Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

Op zaterdag 5 november stond alweer de zesde competitie wedstrijd op het programma. Ditmaal komt de Zweef vrouwen 1 naar Ermelo. De Zweef heeft wisselende resultaten geboekt en staat voor aanvang van de wedstrijd op de zesde plaats.

De basiself bestaat uit: Dana op het doel. In de verdediging starten Claudia, Erika, Melissa en Nanook. Op het middenveld spelen Jill, Shanna (C) en Latisha. Voorin bezetten Ilse, Hilde en Sifra de posities.
De scheidsrechter fluit en de Zweef mag aftrappen. DVS is de partij met het meeste balbezit maar beide ploegen komen niet tot echt grote kansen. Toch is het in de 27e minuut raak. Claudia trapt de bal vanaf de linkerzijde naar de rechterflank op Sifra. Zij weet het duel van haar tegenstander te winnen en schiet de bal keurig langs de keepster het goal in. 1-0 voor de thuisploeg. De Zweef komt ook nog een enkele keer bij het goal, maar de ballen zijn of goed te pakken door Dana of missen het doel. Zo gaan we rusten met een 1-0 voorsprong.

De tweede helft is het wederom DVS dat het meest de bal heeft. Toch is de laatste pass vaak niet goed waardoor de voorsprong nog niet verdubbeld wordt. In de 66e minuut wint de Zweef het duel om een lange bal van Dana. De speelster schiet de bal naar voren en daar komt de Zweef wederom als sterkste uit de strijd. De spits tikt de bal over de doellijn van DVS wat de stand op 1-1 brengt. Hierna gaat DVS niet bij de pakken neerzitten. In de 71e minuut verdient DVS een vrije trap. Latisha brengt deze binnen de 16, Sifra neemt aan en wordt dan onderuit getikt door haar tegenstander. De scheidsrechter fluit voor een penalty. Sifra schiet deze koel binnen wat DVS weer op voorsprong brengt. Hier laat DVS het niet bij. In de 73e minuut weet Sifra wederom het netje te vinden. Ditmaal door goed druk te zetten waardoor de verdedigster van de Zweef de fout in gaat en Sifra de bal langs de keepster in het doel kan schieten. In de 76e minuut komt Jolinde in het veld voor de moegestreden Sifra, die kan gaan genieten van haar hattrick. In de 78e minuut verlaat Nanook het veld voor Sabrina. Hierna verricht Dana nog een goede redding door de bal net over de lat te tikken na een afstandsschot van de Zweef. DVS krijgt ook nog een aantal grote kansen. Latisha geeft tweemaal heerlijk voor maar beide keren lukt het niet om de bal in het doel te krijgen. Claudia kopt net naast en ook Ilse ziet haar afstandsschot over het doel verdwijnen. Toch is het In de 86e wel raak. Ditmaal wordt de afgemeten voorzet van Latisha goed binnengewerkt door Ilse. Eindstand van vandaag: een 4-1 overwinning.

Zaterdag speelt DVS’33 vrouwen 1 een uitwedstrijd tegen de buren en tevens nog ongeslagen koploper van dit moment. Om 12.00 uur wordt er afgetrapt op het sportpark van SDC Putten vrouwen 1. Ook dan zien we jullie weer graag aan de lijn!💛🖤