Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

Op 20 mei 2023 stond de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen op de planning. Blauw Geel’55 kwam op visite in Ermelo. De uitwedstrijd wist DVS relatief makkelijk te winnen met 0-6.

De opstelling: Claudia op het doel. Achterin starten Lotte, Erika, Daniek en Nanook. Op het middenveld spelen Jill, Shanna © en Emma. Voorin bezetten Ilse, Hilde en Sifra de posities. Om 12.30 uur wordt er onder het genot van een zonnetje afgetrapt op het kunstgras van veld 6. Het is DVS dat de bal heeft, maar door slordigheidjes en wat ongeduld komt hier niet direct gevaar uit voort. In de 14e minuut weet Shanna op het middenveld de bal te veroveren. Blauw Geel staat organisatorisch niet goed en Ilse duikt gelijk het gat in dat Blauw Geel laat vallen. Shanna ziet dit en legt de bal over de verdediging neer waarna Ilse op de keepster af kan. Ilse blijft rustig en schiet de bal over de keepster het doel in, 1-0. Hierna creëert DVS nog een aantal kansjes, maar tot doelpunten leidt het niet.

Daniek blijft in de rust achter in de kleedkamer en voor haar in de plaats komt Isabelle in het veld. DVS heeft maar weinig pit en creativiteit in de tweede helft en komt niet echt aan voetballen toe. Zo houdt DVS Blauw Geel in de wedstrijd welke dan ook hard op zoek gaat lnaar een doelpunt. In de 58e minuut verlaat Hilde geblesseerd het veld. Lisanne neemt haar plek in. In de 62e minuut weet Blauw Geel het netje te vinden, 1-1. Hierna krijgt DVS het nog zwaarder en weet Claudia een aantal kansen goed te keren. In de 89e minuut besluit Erika zelf op pad te gaan. Ze speelt vanuit centraal achterin 4 tegenstanders uit, gaat de kaats aan met Sifra en schiet binnenkant paal binnen (2-1). Zo weet DVS de drie punten toch te pakken na een slechte wedstrijd.

DVS eindigt hiermee op de derde plaats in de competitie. Waar er na de winterstop wellicht meer in had gezeten mag er toch tevreden teruggekeken worden. De doelstelling was het veroveren van een plekje in de nacompetitie voor promotie en deze is behaald. Komende zaterdag zal de nacompetitie starten. Hierover snel meer informatie.