Nijerf 1
6562KW
GROESBEEK
tel. 024-3971600

Vandaag, 29 oktober, stond de verre uitwedstrijd naar Groesbeek op de planning. Een nog onbekende tegenstander met wisselende resultaten. Na een busreis van ongeveer 2 uur (door een afgesloten snelweg) komt DVS aan op het sportpark van de Treffers. Gelukkig is de tegenstander bereid om iets later te starten waardoor DVS toch nog toekomt aan een warming-up.
Om 13.10 uur fluit de scheidsrechter voor aanvang van de wedstrijd. Op het doel staat Dana. In de verdediging spelen Claudia, Melissa, Daniek en Naomi. Op het middenveld staan Jill, Shanna (C) en Erika. In de voorhoede starten Latisha, Hilde en Sifra.
De wedstrijd start rommelig. DVS is slordig aan de bal en lijkt niet op scherp te staan. In de 6e minuut krijgt de Treffers een corner. De speelster van de Treffers draait deze, bewust of onbewust, perfect de kruising in bij de tweede paal. Zo staat DVS al vroeg achter. Hierna komt DVS wat meer in haar spel en wordt er voornamelijk op de helft van de Treffers gevoetbald. Naomi valt in de 22e minuut uit en Nanook komt voor haar in het veld. In de 29e minuut is het DVS dat uit een corner scoort. Latisha legt de bal perfect op het hoofd van Claudia en zij weet binnen te koppen. Hierna krijgt DVS nog een aantal kansen, waarbij 2 keer de lat geraakt wordt, maar de bal gaat er niet meer in. De Treffers komt nog een keer dichtbij via een afstandsschot, maar Dana voorkomt de achterstand.
In de rust wordt besproken dat er echt wel een tandje bij mag. Dit lijkt Sifra in haar oren geknoopt te hebben want in de 46e minuut schiet zij op prachtige wijze de 2-1 binnen vanaf 20 meter. Hierna blijft DVS de partij met het balbezit en weet er dan ook af en toe gevaarlijk uit te komen. Zo schiet Sifra nogmaals op de lat en ziet Hilde haar kopbal net over gaan. In de 62e minuut verlaat Daniek het veld, schuiven Erika en Latisha een linie terug en komt Anna in de spits. Hierna breekt er een wat onrustigere fase aan. De scheidsrechter legt het spel regelmatig stil ten nadele van DVS en laatstgenoemde krijgt in de tweede helft minstens zeven vrije trappen tegen. Ook deelt de scheidsrechter drie gele kaarten uit, een aantal waar DVS normaliter een heel seizoen over doet. De ontvangers zijn Latisha, Anna en Shanna. Het is lastig om tussen alle dode spelmomenten door te blijven voetballen. Toch weet DVS de wedstrijd uit te spelen zonder een tweede tegendoelpunt, mede dankzij het goede keeperswerk van Dana. Ook komt DVS er zelf nog een aantal keer gevaarlijk uit. Zo weet de keepster van de Treffers het schot van Shanna te keren en ziet ook Anna haar inzet er niet ingaan. Na ruim 90 minuten klinkt het eindsignaal en gaan de drie punten, ondanks het matige spel van DVS, mee naar Ermelo.
Genoeg verbeterpunten om komende week mee aan de slag te gaan zodat DVS op zaterdag 5 november weer scherp aan de aftrap kan beginnen. Om 12.30 uur wordt er thuis gespeeld tegen de Zweef uit Nijverdal. Hierbij is alle support welkom!