0 - 2

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse C

20 september 2014 15:00

Werkhoven, R

De wedstrijd tussen DVS’33 Ermelo en SVZW in Wierden mocht zeker een topper genoemd worden. De twee clubs betitelden elkaar al als kampioenskandidaat en in het nog prille seizoen volgden de geelzwarten de thuisclub, één van de vier koplopers, op een punt. Misschien mochten “De Zwaluwen” wat meer kans op de zege toebedeeld worden door het thuisvoordeel, wat meer fysieke kracht, alsmede op basis van de historie. De Ermeloërs wisten immers maar één keer te winnen in Twenthe en dat was al weer in het seizoen ’05-’06, toen Hennie in ’t Hof daar nog trainer was. Jan Veldhuizen deed het nu met zijn ploeg weer en op die zege viel niets af te dingen. De overwinning kreeg al voor de rust vorm. Door de resultaten op de overige velden werd het aantal koplopers gehalveerd. DVS weet nu alleen Flevo Boys en aartsrivaal VVOG nog boven zich.

Trainer Geert Veldhuis van de gastheren miste door blessures drie spelers (Nigel Michels, Jordi van Ek en Jordi Holtkamp). Aan Ermelose zijde ontbrak Ali Akla, die dinsdag op de training geblesseerd raakte. Christian van de Kamp startte zodoende in de basis.

Zeer tevreden Geerling Hamstra na de overwinning op SVZW feliciteert Richard Terpstra.

DVS voor rust naar verdiende voorsprong
Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Werkhoven uit Groningen werd al snel duidelijk, dat er twee goed voetballende ploegen tegenover elkaar stonden. Zonder uitzondering konden de tweeëntwintig acteurs op het veld aan de bal technisch goede dingen laten zien. Ook bij beide ploegen waren duidelijk ingeslepen spelpatronen te herkennen. In tegenstelling tot de eerste twee wedstrijden kon DVS de thuisclub in de eerste helft niet geheel haar wil opleggen, maar dat had dus ook met de kwaliteiten van SVZW te maken. Dat probeerde de ballen achter de verdediging te leggen, gokkend op de grotere snelheid van de aanvallers ten opzichte van het Ermelose centrale verdedigingsduo. Dat stond positioneel weer goed en heerste soeverein. Richard Terpstra stuurde, zoals van hem bekend, en Edmund Mijnheer won nagenoeg alle luchtduels, ook van de langere Twentse aanvallers. De vleugelverdedigers van DVS konden volop hun aanvallende taken doen. De geelzwarten legden ook een gezonde dosis agressie aan de dag en wonnen daardoor ook de onderlinge persoonlijke duels. Geen enkele speler bij de bezoekers verzaakte daarin. Ondanks dat de Ermeloërs niet echt veel meer balbezit hadden, waren zij over het algemeen wel sterker en gevaarlijker. Dat begon al vroeg in de wedstrijd, toen Christian van de Kamp na storend werk van Yasin Kurt de eerste kans kreeg om aan teleggen voor een schot. Dat ging wel naar de hoek, maar doelman Michiel Achterhoek kon het eerste gevaar nog keren.

Er was echter geen DVS’er dichtbij voor een rebound. SVZW kwam in die fase tot een geblokt schot. Spelhervattingen zijn bij SVZW een geducht wapen, maar de Ermelose defensie gaf vooralsnog geen krimp. In de 18e minuut leverde een schitterende aanval de verdiende 0-1 op. Roald de Vries, die een uitstekende wedstrijd speelde, haalde na een combinatie op de linkervleugel met Maurice de Ruiter de achterlijn en zorgde voor een afgemeten voorzet. Christian van de Kamp stapte er overheen, waarna Mike Ahrens de bal simpel kon binnenlopen. Hij schoot met alle kracht de 0-1 in. De openingstreffer had al in de minuten daarop een goed vervolg kunnen krijgen. Een weer weergaloos spelende Maurice de Ruiter had na zijn balaanname een dio voortzetting, waardoor Christian van de Kamp vanaf links kon voorgeven. Mike Ahrens zette bij de eerste paal zijn voet er tegenaan, maar via een Wierdenaar en de paal ging de bal net naast. Even daarna creëerde Maurice de Ruiter op aangeven van Daniël van Warven voldoende ruimte om te kunnen schieten. Dat belandde ook op de paal en ging net voor de andere paal voorlangs zonder rebound. Daarna brak er een fase aan, waaruit SVZW een paar corners mocht nemen. Uit de tweede daarvan kopte Michael Wensing net naast. Nadat Christian van de Kamp met zijn schot na een half uur uit een voorzet van Roald de Vries de Twentse sluitpost op zijn weg vond, brak er weer een periode aan, dat de thuisclub druk had en een aantal hoekschoppen mocht nemen. De lange spits Ruud ter Heide, hiervoor uitkomend voor FC Emmen, maar ook met PEC Zwolle, SC Cambuur op zijn cv, kwam met het hoofd maar één maal aan de bal. Hij kopte voorbij de tweede paal de bal weer terug, waarna de Veluwse verdediging deze alsnog kon wegwerken. Machiel van Keulen probeerde in de 31e minuut met een listig passje een medespeler vrij te krijgen in het Ermelose strafschopgebied, maar dit werd dichtgelopen door Richard Terpstra. Die tomeloze inzet van DVS gaf aan, dat er helemaats weggegeven zou worden in deze wedstrijd. De moedeloosheid sloeg ook toe bij een speler als Kevin Aman, een voetballer met een goede traptechiek en voorzet, maar daar kwam weinig meer uit. Na de periode van druk, liet DVS de bal weer even makkelijk rondgaan, waarna doelman Daan Huiskamp de bal in de 39e minuut op de stropdas van de mee opgekomen Ronald Hoek, die nu veel ruimte voor zich had. Kevin Aman, gedwongen tot meeverdedigen, beging de overtreding en ontving de enige gele kaart van de wedstrijd. De slotfase van de eerste helft was weer helemaal voor DVS. Na een combinatie met Maurice de Ruiter kon Roald de Vries vanaf links weer voorzetten. Zijn inzet raakte de onderkant van de lat en ook nu ontbrak het aan een rebound. In de voorlaatste minuut kon een voorzet van Maurice de Ruiter vanaf links nog met risico in de handen van de doelman gekopt worden, maar dat was uitstel van executie. De voorzet van Daniël van Warven kwam via een Twentse verdediger bij Maurice de Ruiter, die het leer doortikte naar Christian van de Kamp. Kort op de doelman versloeg hij Michie Achterhoek voor de tweede keer in de eerste helft. Met de 0-2 kreeg DVS halverwege niet eens te veel, gezien de kansenverhouding.

SVZW na rust zonder stootkracht
Het initiatief lag in de tweede helft veel meer bij de thuisclub, die Maurice Bartelds in de rust in de kleedkamer achtergelaten had voor Bas Woesthuis. Waar DVS in de eerste helft net wat meer balbezit had, was dit inhet eerste half uur na de rust merendeels voor de Tukkers. Die deden daar weinig spectaculairs mee en creëerden nagenoeg geen enkele kans. De gastheren moesten de mogelijkheden toch halen uit spelhervattingen en naarmate de tweede helft vorderde ging dat met steeds meer opportunisme. Daarmee werd het ook een wedstrijd voor Edmund Mijnheer, die alles weghaalde. Toch moest Daan Huiskamp zich in de 57e minuut strekken om een indraaiend schot van kevin aman van afstand uit de kruising te tikken. DVS zelf kwam in de eerste twintig minuten niet meer aan een gedegen aanval toe, maar scoorde in de 65e minuut bijn a wel de 0-3. Edmund Mijnheer zag goalie Achterhoek net te ver voor zijn doel staan en schoot een vrije trap iets op de Wierdense helft strak op het doel. De keeper kon de vrije trap maar net over tikken. Uit de corner kopte de centrale verdediger in, maar de Twentse sluitpost werd nu op de doellijn geassisteerd door een verdediger. In het laatste kwartier gebruikten beide trainers hun resterende wissels. In de 75e minuut kwam Michael Musa in het veld voor Christian van de Kamp. SVZW vond in de 81e minuut bijna de aansluiting. Edmund Mijnheer had een vrije trap van Kevin Aman op zo’n twintig meter vanhet doel nog wel weggewerkt, maar in het vervolg kon Joshua ter Avest schuin voor het doel aanleggen voor een schot. Dat ging maar een metertje voorlangs. Met Steven de Geijter voor Maurice de Ruiter en Jerrol Poot voor Daniël van Warven werd de 0-2 niet meer prijsgegeven. Daan Huiskamp moest nog wel een schot van Kevin Aman, dat naar de linkerhoek ging, tot corner verwerken. De invallers Michael Musa en Jerrol Poot wilden nog wel een doelpoging wagen, maar de 0-2 zou als uitslag op het wedstrijdformulier komen. En daar was DVS heel tevreden mee. Naast de voetballende kwaliteiten in de ploeg, was dat ook het resultaat van veel inzet en vooral ook de bereidheid bij de geelzwarten om voor elkaar te werken.

“Niets weggegeven”
Na afloop van de topper was trainer Jan Veldhuizen dan ook zeer tevreden: ”We waren hier gekomen om te winnen en we hebben de hele wedstrijd niets weggegeven. We kregen in de eerste helft weer vier, vijf goede kansen en nu hebben we er wel twee benut. In de tweede helft hebben we het initiatief meer aan hun gelaten, maar het werd bij hun steeds opportunistischer. Daardoor werd Edmund Mijnheer steeds beter. Dan wordt het helemaal zijn wedstrijd. Er is ook goed voor elkaar gestreden en het is geen schande als een speler zich helemaal leeggespeeld heeft en zich dan moet laten vervangen. In de tweede helft hebben we ook minder druk gezet naar voren. We hebben nog wel de beste kansen gehad. Een dik verdiende overwinning. Daar ben ik heel blij mee”.

Opstelling DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Roald de Vries, Edmund Mijnheer, Richard Terpstra, Ronald Hoek, Okan Soykan, Daniël van Warven (88’ Jerrol Poot), Yasin Kurt, Maurice de Ruiter (84’Stevan de Geijter), Christian van de Kamp (75’ Michael Musa), Mike Ahrens.
Opstelling SVZW: Michiel Achterhoek, Thom Strijland, Caglar Uguz (71’ Mike Kerr), Maurice Bartelds (46’ Bas Woesthuis), Machiel van Keulen, Cenk Uguz, Michael Wensink, Joshua ter Avest, Kevin Aman, Ruud ter Heide, Mirko Zwiers (Tom Prümers).

Bij afwezigheid van Theo Aalten kunt u hier de fotos van de wedstrijd zien.

Scheidsrechter:
Dhr. R. Werkhoven uit Groningen.

Scoreverloop:
18’ Mike Ahrens 0-1, 44’ Christian van de Kamp 0-2.

Overige resultaten Hoofdklasse C.
20 sepetember (3e ronde):

DVS zag na de winst in Wierden het aantal koplopers halveren tot twee met en voert zes punten op doelsaldo een viertal clubs aan met een punt achterstand op Flevo Boys en VVOG. SVZW vormt met twee competitiegenoten nu de middenmoot met vier punten.
AZSV-ACV: een gelouterd ACV heeft de koploper uit Aalten de eerste nederlaag toegebracht. De Assenaren controleerden de wedstrijd, maar kwamen wel met 1-0 achter. AZSV kon de bezoekers na de druk niet van de 1-2 zege afhouden. De Achterhoekers vielen daardoor terug naar de zevende plaats met drie punten achterstand op de koplopers en twee op een volgend kwartet.Daartoe behoort ook ACV.
csv Apeldoorn-Flevo Boys: De thuisclub was in het eigen “Orderbos” machteloos tegen medekoploper Flevo Boys. De polderbewoners namen na de 0-1 voorsprong niet verder afstand. De Emmeloorders zijn nu op doelsaldo de nieuwe lijstaanvoerder. Door de overwinning op DVS staan de Apeldoorners nog op een veilig plek met een punt voorsprong op de twee herkansers.
VVOG-WHC: De Harderwijkers dicteerden voor rust de wedstrijd en kwamen makkelijk op 2-0. De tweede helft bood WHC meer tegenstand en kwam terug in de wedstrijd. Verder dan 2-1 kwam het niet meer. VVOG deelt de koppositie nu met Flevo Boys. De Wezepers blijven met een punt voorlaatste.
WVF-Harkemase Boys: De hekkensluiter dacht in de eerste helft aan de eerste punten, maar Harkemase Boys was met twee treffers voor de rust hoogst efficiënt. In een matige tweede helft veranderde daar niets meer aan, waarbij de bezoekers nog wel een strafschop op de paal schoten. Harkemase Boys blijft zo gelijke tred houden met DVS. De Zwollenaren staan nog steeds onderaan.
Drachtster Boys-Staphorst: De gasten mochten bij angstgegner Drachtster Boys aanspraak maken op een overwinning, maar benutten slechts een van de vele kansen. Een strafschop bracht de Friezen weer langszij, waarna ook nog de 2-1 gescoord werd. Staphorst na twee gelijke spelen met lege handen. De Drachtsters hebben evenals DVS vier punten. De Overijsselse club bezet de elfde plaats twee punten voor de rodelantaarndrager.
Sv Urk-Excelsior’31: De Rijssenaren dachten de buit al binnen te hebben na een 0-2 voorsprong kort voor tijd, maar in een hectische slotfase werd het via 3-2 uiteindelijk 3-3. Van de drie ploegen met vier punten heeft Excelsior’31 nu het slechtste doelsaldo en is terug te vinden op de negende plek (gedeeld zevende). De Urkers staan met het minste doelsaldo gedeeld elfde.