6231EB
MEERSSEN
tel. 043-3644814

In aanloop naar de hervatting van de competitie op 21 januari belegt DVS’33 Ermelo een minitrainingskamp in Zuid-Limburg en kwam op zaterdag 7 januari in actie tegen sv Meerssen. De Ermeloërs leken nog niet goed uit de winterslaap ontwaakt en verloren ruim van de wakkerder zondagvierdedivisionist. Wellicht is de teambuilding in dit stadium belangrijker dan het resultaat in deze eerste oefenwedstrijd. Het trainersduo Stevan de Geijter en Jaap de Vries hebben nog twee weken om de ploeg klaar te stomen voor de streekontmoeting thuis tegen Sparta Nijkerk. Daarvoor staan naast de trainingen nog twee oefenwedstrijden op de rol, namelijk op 10 januari thuis tegen eersteklasser SDC Putten en uit tegen zaterdagvierdedivisionist  avv Swift uit Amsterdam.
Zowel sv Meerssen als de Ermeloërs kijken bij de hervatting van de competitie tegen een achterstand op de koploper aan; de zuid-Limburgers drie punten en DVS negen.  Op sportpark Marsana bleek de thuisclub veel gretiger dan de Derdedivisionist. De Ermeloërs traden door blessures niet in de sterkste opstelling aan, zodat jongelingen als Owen Muller en Ryan Bons uit O23 speeltijd kregen. De wedstrijd telde 2x35 minuten.

Gretiger sv Meerssen met voorsprong de rust in
Die gretigheid bij de gastheren bleek ook al uit hun openingsoffensief, waaruit in de 7e minuut een levensgrote kans ontstond. De snelle Testomy Odela-Benjamin schoot van dichtbij echter in het zijnet. Stef Nijland had zich toen al moeten laten wisselen. Ryan Bons verving hem en maakte zijn debuut in een officieuze wedstrijd van het eerste elftal. Na het openingsoffensief kreeg DVS meer controle over de wedstrijd, maar had pas in de 14e minuut echt druk op het Limburgse doel. In de 19e minuut was Benjamin Roemeon op links los en schoot naast. DVS nam het weer wat te laconiek op, waaruit sv Meerssen in de 22e minuut een corner haalde. In het vervolg ranselde Daan Huiskamp nog heel knap een kopbal uit het doel, maar werd daarna wel verslagen in een rebound. Fons Flapper zette de thuisclub op 1-0. DVS had wel meer balbezit en probeerde wat terug te doen. Het werd geen uitgespeelde kans, maar als Lars van Wetering met zijn neus naar het doel een schietkans krijgt, is er altijd dreiging. Zijn inzet in de 26e minuut uit een afvallende bal ging net over. In de 32e minuut was de kans voor Benjamin Roemeon na een goede pass van Maarten van Dijk nog groter, maar de rappe aanvaller zag zijn schot voorlangs gaan. Vlak voor de rust verliet Tim van de Berg het veld vanwege een blessure en werd gewisseld door Owen Mulder. Die speelde verder een goede wedstrijd. Ook Maarten van Dijk raakte geblesseerd. Voor hem kwam na rust Lars Huber in het veld.

Achterstand loopt voor DVS na rust verder op
Wellicht was de intentie om de bakens na rust te verzetten, maar ook nu kwam sv Meerssen het best uit de startblokken. Uit de allereerste aanval kreeg de Ermelose defensie het leer niet weggewerkt en kon Raloul Last uit een voorzet vanaf rechts bij de tweede paal geheel vrij binnentikken, 2-0. In de 48e minuut vond Lars van Wetering na de doelpoging van Owen Muller de aansluiting. De 2-1 betekende echter niet, dat DVS de score naar haar hand zou zetten, hoewel de voorzet van Benjamin Roemeon vier minuten later wel perspectief bood. In de 55e minuut namen de Limburgers zelfs een 3-1 voorsprong, toen Jeroen Kuijs uit een onoverzichtelijke situatie in het Ermelose strafschopgebied de bal over de doellijn tikte. DVS was met een kopbal van Benjamin Roemeon in de 59e minuut nog het dichtst bij een nieuwe aansluiting en Lars Huber was drie minuten later op weg naar het doel, tot hij net buiten de ‘zestien’ onreglementair afgestopt werd. Met nog zo’n vijf minuten te gaan speelde sv Meerssen een drie tegen één-situatie niet goed uit, maar kwam in de voorlaatste minuut alsnog op 4-1. Richard Hannon schoot het leer uit een voorzet vanaf links onder doelman Piotr Gorczyka, die de tweede helft onder de lat stond, door.

Er is na deze wedstrijd dus nog wel wat werk aan de winkel om op zaterdag 21 thuis tegen Sparta Nijkerk scherp aan de aftrap te staan. Dinsdagavond 10 januari zal er ongetwijfeld tegen SDC Putten een beter DVS te zien zijn.