DVS 2 beslist al voor rust het bekerduel tegen SDC Putten 4

DVS'33 Ermelo 2

Mannen, 2, Groep 1 16

23 augustus 2014 14:30

Hulst, M.

Na de 3-1 bekeroverwinning tegen Bennekom 3 en de midweekse wedstrijd tegen Scherpenzeel 1 waar DVS’33 2 goed veldspel liet zien en de betere ploeg was en helaas onterecht met 1-0 verloor speelden DVS 2 afgelopen zaterdagmiddag de tweede bekerwedstrijd tegen SDCP 4. Net als Bennekom 3 is dit geen aansprekende tegenstander en tegen dit soort ploegen heb je meestal meer te verliezen dan te winnen. Wat dat betreft was dit weer een leermoment voor de jonge talentvolle groep van de DVS 2 trainer/coach Martijn Kuis. Een verslag.

Vroege treffer van DVS 2
In de wedstrijd tegen het derde elftal van Bennekom werd er niet goed omgegaan met de ruimte en de vele mogelijkheden die we kregen in deze wedstrijd. Afgezien van Sven Pul kende de ploeg allemaal spelers van nog geen 20 jaar. SDC Putten 4 daarentegen bestaat uit voornamelijk oudere ervaren spelers. DVS’33 2 had de opdracht meegekregen om zeer fel te starten en de tegenstander gelijk onder druk te zetten om zo een vroege goal te forceren. Deze tactiek werkte uitstekend want al na 2 minuten lag de bal er in door een goal van Lars van Wetering.

Lars van Wetering scoort weer!
Nog geen 2 minuten later was het alweer raak voor DVS 2. Na een goede voorzet van Jordy Grovenstein was het wederom Lars van Wetering die scoorde. Zo stond het na nog geen 5 minuten spelen al 0-2 en had DVS 2 de start die het zich graag wenste. Hierna bleef het kansen regenen voor DVS. De buitenspelers Jordy Grovenstein en Ramazan Leebeek waren een heuse plaag voor de verdediging van SDCP. Het duurde tot de 22e minuut tot de 0-3 op het scorebord stond. Na een mooie voorzet van Ramazan Leebeek was het Job Kuijpers die de bal beheerst in kopte en dat betekende 0-3! Net voor de rust werd het ook nog 0-4 door Ramazan Leebeek na een goede actie en voorzet van Jordy Grovenstein. Hiermee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

Soms hanteerde men de botte bijl…
In de rust werd er besproken om de 2e helft op dezelfde manier verder te gaan en vooral niet teveel te gaan lopen met de bal en het spel eenvoudig en baltempo hoog te houden. De vraag was of deze jonge ploeg dit waar kon maken omdat je weet dat de wedstrijd al gespeeld is en daardoor de echte motivatie afneemt. Dit bleek dan ook in de 2e helft die duidelijk minder was als de 1e helft. SDC Putten ging nog verdedigender spelen en hanteerde af en toe de botte bijl.

Mo Elsobki scoort
Hier had DVS het dan ook moeilijk mee en maakte het zichzelf onnodig moeilijk zonder dat de wedstrijd in gevaar zou komen. Maar van de wedstrijd uitbouwen naar een grote uitslag was geen sprake. Het duurde tot de 65e minuut eer DVS 2 op 0-5 zou komen. Uit een corner van Job Kuijpers was het de ingevallen Mo Elsobki die raak kopte. Zo had hij in zijn eerste wedstrijd al gelijk zijn goaltje als spits te pakken. Een kwartier voor tijd kwam SDCP op 1-5 door een buitenspel goal maar de af en toe warrig leidende scheidsrechter negeerde het vlagsignaal van de grensrechter Jan Bosch. Hierna zocht DVS nog nadrukkelijk naar een goal maar die viel helaas niet meer.

Dinsdagavond tegen SDCP 2
Allereerst mijn hartelijke dank aan één van mijn elftalcorrespondenten voor het verschaffen van de wedstrijdgegevens. DVS’33 2 won deze uitwedstrijd betrekkelijk eenvoudig maar heeft het nagelaten om een grote uitslag neer te zetten. Het positieve is wel dat er een stijgende lijn is te zien in het spel van DVS’33 2. Daarnaast zijn er een hoop veranderingen in het team t.o.v. en kost het gewoon tijd om op elkaar ingespeeld te raken. Daar heeft het nog en aantal wedstrijden voor. Te beginnen a.s. dinsdag tegen SDC Putten 2 dat eveneens uitkomt in delfde klasse als DVS’33 Ermelo 2. Deze wedstrijd wordt in Ermelo gespeeld om 20: 00 uur. U bent uiteraard van harte welkom! Verder verwijs ik u graag naar de voorbeschouwing op deze site.

Trainingsweekend in Borculo
Aankomend weekend gaat het tweede elftal van DVS op trainingsweekend naar het mooie plaatsje Borculo om als team verder naar elkaar toe te groeien en zich voor te bereiden op de start van de naderende competitie. Vanaf deze plek wensen we de staf en de spelersgroep een aangenaam en bindend weekend toe.