F-pupillen, F4, Groep 31 14

30 augustus 2014 9:00

Leiders

Eindelijk was het zover. Het Bambino shirt afgegooid verzamelden afgelopen zaterdagochtend de 9 kersverse F4 pupillen zich samen met hun zenuwachtige ouders in de DVS kantine. De opwinding en wiebeligheid van de jongens aan de koffietafel en het feit dat ze stipt op tijd waren voorspelde ‘gretigheid’ en ‘gedrevenheid’. De jongens van Unicum F8 konden hun borst nat maken…
Maar eerst nog moest het DVS shirt omgehangen worden… . En zo geschiedde. In het zeer ruim zittende geel-zwart en met hun eerste officiële wedstrijdbespreking op zak verlieten de jongens de kleedkamer en gingen op weg naar het grote veld met de grote doelen.

Direct na het beginsignaal van de zeer goed leidende scheidrechter Remco werd duidelijk dat F4 niet te veel tijd wilde verknoeien met ‘eerst effe wenne’. F4 wilde de bal en wel direct! Zoals verwacht droop de gretigheid af van het spel van de jongens. Ze zaten direct boven op de bal en daardoor werd Unicum doorlopend op eigen helft vastgezet. Bij balbezit van DVS had Unicum veel last van de snelheid en doelgerichtheid van Jonne en Roel en van de rushes van Milan.  Als Unicum  eenmaal de bal had stuitte het op eigen helft al op de onverzettelijkheid van Tobias, Bart en Mik.
Het was al 4-0 en in de 18 e minuut toen Unicum eindelijk even onder de druk vandaan kwam.
Maar dan was daar weer Abel -die er niet van houdt dat een tegenstander scoort- die de bal terug veroverde. Dide die de eerste helft keepte was blij met zijn extra keepersshirt en zijn handschoenen. Het spel speelde zich ver van zijn doel af en hij hoefde zo geen kou te lijden  Hij zag van een afstand hoe Jonne in de 19 e minuut de ruststand bepaalde. 5-0

De tweede helft gaf een soortgelijk beeld. Ook kreeg Unicum regelmatig afstand schoten te verwerken. Die pegel van Mike heeft de keeper van Unicum echt nooit zien aankomen…. BAM…  7-0.
Bij deze stand lukte het Unicum toch nog om de eer te redden maar ze kon verder niet voorkomen dat F4  pas stopte met scoren toen een stand met dubbele cijfers bereikt was. Eindstand 10-1.
De DVS shirts leken ook voor de Unicum jongens een maatje te groot…. .