Sportlaan 7
7691BJ
BERGENTHEIM
tel. 0523-231535

Dinsdagavond 18 april stond de inhaalwedstrijd tegen de nummer 2 Bergentheim op het programma. Logistieke uitdaging, maar iedereen op tijd daar. Beide ploegen waren nog in de race voor het kampioenschap. De heenwedstrijd werd 2-3 en de geelzwarten wilden dit verlies graag wegspoelen.

De basiself bestaat uit de volgende namen: op het doel Simone. In de verdediging staan Melissa, Daniek, Erika en Claudia. Op het middenveld staan Shanna (C), Jill en Latisha. Voorin beginnen Celine, Hilde en Ilse.

Vanaf het eerste fluitsignaal geeft Bergentheim vol gas. Het is duidelijk dat ze het mindere gevoel van de vorige verliespartijen willen wegspoelen. Door twijfel achterin bij DVS leidt dit tot de 1-0 in de 4e minuut. DVS gaat te veel mee in het tempo, waardoor het spel aan de bal wat onzorgvuldig is.

Na een kwartier krijgt DVS wat meer grip op de wedstrijd en gaat het op en neer. In de 23e minuut verovert DVS de bal op het middenveld en ligt het veld open. Shanna speelt de bal op Hilde die in 2 instanties raak schiet. De grensrechter vlagt voor buitenspel, maar de scheidsrechter negeert dit. Na overleg werd het doelpunt helaas alsnog afgekeurd.

Acht minuten later schiet Hilde na een goede aanval op een verdedigster. Ze wint hierna de bal terug en wordt van achter neergehaald. Eigenlijk tegen de wetten in, maar Hilde neemt de penalty zelf en schiet hem stijf in de kruising! 1-1. DVS wil doorpakken, maar de volgende aanval van Bergentheim leidt tot een goed geplaatste schuiver van net buiten het strafschopgebied, waardoor we gaan rusten met een 2-1 stand.

In de rust komt Emma in het veld voor Jill. Na rust is direct duidelijk wat in de kleedkamer is besproken. DVS voetbalt met meer rust over de grond, laat Bergentheim achter de bal aan lopen en dwingt ze tot de lange bal. Dit leidt tot kansen voor Hilde, Celine en Shanna uit open spel. Een kopbal van Claudia uit een corner is voor de keepster. In de 65e minuut komt Sifra het veld in voor Ilse en vlak daarna Nanook voor Daniek. In het half uur na rust is DVS erg sterk, alleen leidt dit niet tot de nodige doelpunten. DVS moet meer risico nemen om nog een gelijkspel te forceren, wat in blessuretijd zorgt voor de 3-1.

De kansen op het kampioenschap zijn hiermee heel klein geworden en dit zorgt voor een katerig gevoel. Het is aan DVS om de rug te rechten en nacompetitie veilig te stellen, te beginnen aanstaande zaterdag thuis om 14:30 tegen HHC Hardenberg.