DVS’33 Ermelo behoudt kop na gelijkspel in Assen

88'

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse C

28 maart 2015 14:30

Bronsvoort, W.H.

Met de eindstand van 1-1 in Assen was niets mis. Het gaf de verhoudingen binnen de lijnen goed weer. Zowel de thuisclub als DVS’33 Ermelo creëerden weinig uitgespeelde kansen. Met het geluk van een kampioen hoopten de geelzwarten een 0-1 voorsprong over de streep te trekken, maar de gelijkmaker voor ACV was verdiend. Het meespelen van Angelo Cijntje na een periode van blessureleed bleek wat dat betreft belangrijk voor de Drentenaren. Zij konden ook weer beschikken over clubtopscorer Robin Mulder. Bij de Ermeloërs stond de naam van Ali Akla nog wel bij de basiself op het wedstrijdformulier, maar uit voorzorg startte hij toch niet. Voor hem speelde Mike Ahrens. Ook Ronald Hoek zat op de bank ten faveure van Stevan de Geijter.
Ondanks het puntverlies staat DVS nog steeds eerste. Excelsior’31 profiteerde het meest door een eclatante zege in de Twentse derby tegen SVZW.

Weinig kansen in eerste helft
Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht in het eerste bedrijf. Voor de trainer van de thuisclub was het vooral zaak om het aantal tegentreffers eens te beperken. Angelo Cijntje beet zich vast in topscorer Maurice de Ruiter, terwijl er ook nog een controlerend verdedigende middenvelder vlak voor de defensie speelde. De Asser frontlinie telde daardoor twee spelers. Bij DVS liepen de combinaties niet zo soepel, als de gewoon, maar dat mocht ook de verdienste van de blauwzwarten genoemd worden. Geen van de twee ploegen kreeg goed de controle over de wedstrijd. Na een evenwichtig begin was er na een tien minuten een periode met meer Ermelo’s balbezit en halverwege de eerste helft kende ACV een betere fase. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor DVS, toen doelman John Vos zich wat verkeer op een dieptepass van Edmund Mijnheer. Zodoende kon Maurice de Ruiter zijn hoofd ertegen aanzetten en het leer richting doel verplaatsen. De snelheid was echter niet voldoende, zodat Angelo Cijntje nog voor de doellijn kon redden.

In de 19e minuut kwam Maurice de Ruiter op links een van de weinige keren voor de rust goed los van Cijntje, ging naar binnen, maar kwam in de ‘zestien’ ten val. De pijn in de rug wees op een ongeoorloofd contact, maar scheidsrechter Bronsvoort uit Deventer had geen overtreding gezien. Voor de betere fase van ACV had de thuisclub de dreiging uit spelhervattingen moeten halen, daarna tekende het voor wat mogelijkheden voor Robin Mulder en Erwin Buurmeijer. In de 32e minuut kopte Richard van Dalen in goede scoringspositie uit een voorzet van John van Dalen naast het doel. Robin Mulder kreeg echter in de extra tijd nog de beste mogelijkheid op een lange bal van Angelo Cijntje, waardoor hij vrij voor de Ermelose sluitpost verscheen. Daan Huiskamp verkleinde zijn doel echter goed en de na De Ruiter en Ezafzafi meest productieve speler van de Hoofdklasse C (met dertien treffers) kwam niet tot een succesvolle lob. Hij schoot tegen de goalie aan. Er werd dus niet gescoord voor de thee.
Ook na rust geen winnaar in 0-0 wedstrijd
Yasin Kurt bleef met een gele kaart na de pauze in de kleedkamer achter, waardoor Jerrol Poot weer speelde. De tijdwaarneming begon zo’n zes, zeven minuten later aan het tweede bedrijf dan de acteurs. De veldverhouding veranderde niet veel. Beide ploegen leverden veel strijd, maar zochten wel steeds voetballend naar de oplossingen. Ook nu zouden de echte kansen schaars zijn. Halverwege de tweede helft kopte Erwin Buurmeijer uit een corner het leer weg voor een medespeler, die er beter voorstond en konden aan de andere kant twee inlopende DVS’ers een diagonale voorzet van Roald de Vries niet de juiste richting meegeven. De wedstrijd leek op een 0-0 uit te draaien, maar in de 75e minuut besliste Maurice de ruiter toch anders. Na een afvallende bal creëerde hij net voldoende ruimte voor een schot. Een bal richting kruising zou wellicht door de lange doelman gekeerd zijn, maar de geplaatste schuiver raakte nu precies bij de tweede paal het net. John vos was te laat bij de grond, 0-1.

Het gevoel op de tribune was ook al, dat de ploeg die scoorde ook zou winnen. Optisch leek het of de gelijkmaker er al vier minuten later in lag, maar het harde schot van Erwin Buurmeijer ging in het zijnet. In de 84e minuut was er de mogelijkheid voor Robin Mulder, nadat hij Edmund Mijnheer had uitgekapt. Zijn inzet ging recht op doelman Daan Huiskamp af, die de bal klemvast had. Dat had hij niet op het lastige schot van Haaye Feenstra. Edmund Mijnheer voorkwam een sucesvolle rebound voor Robin Mulder, maar wel ten koste van een overtreding. Er viel de leidsman dan ook niet veel te verwijten, dat hij de bal in de 43e minuut op de stip legde. Robin Mulder is er dan niet de man naar om die te missen, 1-1. Rechtvaardig was het wel, maar het zorgde natuurlijk wel voor teleurstelling bij de Ermeloërs na de verkregen voorsprong.
“Een terechte stand, maar wel zuur”
“Als je het over de hele wedstrijd bekijkt, is de 1-1 een terechte stand.”, gaf DVS-trainer Jan Veldhuizen na afloop aan:”Het kon beide kanten op met weinig kansen voor beide ploegen. Het was een echte vechtwedstrijd. Het was wel een matige eerste helft van ons, slordig; de tweede helft was wat beter. We verloren in de eerste helft onnodig wat ballen, waardoor zij toch wat dreigend kunnen worden. Die 0-0 was ook een prima ruststand. Dan ben je blij als het 0-1 wordt. Die probeer je dan over de streep te trekken. We gaven niet veel weg, maar we creëerden ook niet veel. Het was daarna ook weer niet zo, dat de druk van ACV immens werd. Die bal valt dan net voor Daan en het leek ook gewoon een penalty. Dat is zuur, want het leuker om een wedstrijd lelijk te winnen. Je hoopt dan met het inbrengen van Yordi Grovenstein, dat er nog een bal achter valt, omdat zij één op één gingen spelen. Ik vond dit ACV wel een goede ploeg. Als dan de koploper op bezoek komt, wil je wel wat extra’s geven.”

Opstelling DVS’33 Ermelo
: Daan Huiskamp, Roald De Vries, Jorran van Santen, Edmund Mijnheer, Stevan de Geijter (79’ Ronald Hoek), Yasin Kurt (46’ Jerrol Poot), Daniël van Warven, Okan Soykan, Maurice de Ruiter, Christian van de Kamp, Mike Ahrens (90+ 4’ Yordi Grovenstein).
Opstelling ACV: John Vos, Abdel Allaoui, John van Dalen, Jelle Wagenaar, Angelo Cijntje, Nick Westebring, Haaye Feenstra, Erwin Buurmeijer, Richard Mulder, Edu de Jonge Rosa (82’ Robert Talens), Robin Mulder.

Scheidsrechter: dhr. W.H. Bronsvoort uit Deventer

Scoreverloop: 75’ Maurice de Ruiter, 88’ Robin Mulder (pen.) 1-1

Resultaten Hoofdklasse C 28 maart (21e speelronde; 4e ronde derde periode):
Harkemase Boys heeft deze ronde (thuis tegen Drachtster Boys nog tegoed (op tweede paasdag) en kon dus toezien, wat de concurrentie deed. Door de 1-1 behield DVS met een totaal van 45 een voorsprong van drie punten op de Friese concurrent. Excelsior’31 naderde tot op vier punten. ACV steeg naar de vijfde plaats met 31 punten.
Excelsior’31-SVZW: In dit topaffiche van deze ronde maakte de thuisclub korte metten met SVZW. Het hek was al snel va de dam en Hakim Ezafzafi stond na de 1-0 uit een strafschop nog drie keer aan het eind van een wervelende aanval. Na zijn vierde treffer, waarvan de laatste na de pauze, maakte Joran Pot de 5-0 vol. De Rijssenaren stelden hun kandidatuur nog maar eens en staan nu voor twee wedstrijden van de waarheid (Harkemase Boys thuis en DVS uit). De Tukkers hebben in de stand voor de derde periode nu evenveel punten als DVS (10 uit 4) maar hebben het beste doelsaldo (+14 tegen +12). De vierde plaats is nog steeds voor “De Zwaluwen” met 32 punten, terwijl zij in de derde periode met een achterstand van drie punten op Excelsior’31 en DVS nog niet uitgespeeld zijn.
Sv Urk-csv Apeldoorn: Winnen op Urk is nog niet zo eenvoudig, maar een efficiënt csv Apeldoorn slaagde daar wel in met 1-2. Daardoor klom het ook over VVOG heen. De Urkers leverden de eerste veilige plek in, bleven op 22 punten, en zijn nu de beste herkanser met een gat van vijf punten ten opzichte van de dertiende plaats.
VVOG-Flevo Boys: Binnen een tijdsbestek gaf VVOG de wedstrijd weg en eindigde op een 1-2 nederlaag. Daardoor klommen ACV en csv Apeldoorn over de Harderwijkers heen, die op 31 punten bleven staan. Bovendien speelde de groenwitten al een wedstrijd meer, zodat een positie in het rechter rijtje dreigt. Flevo Boys is nu met 30 punten de grootste bedreiger voor de zevende plek van VVOG.
AZSV-WVF: In een nerveus duel hield AZSV met 1-0 de punten thuis en deed de indirecte degradatieplek over aan sv Urk. Dat heeft eveneens 22 punten, maar wel met een wedstrijd meer gespeeld. WVF blijft met drie punten het hek sluiten.
WHC-Staphorst: Een cruciaal degradatieduel, dat dan ook weinig goed voetbal liet zien. Met de rentree van enkele spelers/keeper trokken de bezoekers aan het langste eind met 0-2. Daardoor verruilden zij van plaats met WHC, dat nu weer een directe degradatieplek bezet. De hoop, die er weer was in Wezep na twee winstpartijen, is weer volledig teniet gedaan. Staphorst lijkt met een voorsprong van twee punten nog niet uit beeld, maar de Overijsselde clubs heeft nog twee wedstrijden in te halen ten opzichte van de Wezepers. Met Urk met de Noord-Veluwse club een gat van vijf punten dichten.