DVS’33 Ermelo houdt Spakenburg op gelijkspel

Westdijk 12
3752AE
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG
tel. 033-2992200

DVS’33 Ermelo oefende op donderdagavond 16 februari aan de boorden van het Eemmeer tegen sv Spakenburg en hield de nummer 7 uit de Tweede Divisie op 1-1. De Ermeloërs begonnen in een redelijke basisopstelling. Piotr Gorczyca stond de hele wedstrijd onder de lat.

Na een gelijk opgaand begin had de thuisclub toch een overwicht. DVS was in de 5e minuut nog het dichts bij een openingsdoelpunt na een uitstekende aanval. Het schot van Lars van Wetering ging rakelings over. Rond de 15e minuut bood twee momenten van balverlies de “Blauwen” twee schietkansen, maar even zo vaak pareerde Piotr Gorczyca deze. Een goede voorzet van Nassim El Ablak gaf Lars van Wetering in de 24e minuut opnieuw een schietkans, maar zijn inzet was te zwak. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak, toen Luuk Admiraal vrijstaand vanaf links de verre hoek vond, 1-0. Veel kansen deden zich daarna voor rust niet meer voor. In de 42 minuut ging de bal uit een indraaiende trap via het voetje van Lars van Wetering net over. Tim van de Berg voorkwam in de voorlaatste minuut nog een doelpoging voor de gastheren.

Waar de thuisclub twee wissels inbracht na de rust, betrad DVS in een ongewijzigde opstelling het kunstgras. Het overwicht was nog wel voor Spakenburg, maar de geelzwarten hadden in de 55e minuut toch weer een goede kans op de gelijkmaker. Het schot van Benjamin Roemeon op aangeven van Stef Nijland na een goede aanval eindigde in de handen van doelman Allessandro Damen. Uit de tegenaanval voorkwam Stijn Schipper met een sliding een doelpoging van de Tweededivisionist. In de 57e minuut viel de gelijkmaker uit een strafschop na een overtreding Benjamin Roemeon. Lars van Wetering belastte zich over de klus en schoot hard en onberispelijk raak, 1-1. Niet veel later wisselde Stevan de Geijter zesmaal; behalve Lars Huber vijf spelers uit O23. Wie verwacht had, dat DVS nu overlopen zou worden, kwam bedrogen uit. Een fris voetballend DVS had het laatste half uur een overwicht. Tot doelpunten kwam het niet meer. Omar El Ghazouani koos halverwege de tweede helft voor een schot in plaats van een voorzet en Luuk Admiraal schoot voor de thuisclub in de 78e minuut over. Lars van Wetering schoot in de slotminuut nog hard in en daar had de Spakenburgse sluitpost veel moeite mee. Het bleef bij 1-1.