David Wijnveldtweg 2
7425AC
DEVENTER
tel. 0570-651075

Op 15 april stond de wedstrijd tegen Colmschate’33 vrouwen 1 op de planning. Een ploeg die onderin de competitie meedraait en dus moet knokken voor alle punten. Thuis werd een met 4-1 gewonnen.

De basiself bestaat uit de volgende namen: op het doel Simone. In de verdediging staan Nanook, Melissa, Erika en Claudia. Op het middenveld staan Shanna (C), Jill en Latisha. Voorin beginnen Celine, Emma en Sifra.

Om 14.45 uur klinkt het fluitje van de scheidsrechter. Terwijl DVS gelijk het initiatief pakt ligt de bal na 4 minuten aan de verkeerde kant in het doel. Melissa wil een lange bal van Colmschate wegkoppen, maar raakt hem verkeerd waardoor de bal achter Simone in het doel beland (1-0). DVS schrikt hier niet van en blijft goed rondtikken. Zo weten de speelsters van DVS elkaar in de 15e minuut goed te vinden en kan Celine Emma uiteindelijk wegsteken. Emma snijdt naar binnen en weet goed binnen te schieten, 1-1. Hierna blijft het spelbeeld hetzelfde: het is DVS dat voornamelijk de bal heeft, maar door slordigheidjes de voorsprong niet weet te pakken. Aan de andere kant komt Colmschate er geen enkele keer gevaarlijk uit, waardoor Simone de eerste helft geen echte reddingen hoeft te verrichten.

DVS komt na de rust goed uit de kleedkamer. In de 48e minuut wordt de bal op het middenveld veroverd en bereikt Latisha na een goede solo het doel en weet ze binnen te schieten, 1-2. Hierna wordt DVS wat slordiger aan de bal, maar omdat de ploeg verdedigend de zaakjes erg goed op orde heeft weet Colmschate ook in de tweede helft niet gevaarlijk te worden. In de 62e minuut verlaten Celine en Nanook het veld en komen Ilse en Joy in het veld. In de 71e minuut wordt ook Emma gewisseld en voor haar in de plaats komt Demi. In de 80e minuut is Jill nog heel dichtbij een treffer, maar de keepster van Colmschate weet de bal knap uit het doel te vissen. De wedstrijd eindigt in een 1-2 overwinning.

Qua stand geen ruime overwinning, maar als je als team gedurende de hele wedstrijd amper tot geen kansen weet weg te geven en er zelf wel twee weet te maken dan gaan de punten zeker terecht mee in de bus naar Ermelo.
Komende dinsdag komen de geelzwarten alweer in actie. Om 19.00 uur wordt er in en tegen Bergentheim afgetrapt voor een inhaalwedstrijd.