Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

Op 1 april staat de wedstrijd tegen de buren op de planning. Een belangrijke pot voor de ranglijst. Na het verlies van Putten bij de eerste ontmoeting in de competitie mogen de geelzwarten er vanuit gaan dat de Puttenaren gebrand zijn om er nu wel met de punten vandoor te gaan.

De basiself bestaat uit de volgende namen: op het doel Marije. In de verdediging staan Melissa, Daniek, Erika en Claudia. Op het middenveld staan Shanna (C), Latisha en Emma. Voorin beginnen Ilse, Hilde en Sifra.

Om 12.30 uur fluit de scheidsrechter onder het genot van een flinke regenbui voor aanvang van de wedstrijd. Het eerste kwartier is het wat aftasten van beide kanten. Het spel gaat op en neer. In de 15e minuut komt een speelster van Putten hard in botsing met Marije, die daardoor al vroeg in de wedstrijd geblesseerd het veld moet verlaten. Claudia neemt de plek onder de lat in en Nanook wordt ingebracht om de verdediging weer compleet te maken. Beide ploegen weten niet veel kansen te creëren. Wel moet de keepster van Putten een keer flink strekken om de inzet van Hilde uit het doel te plukken. Ook aan de andere kant moet Claudia aan de slag wanneer de bal na een corner uit de hoek gevist moet worden. DVS is slordig aan de bal en op de flanken weet de ploeg geen groot gevaar te creëren. Putten hanteert een aantal keer de lange bal vanuit de keepster, maar weet hiermee ook geen grote mogelijkheden af te dwingen. De scheidsrechter moet een aantal keer ingrijpen nadat Shanna en Sifra onderuit gehaald worden. Zonder doelpunten wordt er met een 0-0 stand gerust.

De tweede helft blijft Daniek achter in de kleedkamer en neemt Robbin de doelpositie van Claudia over, die weer haar eigen plekje opzoekt. Dat DVS niet scherp uit de kleedkamer komt wordt in de 47e minuut al duidelijk. Uit een ingooi kan de tegenstander bij Nanook wegdraaien. Ze trekt door naar het doel en geeft een pass op de linksbuiten. Claudia weet deze te onderscheppen maar via Putten komt de bal ongelukkig bij een middenvelder terecht die kan binnenschieten, 0-1. Het lukt DVS hierna niet goed om in haar eigen spel te komen. Ballen worden simpel verloren en voorin wordt er weinig gecreëerd. In de 67e minuut verlaat Emma het veld voor Jill en Sifra voor Celine. Het is Putten dat nog twee grote kansen krijgt. Eenmaal redt de paal en de andere bal wordt knap gekeerd door Robbin. Pas de laatste 10 minuten weet DVS wat de forceren, maar dit blijkt te laat. Na 90 minuten fluit de scheidsrechter.

De punten gaan, terecht, mee met de buren. DVS kon vandaag niet haar eigen spelletje spelen en helaas horen die wedstrijden er ook bij. Veel tijd om te balen is er niet want komende zaterdag speelt DVS de halve finale van de beker tegen Berkum vrouwen 1. Een goed draaiende eerste klasser komt dan naar de Sportlaan om de strijd om een plekje in de bekerfinale met de geelzwarten aan te gaan. Hopelijk tot dan!

💛🖤

Kan een afbeelding zijn van 6 mensen, staande mensen en de tekst 'Eindstand VS'33 ERMELO vs 0-1 S.D.C. PUTTEN'