DVS’33 Ermelo wint laatste oefenwedstrijd tegen Berkum

3 - 0

Berkum 1

19 augustus 2014 20:00

DVS’33 Ermelo speelde dinsdagavond 19 augustus de laatste oefenwedstrijd tegen Berkum, voordat op zaterdag de eerste bekerwedstrijd gespeeld wordt. Voor een trainer zijn ook die wedstrijden nog belangrijk in de voorbereiding op de competitie, maar daarin kan men niet meer om het resultaat heen en kan er niet meer onbeperkt gewisseld worden.
Er stond aanvankelijk voor deze dinsdagavond een wedstrijd gepland tegen FC Almere City, maar de eerstedivisionist trok het verzoek om tegen DVS te spelen zelf weer in. Berkum was een welkome vervanger. De club, die al zeven keer eerder competitiegenoot was, degradeerde in het afgelopen seizoen naar de 1e klasse.
In deze oefenwedstrijd konden de Zwollenaren de Ermelose Hoofdklasser in de eerste helft nog bijbenen, maar in de tweede helft werd het verschil gemaakt in het voordeel van de geelzwarten.
Brilstand voor rust
De ruststand van 0-0 was redelijk overeenkomstig het spelbeeld. Beide ploegen wogen aardig tegen elkaar op en creëerden weinig kansen. De bezoekers mochten in de eerste tien minuten twee hoekschoppen nemen, maar daar bleef het ook bij. Dan had DVS nog meer zicht op een treffer. Mike Ahrens schoot al in de openingsminuut net naast uit een voorzet van Maurice de Ruiter en in de slotminuut werd een bal uit een voorzet van Ronald Hoek net voor hem weggewerkt uit de doelmond. De mooiste aanval in de eerste helft, na een pass van Richard Terpstra door de Zwolse verdediging werd door Ali Akla voorgegeven; die ging aan Maurice de Ruiter voorbij. Meer dreiging was er voor beide doelen in het eerste bedrijf niet.

DVS neemt na rust afstand
Beide trainers wisselden een aantal spelers en dat had het minste effect op de Ermelose ploeg. De organisatie bij de bezoekers leed behoorlijk onder de wissel van Jordi Lemmens, die van Rohda Raalte overkwam en vorig seizoen dus nog tegenstander was van de ploeg van DVS-trainer Jan Veldhuizen (Hercules). DVS voetbalde vrolijk verder zoals voor de thee, maar Berkum viel wel terug. Dat leverde na een klein kwartier de 1-0 op. Na een goede combinatie gaf Ali Akla op maat voor bij de tweede paal. Michael Musa kopte op de paal en werkte het leer in de rebound  alsnog in het doel. Mike Ahrens verlengde vijf minuten later een pass van Maurice de Ruiter heel knap op Daniël van Warven. Die produceerde een knappe volley, die over ging. Aan de andere kant kopte Dirk Muis voor de gasten net naast. Van Warven gaf in de 72e minuut de pass, waaruit Mike Ahrens vrij voor het Zwolse doel kon uithalen. Zijn inzet ging echter naast, zodat het nog 1-0 bleef.  De beste en nog enige kans voor de Zwollenaren om langszij te komen was in de 78e minuut voor Chris van der Meulen. Hij toonde zich niet de topschutter van weleer en schoot voorlangs. DVS zou vervolgens nog weglopen van de zwartwitten. In de laatste tien minuten scoorden de Ermeloërs nog twee maal. Allereerst draaide Mike Ahrens een vrije trap fraai in de linker bovenhoek en plaatste Daniël van Warven de bal van buiten het strafschopgebied mooi in de verre hoek. Daar tussendoor ranselde de Zwolse doelman nog een vrije trap van Ahrens uit de rechter bovenhoek. Zoals de 0-0 paste bij de eerste helft, deed de 3-0 dat in het tweede bedrijf.

Scoreverloop: 58’ Michael Musa 1-0, 82’ Mike Ahrens 2-0, 86’ Daniël van Warven 3-0.