DVS’33 Ermelo wint Veluwe Cup na zege op SDC Putten

SDC Putten 1

0 - 1

16 augustus 2014 15:00

Door de winst op SDC Putten heeft DVS’33 Ermelo beslag gelegd op de Veluwe Cup. Vier clubs streden om die prijs bij de organiserende vereniging SDC Putten. De gastheren bereikten de finale door de zege op SDV Barneveld (3-2), terwijl de Ermeloërs zich ruim langs competitiegenoot WHC speelden. De eersteklasser uit Barneveld kwam in de kleine finale om de derde plaats uit tegen de Wezepers. De Hoofdklasser kon het ook nu niet bolwerken.

Een wedstrijd tussen DVS en de Puttenaren blijft natuurlijk een derby, ook al gaat het “slechts” om de toernooiwinst in deze wedstrijd. Beide ploegen komen elkaar immers niet in competitieverband tegen deze jaargang. Ook een finale van een toernooi blijft voorbereiding op de competitie. Dan kan er nog steeds geëxpirimenteerd worden met de opstelling, al dan niet door afwezigheid van spelers. De Ermeloër in Puttense dienst, Bert van Hunenstijn, kon nog niet beschikken over Olivier Pilon. Jan van Veldhuizen kon voor het eerst Edmund Mijnheer weer inzette, wat hij ook deed in de tweede helft.

Derby in Veluwe Cup ontvlamt in tweede helft
De eerste helft ontrolde zich, zoals verwacht. De geelzwarten  wilde bepalend voetballen en deden dat ook. De Puttenaren vingen DVS pas op, als het over de middenlijn kwam en hoopten de ruimtes op de vleugel te kunnen benutten. In de uitvoering kwamen de intenties van de Ermeloërs er beter uit. Slechts drie keer vond de thuisclub de ruimte op de rechterkant, maar even zovaak was de voorzet onzuiver, zodat er niet van Puttense kansen gesproken kon worden. Een hoekschop was het enige wapenfeit. DVS kon verder doordingen op de Puttense helft dan wellicht gewenst was aan blauwwitte zijde en kreeg op die manier in de 11e minuut op de rechterflank een vrije trap te nemen.

Mike Ahrens draaide die uitstekend in, Christian schampte het leer met zijn hoofd en versloeg zo doelman René van Hemel, 0-1. Voor het goede had DVS meer afstand moeten nemen van de thuisclub en de kansen waren er ook voor in het laatste kwartier. Een kopbal van Ali Akla uit een corner werd echter goed gekeerd door de goalie, een schot van Mike Ahrens ging voorlangs en Maurice de Ruiter kwam na een pass van Roelof de Groot centimeters te kort om de Puttense sluitpost te verschalken. Ook Christian van de Kamp kopte uit een vrije trap nog over. De Ermelose voorsprong bleef dus minimaal en dat is vanouds tegen SDC Putten vaak onvoldoende.

Het spelbeeld in de tweede helft leed wellicht onder het grote aantal wissels en in het eerste kwartier ervan viel er ook geen kans te noteren. Opvallendste moment was de forse overtreding van Sven Onclin op Michael Musa. Scheidsrechter Fikkert dwong Bert van Hunenstijn om de verdediger te wisselen, omdat een rode kaart niet bij de geest van een toernooi hoort.

De Ermelose aanvaller was vorig jaar al bijna het gehele seizoen geblesseerd, maar ontsnapte daar nu gelukkig aan een nieuwe. Musa was in ieder geval in staat om de assist te geven, waaruit Maurice de Ruiter in de 60e minuut hard kon uithalen. René van Hemel had alle moeite met het schot, maar stopte het wel.

Vier minuten later beproefde Jeffrey van den Brink de Ermelose doelman, maar Daan Huiskamp redde ten koste van een corner. De vlam sloeg halverwege het tweede bedrijf  in de pan, kort nadat Edmund Mijnheer in het veld gekomen was voor Richard Terpstra, maar dat had geen enkel oorzakelijk verband. Dat lag in de veel te harde charge van de Puttense invaller Niels Peereboom op Daniël van Warven, die aan een goede interceptie een uitstekende passeerbeweging had gevoegd.

Het voorval gebeurde voor de dug out van DVS en scheidsrechter Fikkert en zijn assistent moesten alle zeilen bijzetten om de gemoederen te bedaren. Ook deze dader kreeg een gedwongen wissel. Het opstootje gaf wel veel gif aan de tweede helft, die tot dan toe nauwelijk boeide. DVS leek daar aanvankelijk van de profiteren en kreeg een hoekschop te nemen. Michael Musa en in de rebound Daniël van Warven schoten goed in, maar beide keren werd het leer op de doellijn gekeerd. Vervolgens gingen de gastheren met wat meer opportunisme aandringen. Het laatste kwartier ging in met een lange uittrap van Reé van Hemel, waardoor Evert Brouwers in kansrijke positie kon inschieten. Zijn te gehaaste schot ging over. Invaller Sercan Kurdal kreeg de bal na een goede combinatie door de Ermelose verdediging niet onder controle, waardoor ook deze kans voorbij ging. De slotfase naderde en de 0-1 bleef ook tot de 90e minuut op het scorebord staan. In de extra tijd ging een volley van Jeffrey van den Brink net naast het Ermelose doel en schoot Mike Ahrens na goed uitkappen het speeltuig over. Daarmee was het gedaan, bleek Christian van de Kamp matchwinner  en kon de beker aan Richard Terpstra overhandigd worden. SDC Putten eindigde zodoende als tweede in het eigen toernooi.

Scoreverloop: 11’ Christian van de Kamp 0-1.

Scheidsrechter: Dhr. G. Fikkert uit Hellendoorn

SDV Barneveld langs Hoofdklasser WHC
Afgaande op de wedstrijden eerder in de week leek er wat meer muziek te zitten in SDV Barneveld dan in de Hoofdklasser uit Wezep. WHC ging nog wel rusten met een 1-1 stand en had kort voor de pauze nog een riante kans op een voorsprong, maar zag de achterstand in de tweede helft snel oplopen. Een 5-1 dreigde zelfs, maar in plaats daarvan werd het nog 4-2. Dat maakte de nederlaag nog iets draaglijker. De Barneveldse eersteklasser werd derhalve derde en WHC sloot de rij.

Scoreverloop: 12’Youssef Atibi 1-0, 17’ Rinse van der Velde 1-1, 55’ Youssef Atibi 2-1, 75’ jacky Testa la Muta 3-1, 76’ Koen Faber 4-1, 78’ Caleb Rahajaan 4-2

Foto's gemaakt door Theo Aalten, klik hier voor alle foto's.