DVS’33 Ermelo en FC Horst gelijk

F.C. Horst 1

3 - 3

14 mei 2013 20:00

DVS’33 Ermelo speelde dinsdagavond 14 mei een oefenduel bij FC Horst. De oranjehemden wilden zich graag voorbereiden op de dubbel in nacompetitie tegen ASC’62 uit Dalfsen tijdens het pinksterweekend. De tweedeklasser was natuurlijk wat gedrevener dan DVS, dat in de basis begon met de vertrekkende spelers. Bij de thuisclub traden oud-DVS’ers Marcel Huisman, Rob Dobbenberg en Robin van Wijnbergen aan bij het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Roelof Luinge uit Bussum. Eddy Kraaij zat assistent-trainer voor het laatst in de dug out naast Hennie in ’t Hof. Voor materiaalverzorger Jan Postma was er geen taak meer weggelegd in deze vriendschappelijke wedstrijd. Hij nam na negentien jaar, waarvan de eerste periode als leider van het tweede elftal,  afscheid.

Voor DVS ging het natuurlijk nergens meer om, anders dan een burendienst aan de ploeg van trainer Jan van den Berg om zich voor te bereiden op de nacompetitie. FC Horst begon dan ook wat fanatieker aan de wedstrijd en verscheen in het eerste kwartier enkele keren dreigend voor het doel van Maurits Schraven, die volgend seizoen in een lager elftal gaat keepen. Hij kreeg het vooralsnog niet moeilijk. Remco van Rijn, komend seizoen in het tweede elftal, speelde op de positie van linksback. Roald de Vries verscheen zodoende in het hart van de defensie, samen met Andries Posthouwer. Als centrale verdediger strooide De Vries met heerlijke passes. Volkan Caliskan, die naar Zwart Wit’63 vertrekt, kwam op de rechtsbackplaats in actie en liet daar een solide partij zien. Sven Kolle maakte het hele duel als aanvaller vol.

Waar DVS het de Horst-doelman Valentijn Wellenberg nog niet moeilijk had gemaakt, kwamen de geelzwarten na ruim een kwartier op voorsprong. Een vrije trap kwam uit de kluts bij Ali Akla, die met een hakballetje simpel de 0-1 aantekende. Het was niet het sein om door te gaan en in de 33e minuut kwam de buurtclub langszij. Mathieu van Tienhoven na de bal uit een voorzet van Robin van Wijnbergen goed op de slof en drukte de bal evenzeer goed. De 1-1 was een feit. Twee minuten kon FC Horst genieten van de gelijke stand, want uit een corner werkte de verdediging weer niet weg. Frank Smeding herhaalde het hakje van zijn ploeggenoot eerder in de wedstrijd en zette zijn team op een 1-2 voorsprong. Met die stand ging ook de rust in.

Al snel in de tweede helft kwamen de oranjehemden weer naast DVS, toen Marco Drost in de 49e minuut doeltreffend uithaalde. Na de 2-2 kregen beide ploegen goede kansen op een derde treffer, maar vooralsnog bleef die nog uit. Net in veld gebracht noteerde Roald de Vries, nu als gelegenheidsaanvaller, met een prachtige stift in de 78e minuut voor de 2-3. De thuisclub wilde via Aderson Lima wat schoonheid in de doelpunten niet achterblijven.  “Edje” deponeerde het leer vanaf de achterlijn vijf minuten voor tijd in de verre hoek, waardoor 3-3 de eindstand werd.

Voor de geelzwarten was het de laatste verrichting van het seizoen, terwijl FC Horst mag proberen om in een tweekamp ASC’62 onder zich te houden. Mocht dat lukken, dan speelt het weer een dubbel tegen de winnaar van Vroomshoopse Boys (2e klasse H) tegen KHC uit Kampen (herkanser uit de 1e klasse D). De winnaar daarvan speelt komend seizoen in de 1e klasse. DVS wenst de zustervereniging in de nacompetitie uiteraard veel succes.