Rick Smeenk

Mannen, 1, Groep 2 L46

30 augustus 2014 17:00

Beek, H.H.B. van

DVS’33 Ermelo speelde zaterdag 30 augustus voor eigen publiek de laatste van de drie poulewedstrijden tegen vv Rheden en ook die wedstrijd werd in winst omgezet. De voormalige topclub probeerde het de geelzwarten nog wel lastig te maken, maar afgezien van de gelijke stand halverwege, waren de Ermeloërs de gehele wedstrijd de betere ploeg. Waar DVS-trainer Jan Veldhuizen Maurice de Ruiter en Ali Akla spaarde, misten ook de bezoekers twee basisspelers. Ook Daan Huiskamp bleef aan de kant. Voor hem stond Paul Eppink in het doel. In de hele oefenperiode bleek al, dat de coach makkelijk kon wisselen, zonder dat dat negatieve gevolgen had voor het spel van zijn ploeg.
De wedstrijd begon met een minuut stilte in verband met het overlijden van een van de oudste leden van DVS,  Jan Poolen op 91-jarige leeftijd. Onder hem werd ook de supportersvereniging “Geel-Zwart” nieuw leven ingeblazen.

Rheden nog met gelijke stand de rust in
Hoewel DVS vanaf het eerste fluitsignaal het betere voetbal liet zien, waren de eerste twee mogelijkheden binnen vijf minuten voor de bezoekers. Na een combinatie stuitte Stan Maassen van de Brink op doelman Paul Eppink. De goalie kwam kort hierop  tijdig zijn doel uit op een pass op Martijn Klein Holte ten koste van een hoekschop. Dezelfde speler kopte uit die corner in; nu moest Richard Terpstra zijn keeper assisteren op de doellijn. Dat waren in de eerste twintig minuten hierna ook meteen alle aanvallen van de gasten. De eerste doelpoging van betekenis voor DVS kwam in de 7e minuut, toen Okan Soykan een afvallende bal uit een corner richting de linker hoek stuurde. Via een Rhedens been ging de bal nog naast. In de 11e minuut verzond Roald de Vries een uitstekende pass op Daniël van Warven. Misschien had alleen die pass al meer verdiend dan de hoekschop, die het nu opleverde. Een corner was in de 18e minuut ook het resultaat van een voorzet van de hardwerkende Michael Musa. De Rhedense verdedigr Mike Meerdink zette met risico zijn hoofd er tegenaan bij de tweede paal, maar slaagde in zijn poging een Ermelo’s doelpunt te voorkomen. Uit die hoekschop kopte Musa het leer goed naar de grond, maar kon de goed keepende Michael Bos niet passeren. De logische openingstreffer kwam er in de 21e minuut, toen Okan Soykan met een afgemeten pass op links Roald de Vries vond

Zijn voorzet bereikte Mike Ahrens, die het leer in de verre hoek deponeerde, 1-0. DVS leek even door te pakken en kreeg vijf minuten hierna een strafschop te nemen, toen Roald de Vries in het strafschopgebied over het been van een tegenstander ging. Mike Ahrens belastte zich met de penalty, maar zag, dat doelman Michiel Bos de strafschop vol overtuiging stopte. Direct hierop trok Rheden de stand gelijk, nadat Martijn Klein Holte een persoonlijk duel van Okan Soykan won. De uitgespeelde aanval bracht Rick Smeenk vrij voor Paul Eppink, die werd verslagen door diens schuiver, 1-1. Dat hoefde niet op voorhand de ruststand te worden, want in de 28e minuut waren er twee uitstekende schietkansen. Het schot van Roald de Vries, nadat hij zijn tegenstander knap uitgekapt had, ging net over de linker kruising en ook Mike Ahrens  kreeg een vrije schietkans na het inspelen van Okan Soykan op Michael Musa en de kaatsbal op de schutter. Het strakke schot ging strak over. Aan de andere kant haalde Rheden in de 36e minuut nog gevaar uit een hoekschop, die door Reginald Steba werd ingekopt. Die werd op de doellijn een prooi van Paul Eppink. In de slotminuten van het eerste bedrijf kregen beide ploegen nog een mogelijkheid, maar Christian van de Kamp kopte uit een voorzet van Michael Musa net naast en Mauro Slütter schoot uit een voorzet voorlangs het Ermelose doel. Zodoende ging de rust met 1-1.

DVS geeft geen presentjes in tweede helft
In de tweede helft werd duidelijk, dat DVS de jubilerende vereniging (op 6 september bestaat de club 110 jaar) geen cadeautjes zou geven. De geelzwarten kwamen feller uit de kleedkamer en alles wees op een Ermelose zege. Mike Ahrens en Christian van de Kamp konden die in de eerste vijf minuten na de hervatting met hun kansen nog niet realiseren, maar de winnende kwam in de 51e minuut van de voet van Daniël van Warven. Na een corner kwam het leer op zo’n twintig meter van het doel bij hem en hij plaatste deze diagonaal in de rechterhoek, 2-1. Twee spelhervattingen leverden vervolgens nog niet de derde Ermelose treffer op. De inzet van Edmund Mijnheer uit een vrije trap ging net naast; Christian van de Kamp kopte uit een corner vervolgens hard en gericht in, maar ook deze ging naast. Na een kwartier kreeg Rheden nog de enige mogelijkheid in de tweede helft. Na een combinatie schoot Rick Smeenk recht op de Ermelose sluitpost. Daarmee was het volledig gedaan met de Rhedense dadendrang, die zich moest beperken tot verdedigen.

Naarmate de wedstrijd vorderde, verdween alle lucht uit de ploeg van Bram van Aken. In de 64e minuut had Mike Ahrens, zoals de hele wedstrijd, het vizier weer net te hoog staan, kopte Christian van de Kamp uit een corner met een boogje op de paal en werd een treffer in de 74e minuut afgekeurd. Na een combinatie plaatste Roald de Vries de de bal goed achter de Rhedense verdedigers, waar Okan Soykan met een uitgestrekt been scoorde. De treffer vond geen genade in de ogen van scheidsrechter Van Beek uit Zeewolde vanwege buitenspel. Het leek een rechtmatig doelpunt, maar de DVS’ers protesteerden niet.

De 3-1 kwam een minuut later toch op het scorebord, toen Christian van de Kamp een aanval via Daniël van Warven afrondde. De score had nog wel hoger kunnen uitvallen, maar een voorzet van Stevan de Geijter vanaf rechts werd door Christian van de Kamp op de paal geschoten. Daniël van Warven zag zijn schot na een actie door de doelman gestopt worden. Het bleef dus bij 3-1, waarmee DVS ook de derde wedstrijd in poule 46 in een overwinning omzette.
De leidsman uit Zeewolde kon het duel af zonder gele kaart., wat natuurlijk ook wat zegt over het sportieve gehalte van de wedstrijd.

Opstelling DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Roald de Vries, Richard Terpstra (62’ Jorran van Santen), Edmund Mijnheer (63’ Ronald Hoek), Stevan de Geijter, Okan Soykan ( ), Daniël van Warven, Jerrol Poot (63’ Yasin Kurt), Mike Ahrens,  Christian van de Kamp, Michael Musa.
Opstelling vv Rheden: Michel Bos, Nick Vos, Luc Polman (63’ Timmo Hoekstra), Reginald Steba, Mike Meerdink (36’ Teis Bakker), Mauro Slütter, Gerard Smink, Stan Maassen van de Brink, Martijn Klein Holte, Rick Smeenk, Monier Amezrine (73’ Ruben Koenders).

Scheidsrechter: Dhr. H.H.B. van Beek uit Zeewolde

Scoreverloop: 21’ Mike Ahrens 1-0, 26’ Rick Smeenk 1-1, 51’ Daniël van Warven 2-1, 75’ Christian van de Kamp 3-1.