toch weer een doelpunt incasseren. De goed spelende nummer 12 van DTS loopt uit de rug van Latisha weg en ook Daniek kan haar niet stoppen, 5-3. In de 77e minuut verlaat Nanook het veld voor Ilse K. en komt Ilse M. in het veld voor Sifra. In de 81e minuut weet DVS het 9e doelpunt van de wedstrijd te maken. Daniek speelt de bal diep op Hilde. Hilde, die een zeer sterke tweede helft speelt, blijft kalm en schiet de bal in de hoek, 6-3. Na ruim 90 minuten fluit de scheidsrechter af.
Een wedstrijd met veel doelpunten en bij vlagen goed voetbal van DVS zijde. Toch ook zaak om ervoor te zorgen dat de geelzwarten minder makkelijk doelpunten weggeven wanneer ze het grootste deel van de wedstrijd de balbezittende ploeg zijn.

De komende week zal er nog getraind worden en daarna is het tijd om wat uit te rusten in de winterstop zodat de geelzwarten weer fit en scherp aan de tweede seizoenshelft kunnen beginnen.