Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

Op zaterdag 1 oktober stond de eerste thuiswedstrijd van de competitie op de planning. Na een matige eerste competitiewedstrijd tijd voor de geelzwarten om zich te revancheren. ASC’62 vrouwen 1 is naar Ermelo afgereisd. Geen onbekende tegenstander voor DVS. Vorig seizoen gingen beide ploegen er een keer met de 3 punten vandoor.
Opstelling:
Op het goal Dana. In de verdediging starten Claudia, Daniek, Erika en Naomi. Op het middenveld spelen Jill, Emma en Shanna (C). Voorin beginnen Latisha, Hilde en Ilse.
Wissels: Melissa, Sifra, Nanook en Rosalie.
Om 12.15 uur wordt er afgetrapt. Het is DVS dat gelijk het initiatief neemt. Er wordt goed positiespel gespeeld en het tempo ligt hoog. In de 34e minuut weet DVS zichzelf te belonen. Latisha schiet de bal, na een goede aanval, strak in de hoek. Dat brengt de stand op 1-0. ASC komt niet aan voetballen toe dankzij goed drukzetten en fel verdedigen door DVS. In de 40e minuut speelt Claudia een goede op Emma, waarna laatstgenoemde de bal binnen weet te werken. Hierna schiet Daniek vanaf 25 meter nog hard op de lat, maar gaan de ploegen rusten met een 2-0 stand.
De tweede helft blijft DVS het spel domineren. In de 60 minuut wordt Ilse door twee handen in haar rug omver geduwd in de 16, maar de scheidsrechter oordeelt dat het geen overtreding is. Hierna vinden een aantal wisselingen plaats aan DVS zijde. Naomi verlaat het veld voor Melissa. Ook Ilse, Jill en Hilde worden gewisseld en in het veld komen Sifra, Nanook en Rosalie. DVS wordt wat slordiger aan de bal en de ingevallen spits van ASC weet haar snelheid goed te gebruiken. Zo weet ASC ook een aantal keer op de helft van DVS te komen. Echter is het DVS dat de kansen krijgt. In de 80e minuut weet Sifra de 3-0 binnen te schieten. Dit is ook gelijk de eindstand.
De eerste 3 punten zijn binnen en er kan met een tevreden gevoel teruggekeken worden op de speelwijze. Volgende week reist DVS met de bus af naar Gramsbergen om dan hopelijk ook de 3 punten te pakken.