Peppelensteeg 5
6715CV
EDE GLD
tel. 0318-636579

Vandaag staat er wederom een uitwedstrijd op de planning voor DVS’33 VR1. Ditmaal reizen de geelzwarten af naar Ede om het daar op te nemen tegen Blauw Geel’55 VR1. Een niet geheel onbekende tegenstander want in het seizoen 2018-2019 werd Blauw Geel nog kampioen in de tweede klasse in de wedstrijd tegen DVS. Na een aantal jaar eerste klasse is de ploeg nu weer terug in de tweede klasse en neemt voor aanvang van de wedstrijd de 11e plek op de ranglijst in.

Om 14.30 uur wordt er in de kou afgetrapt met de volgende 11 namen op het veld: Dana op het doel. In de verdediging starten Claudia, Erika, Daniek en Melissa. Op het middenveld spelen Jill, Shanna en Latisha. Voorin beginnen Ilse, Hilde en Sifra. DVS moet de eerste 10 minuten even zoeken naar de scherpte. Na 10 minuten lijken de geelzwarten wakker en worden de meeste duels gewonnen. Echter is er weinig rust aan de bal en is DVS hierdoor de bal te snel kwijt. Toch weet het een aantal grote kansen te creëren. Zo kan Hilde na een goede steekpass van Shanna op weg gaan naar het doel. Het schot gaat net naast. Hierna weet Claudia met een prachtige bal Shanna voor het doel te zetten, maar haar inzet gaat ook naast. Latisha ziet hoe de keepster haar schot nog net uit het doel vist en ook Ilse haar inzet wordt nog net gekeerd. Daarentegen geeft DVS niet veel weg. Wel is er in de 30e minuut een vrije trap voor Blauw Geel die goed genomen wordt. Dana is scherp en weet de bal net naast te tikken. In de 37e minuut weten de geelzwarten dan eindelijk een kans om te zetten in een doelpunt. De goed opkomende Erika speelt de bal diep op Hilde. Hilde neemt knap aan en schiet beheerst binnen. Hierna lukt het niet meer om de score te vergroten en gaan de ploegen rusten met een 0-1 stand.

DVS komt goed de kleedkamer uit en krijgt enorme kansen. Zo is het Hilde die de bal voor het inschieten heeft maar door een zetje in haar rug niet tussen de palen weet te schieten. Ook Sifra dwingt een aantal grote kansen af. In de 48e minuut is het dan ook weer raak. Vanuit een corner weet Sifra de bal binnen te werken, 0-2. Ook in de 51e minuut mogen de geelzwarten juichen want Erika kan na goed indribbelen de bal hard in het hoekje schieten, 0-3. In de 57e minuut verdient Ilse een vrije trap. Latisha gaat achter de bal staan en schiet, net zoals vorige week, feilloos binnen (0-4). Hierna is het tijd om wat wissels door te voeren. In de 60e minuut verlaat Claudia het veld en voor haar in de plaats komt Nanook. In de 62e minuut maakt Hilde haar tweede doelpunt van de dag, 0-5. In de 65e minuut komt Emma het veld in voor Daniek en ook Sifra verlaat het veld voor Jitte. In de 70e minuut mag Emma ook een doelpuntje meepikken. Door goed gebruik van haar lichaam weet ze haar tegenstander aan de kant te zetten en kan ze binnenschieten, 0-6. De laatste 20 minuten krijgt DVS nog een groot aantal kansen, maar lukt het niet meer om het netje te vinden. De wedstrijd eindigt dan ook in een 0-6 eindstand. Ondanks dat de eindstand veel hoger uit had kunnen vallen boeken de geelzwarten een ruime overwinning. Daarbij zijn er zo goed als geen kansen weggegeven en wordt de 0 weer eens gehouden. Een prima prestatie dus.

Komende zaterdag speelt DVS’33 VR1 haar laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Om 12.30 uur wordt er thuis afgetrapt tegen DTS’35 Ede vrouwen 1.

Aanstaande dinsdagavond speelt DVS ook nog een bekerwedstrijd in Oldenzaal tegen Quick’20 VR1.