DVS'33 Ermelo JO15-3

C-junioren, C3, Groep 12 07

26 augustus 2014 19:00

Iersel, W.

Vanavond was het eerste optreden van onze C3 en gelijk goed. Met 1-10 werd SDCP D4 in deze bekerwedstrijd even aan de kant gezet!

De eerste wedstrijd was tegen SDC een bekerwedstrijd die we uit moesten voetballen maar door omzettingen werd deze uitwedstrijd lekker op ons eigen mooie sportpark gespeeld. Al heel snel werd duidelijk dat wij de bovenliggende partij waren en speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander. Het was daarom ook een koude douche dat na zo’n 12 minuten na een uitval van de blauwe het zomaar 1-0 stond!

Gelukkig bleven we rustig doorgaan met goed voetballen en wisten we nog voor rust de stand recht te zetten naar een 1-3 voorsprong. In de tweede helft ging het ineens wel heel erg makkelijk. Wat spelers op een andere positie gezet en het draaide als een trein. Dan vraag je gelijk af, zijn wij zo goed of zijn zij zo slecht, nou ik vond SDC helemaal niet zo slecht, wij waren gewoon heel goed. En met een aantal spelers in topvorm was het best genieten. Door doelpunten van Chris (4x) Lieke (3x) Jelle van Drie (2x) en een wonderschone van Floris liepen we uit naar een 1-10 overwinning.

Maar het waren natuurlijk niet alleen de doelpunten makers die het verschil maakten, Jan had maar liefst 7 assists en achterin stonden Luuk en Nadim te voetballen alsof ze jarenlang een team vormde. Maar ook alle andere jongens lieten van zich spreken hoor. Mark en Stefan die als back moesten spelen, een ongebruikelijke positie voor hun maakte geen fouten. Robert Jan, met pijn in zijn enkel stond er gewoon de tweede helft. Maurits en Martijn die op het middenveld veel werk moesten verzetten om de druk erop te houden maar later ook verdedigend hun werk zo goed deden. En natuurlijk Rijk, want wij waren dan wel de bovenliggende partij toch kwam SDC er regelmatig er doorheen maar steeds was daar (vooral in de tweede helft) onze sluitpost.

Gewoon een goede pot jongens en voor mij gelukkig genoeg verbeter punten gezien.