16 augustus 2014 12:00

Melkert, FHJ

ZA. 16-08-2014           DVS’33 A1/A2 – URK  A1       2 - 4   (0 – 0)
Oefenwedstrijd

Na een drietal trainingen afgelopen week stond vandaag de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen op het programma. Urk A1 was vandaag de tegenstander en komt evenals DVS’33 Ermelo A1 dit seizoen uit in de 3e divisie A west I.

Dat de tegenstander in dezelfde competitie uitkomt was volgens trainer Edwin geen enkel probleem. Urk is een prima tegenstander en we hebben al jaren goede contacten met hun. Voor ons was deze wedstrijd vandaag vooral belangrijk om veel spelers, die deze week hard getraind hebben, te belonen met een wedstrijd en de spelers wedstrijdritme op te laten doen.

Vanwege de late vakantie in regio midden ontbraken er vandaag nog veel spelers bij DVS’33 A1, maar toch kon er vandaag al een selectie neergezet worden van 19 spelers. Op dit moment bestaat de A-juniorenselectie dan ook nog uit één grote groep selectiespelers A1/A2 en dit zal late in de voorbereiding gesplitst gaan worden.

Bij Urk lag het allemaal wat anders; zei traden vandaag aan in de A1-formatie. In Urk zijn de vakanties dit jaar vroeg uitgevallen (regio Noord). Wel had Urk te maken met een viertal geblesseerde spelers die niet mee konden spelen.

Dan de wedstrijd; DVS’33 startte de wedstrijd goed met een verzorgde opbouw van achteruit en er werd goed in positie gelopen. Wel dreigde in de 4e minuut een klein foutje achterin te worden afgestraft, maar er werd ook weer net op tijd hersteld. In de 9e minuut kwam er een heel goede aanval van DVS’33. Er volgde een pass van Yasar Leebeek op Max Schimmel aan de rechterkant. Er kwam een strakke lage voorzet maar deze bal ging voorlangs en de inkomende mensen kwamen net te laat. Verder had DVS’33 de eerste helft het heft in handen en het meeste balbezit. Het leverde enkele kansen op. Zo kwam Roy Groenevelt nog oog in oog te staan met de keeper van Urk maar deze was net attent genoeg om de bal te pareren. Wel moest DVS’33 scherp blijven want Urk bleef loeren op kansen en moest dus ook doelman Jordi Keimpema scherp blijven om zijn kooi schoon te houden.

In de tweede helft werd begonnen met hetzelfde spelbeeld. DVS’33 had het meeste balbezit en creëerde de kansen. Het werd in de 55e min 1-0 nadat er een prachtig opgezette aanval over de zijkant via Jurre van de Hoorn werd afgemaakt door Jelle Zeeboer. Invaller Martijn Obbink moest even later het veld verlaten met een behoorlijk blauw oog na een onschuldig duel. Gelukkig is Martijn een goede gozer en kent iedereen hem bij DVS’33 goed, want wie hem na afloop van de wedstrijd zag lopen, zou bijna gaan denken dat hij ruzie heeft gehad om een vriendin.

Na 60 minuten werden de laatste wissels doorgevoerd en bij DVS’33 viel vervolgens de organisatie weg. Het werd in heel korte tijd 1-1, 1-2 en 1-3. Na de 1-3 volgde wel weer direct een aanval voor DVS’33 en dat leverde een penalty op. Nemer Roy Kruse schoot tegen de keeper op, maar was vervolgens zelf weer alert genoeg om direct zijn misser te herstellen en tikte de bal alsnog binnen.

Na de 2-3 viel echter ook nog de 2-4 naar slap verdedigen van het gehele team.

Het eindsignaal klonk. Er kon worden teruggekeken op een leerzame en leuke dag met twee sportief spelende ploegen. Bij vlagen werd er bij balbezit goed voetbal gespeeld door DVS’33, maar verdedigend moet het allemaal zeker nog stukken beter. Echter gaan we komende tijd niet meer wisselen om het wisselen en komt de vaste organisatie straks vanzelf. Voor deze dag heeft elke speler voldoende speelminuten gemaakt en we zijn zonder blessures uit de wedstrijd gekomen.

Dinsdagavond wacht er een uitwedstrijd tegen Epe (aanvang 20.00uur) en donderdagavond wacht er een thuiswedstrijd tegen VVOG (aanvang 19.30uur) en zullen er komende week ook weer meer spelers terugkeren van vakantie en aansluiten bij de groep.