2e klasse C

11 februari 2023 14:30

A. Kicir

Sportpark Gerner

Vandaag staat er een uitwedstrijd op het programma naar Dalfsen. Tegenstander is ASC’62 vrouwen 1.
De basiself bestaat uit de volgende namen: op het doel Marije. In de verdediging Naomi, Melissa, Erika en Claudia. Op het middenveld staan Shanna (C), Latisha en Jill. Voorin beginnen Ilse, Emma en Sifra.

Om 14.30 uur klinkt het fluitsignaal na een minuut stilte voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Het spel is aan beide zijden onrustig. Door het wat hobbelige grasveld lukt het DVS niet om haar geliefde positiespel te spelen. ASC zet hoog druk en probeert de verdediging en het middenveld van DVS flink onder druk te zetten. DVS houdt niet voldoende rust aan de bal en voorin is het spel te statisch. Dit zorgt ervoor dat DVS nauwelijks kansen weet te creëren. ASC weet wel een aantal keer gevaarlijk te worden, maar benut deze kansen niet. Na 45 minuten gaan beide teams de kleedkamer in.

In de rust moet DVS een keeperswissel toepassen. Marije verlaat met een blessure het veld en Robbin neemt haar plek onder de lat in. Ook Jill blijft achter in de kleedkamer en Hilde komt erin. De tweede helft krijgt DVS het spel wat meer onder controle waardoor de bal wat langer binnen de ploeg gehouden wordt. In de 63e minuut verlaat Naomi het veld voor Nanook. Hilde valt goed in en zorgt voor wat meer strijdlust voorin. Toch komt DVS niet echt tot kansen. ASC weet een keer erg gevaarlijk te worden na een hoge, onbewuste bal die bijna het doel in vliegt. Gelukkig weet Robbin de bal voor de lijn te stoppen. In de 74e minuut komt Jolinde in het veld voor Sifra. In de 80e verdient DVS een vrije trap. Latisha raakt de bal goed maar de keepster van ASC weet de bal nog net tegen de lat te tikken. Ook de corner die hierop volgt wordt niet benut. Zo tikt de klok verder en fluit de scheidsrechter na ruim 90 minuten af en eindigt de wedstrijd in een 0-0 stand.

DVS zal de koppies bij elkaar moeten steken en echt wat meer karakter moeten tonen om de komende periode de 3 punten weer binnen te slepen.

Komende week speelt DVS geen wedstrijd.
25 februari zal er een oefenwedstrijd gespeeld worden. Hierover later meer informatie.
Op 4 maart wordt de competitie weer vervolgd. Om 13.00 uur wordt er thuis gespeeld tegen Gramsbergen vrouwen 1.

Kan een afbeelding zijn van 5 mensen, staande mensen, buitenshuis en de tekst 'togistics EOCN >>> Eindstand ASC DVS'33 ERMELO DALFSEN vS 0-0'