DVS’33 Ermelo naar tweede plaats na zege op AZSV

AZSV 1

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse C

27 september 2014 14:30

Meulenkamp, A.

DVS’33 Ermelo is na de zege op AZSV opgerukt naar de tweede plaats. Eigenlijk stond de winst al vrij vroeg in de wedstrijd vast en waren de geelzwarten zo’n tachtig minuten virtueel koploper. Lijstaanvoerder Flevo Boys schoot zich echter in de laatste minuut van de wedstrijd tegen Drachtster Boys naar een zege, zodat de polderbewoners nu alleen de ranglijst blijven aanvoeren. De geelzwarten zien het aantal koplopers wel wekelijks halveren. Na twee ronden had DVS nog vier ploegen boven zich, waaronder AZSV. Dat werd na de derde ronde teruggebracht tot twee, maar VVOG ging in Assen onderuit tegen ACV, zodat Jan Veldhuizen cs de aartsrivaal uit Harderwijk passeerde. De Assenaren zijn nu met de Ermelose club en Harkemase Boys in de achtervolging op Flevo Boys. Hoe dat na de vijfde ronde wiskundig gaat, is een aardig vraagstuk.
Behalve op Ali Akla kon de oefenmeester van DVS een beroep op een fitte selectie doen. DVS startte in exact de zelfde opstelling als een week eerder tegen SVZW. De bezoekers moesten het zonder een aantal sterkhouders stellen en konden dat gemis niet op sterkte vervangen.
Aan de wedstrijd ging een minuut stilte vooraf. DVS- en zeer actief businessclublid Rob Hoffmann overleed op 47-jarige leeftijd eerder op de dag.

DVS al vroeg naar zekere winst
Hoewel de Ermelose ploeg niet het niveau haalde van de topper een week eerder in Wierden, verliep de wedstrijd toch voorspoedig voor DVS. AZSV probeerde wel vroeg druk te zetten, maar de geelzwarten voetbalden toch heel makkelijk. Dat leverde al in de 2e minuut de eerste kans van de wedstrijd op, toen Yasin Kurt na zijn rush over rechts de bal voor bracht. Christian van de kamp kwam een schoenmaat tekort om tot afronding te komen. De spits werd in dezelfde minuut nog buitenspel gegeven, ogenschijnlijk onterecht, waardoor een goede kans verloren ging. De aanvaller kreeg opnieuw een mogelijkheid in de 8e minuut, weer uit een voorzet van Yasin Kurt. De kopbal van Van de Kamp ging over. Het tempo in de wedstrijd leek wat te laag, zodat de bezoekers het nog konden bijhouden, maar bij een versnelling in de volgende minuut werd het alsnog 1-0.

Roald de Vries besloot een goede actie over links met een voorzet op Mike Ahrens. Zijn schot werd nog gekeerd door doelman Ruud Kempers, maar in de rebound was Daniël van Warven genadeloos. Ahrens was drie minuten later weer niet gelukkig, toen zijn schot via een Aaltens been op de paal belandde. Daar lijkt DVS dit seizoen patent op te hebben, want dat gebeurde nog in elke competitiewedstrijd. Voetballend kon AZSV de geelzwarten geen pijn doen. De Achterhoekers moeste het gevaar halen uit de spelhervattingen. Ondanks de aanwezige lengte in de ploeg, lukte zelfs dat niet. Halverwege de eerste helft schudde Maurice de Ruiter op de bekende wijze twee tegenstanders van zich af en ging binnen de beruchte lijnen na contact met een derde in de ogen van de leidsman wat te gretig naar het gras. Geen strafschop dus, maar ook geen schwalbe. Het “slangenmens” haalde zijn gram in de 29e minuut. De op rechts opgestoomde Ronald Hoek lepelde het leer ‘de zestien’ in op Mike Ahrens, die in plaats van een schot op het doel koos voor een voortzetting naar Maurice de Ruiter bij de tweede paal. Die joeg het leer vandaar in het dak van het doel, 2-0. De juiste manier om je gram te halen, want hij liep in eerdere wedstrijden al twee keer onnodig tegen geel op. Edmund Mijnheer was in de 38e minuut dicht bij de 3-0 uit een assist van Mike Ahrens, maar doelman Kempers wenste niet te capituleren op de kopbal.

De uitbraak, die hierop volgde, leverde wel perspectief op, maar eindigde in een vrije trap. Die werd door Robbin Thuss in de muur geschoten, zoals hij al wel eerder deel in de wedstrijd. Die comfortabele stand kwam in de extra tijd van de eerste helft nog wel op het scorebord, toen Christian van de Kamp de bal aflegde op Mike Ahrens. Die schoot net buiten het strafschopgebied hard de 3-0 in. Het derde doelpunt was een teken, dat de assistgever (vorig seizoen nog topscorer bij NSC) zich steeds beter thuis gaat voelen in het Ermelose spelletje. Met dit doelpunt was de wedstrijd eigenlijk al volledig gespeeld.

Tweede helft een formaliteit
De tweede helft was eigenlijk een formaliteit. AZSV wist, dat de wedstrijd verloren was, probeerde nog wel te voetballen, maar zonder echt veel overtuiging. Het pleitte ook voor de bezoekers, dat zij “schoon” bleven voetballen, waardoor de arbiter van dienst het zonder gele kaarten afkon. Gevaarlijk werd het niet voor het doel van Daan Huiskamp op een schot na in de 56e minuut. Op aanspelen van Kelvin Mateman kon Wietse Kämink aanleggen en de Ermelose sluitpost had alle moeite met deze deze inzet. Hij keerde het schot echter wel. DVS zelf liet pas na een klein kwartier weer de eerste doelpoging zien, maar de volley van Daniël van Warven ging naast. Okan Soykan zal zijn mogelijkheid in de 60e minuut ongetwijfeld al geteld hebben. Daar ging een voortreffelijke actie van Maurice de Ruiter aan vooraf.

Die ging op links om zijn opponent heen en legde de bal loepzuiver bij de tweede paal, waar de begenadigde middenvelder deze simpel voor het binnenkoppen had. Helaas langs de verkeerde kant van de paal. Soykan zou zijn specialiteit later nog wel laten zien. Een minuut na de gemiste kopbal kwam DVS alsnog op 4-0. Mike Ahrens schoot een vrije net buiten het penaltygebied prachtig in de rechter bovenhoek. Halverwege de tweede helft pleegden beide trainers in korte tijd twee wissels. Voor de thuisclub waren die al niet meer uit tactisch, maar om spelers te sparen. Zo mocht Richard Trepstra rust nemen, waardoor Stevan de Geijter weer speeltijd kreeg.

Dat gold ook bij de wissel van Yasin Kurt voor Jerrol Poot. AZSV gaf de wedstrijd nog weer wat kleur in de 69e minuut. Wietse Kämink, de beste man aan Aaltense zijde, zette zelf de combinatie op, waarna hij het mooiste doelpunt van het duel maakte. Zijn boogbal van afstand verdween fraai buiten bereik van doelman Daan Huiskamp in de rechter kruising. Met die 4-1 kreeg hij ook de handen van het Ermelose publiek op elkaar. Het gaf ook het sein aan DVS om weer even aan te zetten. Op aangeven van Maurice de Ruiter schoot Daniël van Warven drie minuten later net over.

Rond de 75e minuut vond Mike Ahrens na een uitstekende voorzet geen medespeler, die voor de afronding wilde zorgen, kwam Christian van de Kamp net wat tekort op een dieptepass en tekende Wietse Kämink met een strak schot, dat over ging, voor de laatste doelpoging van AZSV. Okan Soykan, man of the match, liet zijn kwaliteit nog maar eens zien in de 81e minuut met een sublieme passje, waardoor Daniël van Warven vrij voor het Achterhoekse doel kwam te staan. Doelman Kempers voorkwam met zijn redding een vijfde doelpunt voor de Ermeloërs. Daarmee was het gedaan met de dadenkracht aan beide kanten. Michael Musa mocht de laatste acht minuten nog vol spelen voor Mike Ahrens, maar hij kreeg van de goed leidende arbiter Meulekamp uit Ommen ook geen seconde extra speeltijd. Het bleef bij 4-1.
Mike Ahrens is nu met vier doelpunten samen met Edu de Jonge Roza van ACV topscorer van de Hoofdklasse C. Maurice de Ruiter volgt in gezelschap van onder meer Wietse Kämink met een treffer minder. DVS is met elf keer raak de meest productieve ploeg.

“Geen geweldig spel, maar goede doelpunten”
De 4-1 stemde wel tot tevredenheid bij trainer Jan Veldhuizen, het vertoonde spel minder:”Ik was benieuwd, hoe ze deze wedstrijd zouden oppakken na die goede prestatie tegen een sterke tegenstander als SVZW. We wisten, dat AZSV iets minder was, maar dan is het wel zaak om dat als ploeg weer goed op te pakken; dat is dan toch wat lastiger. Ik vond ons vandaag niet goed voetballen, maar je schiet de wedstrijd vlak voor rust toch in het slot

Dan wordt het verder ook geen wedstrijd meer en moet je zorgen, dat je verder geen averij oploopt. Ik vond het niet geweldig, maar de doelpunten waren wel goed. Als je een matige wedstrijd met 4-1 wint, is dat goed. Die jongen maakt een fraaie goal en dat hebben we dit seizoen nog wel te veel. Wat er bij ons op het doel komt, zit er dan ook nog fraai in. We hebben ook weer voldoende kansen gehad, zoals die kopbal van Okan. En we hebben de zekerheid, dat we altijd wel een keer de paal raken. Je kwam zo snel op voorsprong en ik had al gauw de indruk, dat de wedstrijd gelopen was. Ik vond ook niet, dat zij in de tweede helft nog wat risico gingen nemen. Ze zouden al heel blij geweest zijn met een puntje hier.”

Foto's : Theo Aalten
Opstelling DVS’33 Ermelo
: Daan Huiskamp, Roald de Vries, Edmund Mijnheer, Richard Terpstra (63’ Stevan de Geijter), Ronald Hoek, Okan Soykan, Daniël van Warven, Yasin Kurt (67’ Jerrol Poot), Maurice de Ruiter, Christian van de Kamp, Mike Ahrens (82’ Michael Musa).
Opstelling AZSV: Ruud Kempers, Thomas Rots (78’ Niek te Veluwe), Jonathan Goosen, Sander van Aken (66’ Freek Mulder), Max Jansen, Sven Spekking, Stijn ter Haar, Roy Berenschot, Robbin Thuss, Wietse Kämink, Kelvin Mateman (66’ Jordi Adriaanse).

Scheidsrechter: dhr. A. Meulekamp uit Ommen

Scoreverloop: 9’ Daniël van Warven 1-0, 29’ Maurice de Ruiter 2-0, 46+1' Mike Ahrens 3-0, 62’ Mike Ahrens 4-0, 69’ Wietse Kämink 4-1.

Overige resultaten Hoofdklasse C. 27 september (vierde ronde):
DVS rukte door de zege op naar de tweede plek. AZSV moest weer drie plaatsen toegeven en staat nu tiende en is weer helemaal in de greep van de twee herkansers.
Flevo Boys-Drachtster Boys: De thuisclub, met nog een doordeweekse bekerwedstrijd in de benen, kwam pas in het laatste half uur los van Drachtster Boys. De enige treffer van de wedstrijd liet echter tot zich wachten tot de laatste minuut. Daardoor bleef Flevo Boys koploper. De Friezen, voor deze wedstrijd samen met DVS en ACV in de achtervolging op het leidend duo, zakte naar de achtste plaats.
VVOG-ACV: De 2-0 voorsprong voor de Assenaren leek na de aansluiting even wat minder comfortabel, maar met de 3-1 overwinning op VVOG deden de Drenten goede zaken. ACV is nu samen met DVS en Harkemase Boys in de achtervolging op de koppositie. De Harderwijkers leverden de gedeelde koppositie in en sluiten nu het linker rijtje.
Harkemase Boys-sv Urk: Midweekse inspanningen in de beker voor Urk en euforie over de loting (thuis tegen Ajax). Heeft het invloed gehad op de verrichtingen in Harkema? De plaatselijke Boys wonnen verdiend met 2-0 en blijven samen met DVS en ACV in het spoor van de lijstaanvoerder. Urk weet alleen WHC en WVF nog onder zich.
WHC-SVZW: De strafexpeditie van SVZW eindigde in de grootste uitslag van dit seizoen in de Hoofdklasse C. Op de ruststand van 0-4 volgde de eindstand van 0-5. Dat waren de Tukkers ook wel aan zichzelf verplicht na twee wedstrijden zonder zege. Daarmee klommen “De Zwaluwen” weer naar de vijfde plaats met twee punten achterstand op het trio achtervolgers en drie op de koploper. WHC onderscheidt zich door het enige gelijkspel (tegen Urk) nog van de rodelantaarndrager.
Excelsior’31-WVF: Welke leermomenten Freddy Smit uit het duel bij Excelsior’31 zal halen, is niet bekend. Een dominant voetballende ploeg uit Rijssen behaalde voor eigen publiek een overtuigende 4-1 overwinning. Daardoor passeerden de Tukkers drie tegenstanders op de ranglijst en stegen naar de zesde plaats met evenveel punten als SVZW en VVOG. WVF bleef puntloos onderaan. De Zwolse ploeg trof ook alleen nog maar tegenstanders, die in het linker rijtje verwacht worden en ziet de confrontaties met de directe concurrenten nog tegemoet.
Staphorst-csv Apeldoorn: Deze ontmoeting speelde zich al eens af als halve finale voor een plaats in de Topklasse, dus valt de lage klassering nu wat tegen. Derhalve zat er wel spanning op de wedstrijd. Met een uitermate boeiend scoreverloop haalde Staphorst de eerste zege binnen en bleef csv Apeldoorn op drie punten staan. Daarmee is het momenteel de beste herkanser, maar erg veilig zullen de Orderbos-bewoners zich nog niet voelen. Staphorst steeg naar de negende plaats en kreeg hiermee maar iets meer lucht.