Hoge Holt 17
7783BH
GRAMSBERGEN
tel. 0524-561792

Op 8 oktober stond de wedstrijd tegen Gramsbergen vrouwen 1 op de planning. Een verre reis naar een nog ongeslagen ploeg. Gelukkig hoefden de vrouwen niet zelf te rijden want er stond een bus met chauffeur klaar. Tijdens de rit werden de vrouwen voorzien van een lunch en een drankje om zo met voldoende energie aan de wedstrijd te beginnen.

Om 14.30 fluit de scheidsrechter en wordt al snel duidelijk dat Gramsbergen het op fysiek vlak niet wil verliezen vandaag. Ze komen er af en toe hard in en aan DVS dan de taak om hieronder uit te voetballen. Dat lukt een aantal keer aardig goed waardoor er wat kansen gecreëerd worden. In de 30e minuut is het raak voor DVS. Na een goede opbouw via Melissa en Naomi, komt de bal bij Ilse terecht. Zij kan afleggen en Hilde weet de bal keurig binnen te werken. Hierna krijgt DVS nog 2 grote kansen, maar deze worden niet benut. Gramsbergen krijgt een grote kans in de eerste helft, maar Dana weet deze 1 op 1 kans te keren. Er wordt gerust met een 0-1 voorsprong voor DVS, wetende dat DVS ook met een ruimere marge de kleedkamer in had kunnen gaan.

De tweede helft domineert DVS het spelbeeld maar weet er minder uit te komen. In de 55e minuut valt Emma uit en voor haar in de plaats komt Sifra in het veld. In de 68e minuut weet Gramsbergen toch tot scoren te komen door een perfect schot van afstand dat via de onderkant van de lat in het doel belandt. DVS voelt dat er meer te halen is dan een gelijkspel en zet door. In de 77e minuut is er Latisha met het antwoord. Na goed drukzetten wordt de bal veroverd en weet Latisha vanaf 25 meter heerlijk binnen te schieten, 1-2. De fase hierna krijgt Gramsbergen nog een enorme kans die gekeerd wordt door de lat. In de 80e minuut verlaat Hilde het veld en komt Anna erin. DVS probeert de wedstrijd ‘rustig’ uit te spelen en dit lukt aardig. Anna houdt de bal voorin goed vast. In de 94e minuut komt de definitieve verlossing. Anna krijgt de bal op 35 meter van het doel en ziet geen teamgenoot vrij staan. Dan besluit ze te schieten. De bal belandt over de keepster heen in het doel. Hierna fluit de scheidsrechter af en eindigt de wedstrijd in 1-3 voor de geelzwarten. De 3 punten gaan mee de bus in en zoals de buschauffeur zei: ‘Wat hebben jullie veel gelopen zeg’. Met een tevreden gevoel terug naar Ermelo.

Volgende week speelt DVS’33 vrouwen 1 thuis om 12.30 uur tegen Bergentheim vrouwen 1 💛🖤