Roosendaalseweg 111
3882MN
PUTTEN
tel. 0341-353497

Vandaag stond de wedstrijd tegen SDC Putten VR1 op het programma. SDC staat bovenaan in de competitie en heeft tot vandaag nog geen puntenverlies geleden. In de bekercompetitie eindigde de confrontatie tussen deze ploegen in een doelpuntloos gelijkspel. Toen liet Putten beter veldspel zien, maar verzuimde de ploeg te scoren.
Om 12.00 uur staan de volgende 11 vrouwen, in gloednieuwe wedstrijdshirts (hierover volgende week meer), klaar om te beginnen met de wedstrijd: op het doel Dana. In de verdediging spelen Claudia, Melissa, Erika en Nanook. Op het middenveld staan Jill, Shanna (C) en Latisha. Voorin starten Ilse, Hilde en Sifra.

Het eerste kwartier heeft DVS het lastig. De goede nummer 10 en de spits van Putten wisselen elkaar veel af en hebben al vaker laten zien dat ze erg gevaarlijk kunnen zijn aan de bal. Dit leidt vrijwel direct tot een grote kans maar Dana gooit zich voor de bal en weet deze uiteindelijk knap weg te werken. Na een kwartier krijgt DVS vat op het spel. Er wordt kort gezeten op de tegenstander en aan de bal wat meer de rust bewaard. Zo komt Hilde er in de 16e minuut gevaarlijk uit, maar stuit ze op de keepster van de tegenstander. DVS geeft niet al te veel kansen weg en Dana hoeft in deze fase geen grote reddingen te verrichten. DVS blijft voor ieder duel knokken en dit levert vaak balbezit op. Zo is het Hilde die in de 30e minuut de bal door hard werken veroverd in de spits. Zij krijgt de bal bij Latisha die Shanna hoort roepen. Latisha geeft de bal blind op Shanna en zij kan aanzetten naar het doel. 1 op 1 met de keepster weet Shanna de bal hard in de hoek te schieten, wat de stand op 0-1 brengt. Hierna blijft het spel redelijk in evenwicht. Putten hanteert een aantal keer de lange bal, waarbij Claudia laat zien dat zij heer en meester is in de lucht. Vlak voor rust is het Putten dat nog een grote kans krijgt. Via een voorzet komt de bal voor het doel van DVS, maar de spits van Putten weet de bal enkel te schampen waardoor deze ver naast het doel beland. Zo gaan we rusten met een 0-1 voorsprong.

DVS komt scherp uit de kleedkamer. De geelzwarten zitten strak op hun tegenstander en dit maakt het voetballen voor Putten lastig. Ook worden de ruimtes achter de verdediging klein gehouden waardoor de diepgang uit het spel van Putten gehaald wordt. Aan de andere kant geeft Putten achterin wel veel ruimte weg, waar de buitenspeelsters van DVS maar al te graag gebruik van maken. In de 70e minuut krijgt DVS een vrije trap. Latisha gaat achter de bal staan en geeft perfect voor. Claudia weet de bal hard en beheerst binnen te koppen, 0-2. In de 78e minuut verlaat Sifra het veld voor Danique. Hierna krijgt DVS nog een aantal mogelijkheden om de wedstrijd helemaal op slot te gooien, maar laat dit na. Echter is het Putten dat 10 minuten voor tijd de 1-2 maakt. Na een goede voorzet vanaf de rechterkant staat de spits van Putten vrij genoeg om te koppen en in tegenstelling tot de eerste helft raakt ze deze keer de bal wel goed. Hierna volgen 10 spannende minuten, waarbij het spel op een neer gaat. Zo krijgt Ilse twee grote kansen om de 3-1 te maken, maar helaas ziet zij haar inzet tweemaal over gaan. Zo tikken de minuten weg en klinkt na ruim 90 minuten het eindsignaal. DVS mag terugkijken op een goede pot vol strijdlust. De overwinning van vandaag kan bestempeld worden als een sterke teamprestatie. Er zijn veel meters afgelegd in elke linie van het veld. Met de 3 punten op zak kunnen de geelzwarten terugkeren naar Ermelo.

Volgende week zaterdag, 19 november, speelt DVS’33 VR1 om 13.00 uur thuis tegen Colmschate’33 VR1. Hopelijk zien we jullie dan weer langs de lijn voor de nodige support!