Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

Na twee competitieloze zaterdagen staat er vandaag een thuiswedstrijd op de planning. Niet zo maar een, want om aansluiting bij de koploper te houden moeten de geelzwarten vandaag de 3 punten binnenhalen. De uitwedstrijd tegen Gramsbergen eerder dit seizoen was een pittige, welke met 1-3 gewonnen werd door DVS.

Gramsbergen heeft een prima ploeg met een grote werklust wat ze tot nu toe de 4e plaats op de ranglijst op heeft geleverd.

De basiself bestaat uit de volgende namen: op het doel Marije. In de verdediging staan Melissa, Daniek, Erika en Claudia. Op het middenveld staan Shanna (C), Latisha en Emma. Voorin beginnen Ilse, Hilde en Sifra.

Om 13.00 uur klinkt het fluitsignaal. DVS begint fel aan de wedstrijd en dat levert na enkele minuten gelijk een grote kans op. Ilse weet de bal echter net niet binnen te werken. Het spelbeeld gaat op en neer en zo weet ook Gramsbergen een aantal keer gevaarlijk te worden. In de 16e minuut is het DVS dat de openingstreffer maakt. Hilde verovert door goed druk zetten de bal en schuift deze langs de keepster het doel in, 1-0. Gramsbergen probeert hoog druk op de opbouw van DVS te zetten maar DVS weet hier een aantal keer goed onderuit te voetballen. De keren dat dat niet lukt is er telkens iemand aan DVS zijde die een tegendoelpunt voorkomt. Zo staat Marije een goede pot te keepen. Na ruim 45 minuten wordt er gerust met een 1-0 stand.

De tweede helft kent eenzelfde spelbeeld. Wel weet DVS makkelijker onder de druk uit te voetballen en moet Gramsbergen wat forceren om tot een doelpunt te komen. Gramsbergen creëert een aantal kansen maar weet niet tot scoren te komen. Zo wordt een indraaiende corner door Claudia geweldig van de lijn gekopt en vist Marije nog net een bal uit de hoek. In de 89e minuut valt de beslissende treffer. Latisha neemt een prima corner en Claudia kopt hem maar weer eens binnen, 2-0. Hierna wordt de wedstrijd rustig uitgespeeld tot het eindsignaal klinkt.

Zo weten de geelzwarten 3 belangrijke punten binnen te slepen na een spannende pot. Nu mogen de ogen op komende zaterdag want dan wordt er in Bergentheim gespeeld tegen de koploper. Deze wedstrijd zal gewonnen moeten worden door de geelzwarten willen ze oog op de koppositie houden.

Tot slot nog een bedankje aan Supportersvereniging Geel-Zwart voor de bidons met krat en waterzak!