Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

Na de spannende bekerwedstrijd van vorige week staat vandaag de eerste competitiewedstrijd na de winterstop op de planning voor DVS tegen GVVV. De basiself bestaat uit de volgende namen: op het doel Marije. In de verdediging Nanook, Melissa, Erika en Claudia. Op het middenveld staan Shanna (C), Latisha en Demi. Voorin beginnen Ilse, Emma en Sifra.

De wedstrijd is net begonnen als de bal al in het netje ligt. Het lukt DVS niet om de bal goed weg te werken na een aanval van GVVV waardoor een speelster van GVVV net buiten de 16 de bal de kruising in weet te krullen. Hierna pakt DVS het op en is het de ploeg met balbezit. Dit leidt tot een aantal grote kansen. Zo kan Shanna na een goede bal van Melissa op de keepster af, maar gaat haar inzet naast. DVS komt er een paar keer goed uit maar mist de precisie om de kansen in een doelpunt om te zetten. In de 35e minuut is het wederom Shanna die, na een goede pass van Melissa, de 1-1 op haar schoenen heeft maar de goed keepende keepster van GVVV houdt de stand op 0-1. Dit is dan ook de ruststand.

De tweede helft wordt DVS nog dominanter en blijft het kansen creëren. Zo schiet Erika na een goede actie net naast en ligt de keepster van GVVV een aantal keer goed in de weg. In de 62e minuut verlaat de moegestreden Demi het veld en komt Robbin binnen de lijnen. Hiermee neemt de druk op GVVV nog meer toe. In de 79e minuut lijkt Robbin de gelijkmaker binnen te schieten, maar houdt de keepster van GVVV de bal buiten de 16 met haar handen tegen. Hiervoor ontvangt zij een rode kaart en mag DVS een directe vrije trap nemen. Latisha gaat achter de bal staan en krult hem net langs de muur de hoek in, 1-1. Hierna dringt DVS aan op het winnende doelpunt, maar GVVV geeft zich niet gewonnen. Ondanks dat DVS de bal heeft komt GVVV er nog twee keer gevaarlijk uit door slordig verdedigen van DVS. Echter staat Marije haar mannetje en weet ze de bal uit het doel te houden. Na ruim 90 minuten fluit de scheidsrechter af en delen de ploegen de punten. De bal leek er vandaag niet in te willen. Toch werd er prima gevoetbald en werden er veel kansen gecreëerd.

Op naar volgende week. Dan spelen de geelzwarten een uitwedstrijd in Dalfsen tegen ASC’62 VR1.