3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

Op zaterdag 15 oktober staat de thuiswedstrijd tegen Bergentheim vrouwen 1 op de planning. Na 2 weken op rij winst voor de geelzwarten is DVS ook vandaag gebrand om de punten in Ermelo te houden.

Opstelling: Dana op het goal. In de verdediging spelen Claudia, Erika, Daniek en Naomi. Op het middenveld staan Melissa, Shanna (C) en Jill. Voorin starten Ilse, Sifra en Latisha.

Na een natte warming-up klinkt om 12.30 het fluitje van de scheidsrechter en kan de wedstrijd beginnen. Het eerste kwartier is het DVS dat aan de bal is. Dit leidt tot een aantal kansen, maar Bergentheim weet het doel schoon te houden. In de 19e minuut komt Bergentheim er voor het eerst uit en is het gelijk raak. De speelster van Bergentheim weet de bal langs Dana te schieten. Hierna is het spel aan DVS zijde slordig. Ballen worden gemakkelijk ingeleverd en positioneel vallen er gaten. Bergentheim profiteert hiervan. Na een lange bal op de rechtsbuiten wordt de bal voorgegeven. Shanna kan de bal nog voor het doel weghalen, maar op de 16 staat een speelster van Bergentheim klaar om in te schieten. Hierna pakt DVS het op, wordt het balletje goed rondgetikt en ligt het tempo hoog. Dit leidt tot een aantal grote kansen, maar DVS weet zichzelf niet te belonen voor rust. Sifra wordt nog neergehaald in de 16 meter maar de scheidsrechter ziet er geen penalty in. De ruststand is dan ook 0-2.

In de kleedkamer wordt uitgesproken dat er zeker meer te halen is. Dit wordt in de 48e minuut bevestigd. Shanna verovert de bal en steekt Latisha weg. Latisha geeft een afgemeten voorzet en Ilse kan intikken. 1-2. DVS wil doordrukken en dit lukt. Na wederom een goede aanval wordt Sifra omgeduwd in de 16 meter. Dit keer geeft de scheidsrechter wel een penalty. Sifra gaat achter de bal staan en schiet de penalty keurig binnen. Zo is de stand weer gelijk, 2-2. Het is DVS dat de grote kansen krijgt. Zo wordt Latisha wederom goed weggestoken maar steekt de grensrechter van Bergentheim zijn vlag omhoog. Hierdoor fluit de scheidsrechter een veelbelovende aanval af. Een kwartier voor tijd beloond DVS zichzelf met wederom een doelpunt. De scheidsrechter keurt het doelpunt goed, maar overlegt daarna met de vlagger van Bergentheim. Deze stelt dat Latisha buitenspel zou hebben gestaan in de aanval. Hierdoor besluit de scheidsrechter het doelpunt na enkele minuten toch af te keuren. In de 77e minuut verlaat Melissa het veld voor Lieke. Het is Bergentheim dat uit een voorzet de 2-3 maakt, tegen de verhoudingen in. DVS zet dan alles op alles om toch nog een punt uit de wedstrijd te halen. Anna komt in het veld voor Sifra. DVS dwingt een groot aantal kansen af maar de bal wil er gewoonweg niet in. Wanneer de scheidsrechter af fluit overheerst de frustratie en teleurstelling. Na het spelen van een goede tweede helft staat DVS toch met lege handen. Hierbij speelt het afgekeurde doelpunt een rol, maar DVS had zichzelf ook zeker kunnen belonen door meer kansen om te zetten in doelpunten.

Volgende week staat er voor DVS vrouwen 1 geen wedstrijd op de planning. Op zaterdag 29 oktober speelt DVS om 13.00 uur uit tegen De Treffers vrouwen 1, een nieuwkomer in de competitie.