DVS’33 Ermelo verslaat WHC in doelpuntrijk duel in Veluwe Cup

77'
Rinse van de Velde

13 augustus 2014 19:15

W. Smit

In het kader van de Veluwe Cup speelde DVS’33 Ermelo op woensdagavond 13 augustus tegen competitiegenoot WHC. Het werd een doelpuntrijk duel, waarin de geelzwarten met ruim verschil aan het langste eind trokken. De Wezepers mochten in de eerste helft nog hoop koesteren, dat er een goed resultaat in zat, maar de equipe van Jan Veldhuizen maakte na de rust het verschil in de score. Voetballend was dat er al voor de thee.

Door de zege hoeven de Ermeloërs pas om 15:00 uur aan te treden op sportpark “De Putter Eng”. Dan is gastheer SDC Putten de tegenstander. De ploeg van Bert van Hunenstijn had een avond eerder tegen SDV Barneveld meer moeite om de finale te bereiken, maar deed uiteindelijk, wat het aan haar stand verplicht was. De Hoofdklasser uit Putten won in de slotfase. De Barneveldse eersteklasser mag zodoende vroeg uit de veren om voor de derde plaats te strijden tegen WHC.

WHC houdt DVS voor rust qua score nog bij
De openingsfase van de wedstrijd liet aan duidelijkheid weinig te wensen over. DVS speelde tegen de competitiegenoot in een hoog tempo en de Wezepers liepen er eigenlijk achteraan. Toch kreeg WHC in de 9e minuut de eerste kans van de wedstrijd na onnodig balverlies van Yasin Kurt. De blauwwitten waren nog niet toe aan een scoringsmogelijkheid, want Kevin Olaria schoot hoog over. Doelman Django van der Landen had even later aan de andere kant een uiterste inspanning nodig om een ‘krul’ van Maurice de Ruiter tot corner te verwerken.  Tegen de verhouding in kwamen de Wezepers na een kwartier toch op voorsprong. Dit tot protest van DVS, want de bal was overduidelijk over de zijlijn geweest. WHC mocht doorgaan en uit de voorzet van Jurian van den Brink tikte Jonathan van Marle de 0-1 binnen.

Met het schot van Mike Ahrens zochten de Ermeloërs direct naar de gelijkmaker. Christian van de Kamp kreeg een uitgelezen kans, maar zijn lob ging over. In de 20e minuut was het wel raak. Maurice de Ruiter won het directe duel met Jeffrey van Amersfoort en rondde vervolgens beheerst af, 1-1. De Wezepers namen al weer snel een nieuwe voorsprong. Doorgaan domineert doelman Daan Huiskamp in dit soort situatie, maar nu tastte hij mis op een vrije trap. Jonathan van Marle reageerde alert en kopte zijn ploeg naar de 1-2. Het verontrustte DVS niet, dat direct hierna twee hoekschoppen afdwong. In de 36e minuut schoot Maurice de Ruiter hard en strak in, maar doelman Van der Landen blokte de inzet, die nu voor de voeten van Christian van de Kamp kwam. De rebound in riante positie ging over. Het was uitstel van executie. De van Roald de Vries bekende crosspass was uitstekend, de voorzet hieruit van Ronald Hoek goed, maar de Wezeper sluitpost kon het leer in eerste instantie nog tegenhouden. Op het schot van Mike Ahrens was echter geen enkel verweer mogelijk. Voor DVS lagen er nog drie mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar die bleven onbenut.

Acht doelpunten in tweede helft
Beide trainers wisselden veel. Jan Veldhuizen zal tot zijn genoegen gezien hebben, dat zijn bank meer mogelijkheden biedt dan die van zijn collega van WHC, André Blom. Het verschil in kwaliteit binnen de lijnen werd alleen maar groter. Bovendien werd de organisatie bij de Wezepers een stuk minder. Waar DVS de zaterdag hiervoor een duidelijk veldoverwicht niet benutte, gebeurde dat nu wel. In een tijdsbestek van nog geen kwartier na de derde Ermelose treffer liepen de pupillen van Jan Veldhuizen uit naar 6-2. De blauwwitten probeerden vooral fysiek weerwerk te bieden. Ali Akla zag in de 56e minuut goed in, wat voor scheidsrechter Smit toelaatbaar was en zette met een forse schouderduw zijn opponent opzij en vervolgde zijn weg met een afgemeten voorzet op Maurice de Ruiter.

Op diens kopbal had invaller-doelman Jasper Kuper nog wel een antwoord, maar op de nastoot niet, 3-2. WHC kreeg niet eens de gelegenheid om te denken aan een gelijkmaker, want een minuut later schoot Mike Ahrens met een prachtige boogbal zijn ploeg naar 4-2. Halverwege de tweede helft tilde Maurice de Ruiter met twee doelpunten de stand naar 6-2 en een debacle wachtte voor de Wezepers. Het zorgde voor irritatie bij de blauwwitten, die tot drie keer toe een forse overtreding. Yasin Kurt werd daar het slachtoffer van, maar raakte gelukkig niet geblesseerd. De strijd aan Wezeper zijde zorgde wel voor een vrije trap in de 71e minuut op zo’n dertig meter van het doel. Die werd afgelegd op Yoshua van Marle, die hard en strak inschoot. De bal werd nog van richting veranderd, waardoor Daan Huiskamp een geslagen man was, 6-3. De marge werd echter direct weer op vier bepaald.

Nu was Maurice de Ruiter de aangever en kopte Ali Akla het leer buiten bereik van de goalie in de rechter bovenhoek, 7-3. Met de tien treffers was het doelpuntenfestijn nog niet compleet. Invaller Rinse van de Velde scoorde met nog een klein kwartier te gaan uit een voorzet van de snelle Jurian van den Brink de 7-4. Het slotakkoord was niet voor de sterk voetballende De Ruiter, die zijn schot net naast zag gaan, maar voor Yordi Grovenstijn. Hij zag zijn inzet vanaf de rand van het strafschopgebied wel binnengaan.

Scoreverloop: 15’ Jonathan van Marle 0-1, 20’ Maurice de Ruiter 1-1, 24’ Jonathan van Marle 1-2, 38’ Mike Ahrens 2-2, 56’ Maurice de Ruiter 3-2, 57’ Mike Ahrens 4-2, 67’ Maurice de Ruiter 5-2, 68’ Maurice de Ruiter 6-2, 71’ Yoshua van Marle 6-3, 73’ Ali Akla 7-3, 77’ Rinse van de Velde 7-4, 82’ Yordi Grovenstein 8-4.

Scheidsrechter: Dhr. W. Smit

SDC Putten moeizaam naar finaleplaats
SDC Putten bedong de finaleplaats dus al een avond eerder ten koste van SDV Barneveld. Beide clubs waren vorig jaar nog tegenstander van DVS, maar de Barnevelders degradeerden en de geelzwarten werden voor de komende jaargang ingedeeld in de Hoofdklasse C, terwijl de Puttenaren hun geluk weer mogen beproeven in A.

De eersteklasser deed voetballend niet onder voor SDC Putten. De Hoofdklasser kwam wel op voorsprong na een klein kwartier, Adem Uzun zette zijn ploeg zes minuten later weer naast de gastheren. SDVB nam zelfs een in de 59e minuut een 1-2 voorsprong, waarbij de Puttense reservedoelman Manuel Hoogewoning er niet goed uitzag. Hij stond bij een afstandsschot van Van Deuveren net te ver voor zijn doel, probeerde het leer nog over te kijken, maar het speeltuig caramboleerde via de lat en zijn achterhoofd over de doellijn. Voormalige DOVO-speler Evert Brouwers, ook ooit nog bij FC Utrecht en AGOVV, maakte er weer 2-2 van. Gezien de veldverhouding een rechtvaardige stand, waarbij strafschoppen de finalist moesten aanwijzen. Zo ver kwam het niet met dank aan de Barneveldse sluitpost de bal weer los liet bij een corner in de slotminuut en Niels van der Zaal dankbaar de winnende goal in kopte, 3-2.

Scoreverloop: 13’ Evert Brouwers 1-0, 19’ Adem Uzun 1-1, 59’ Jeffrey van Deuveren 1-2, 70’ Evert Brouwers 2-2, 90’ Nick van der Zaal 3-2.

Scheidsrechter: Dhr. J. Keijl