DVS'33 Ermelo 2

Mannen zaterdag, 2, Hoofdklasse A

6 september 2014 12:30

Meijer, G.J.

Op zaterdag 6 september 2014 was het zo ver: de 1e competitiewedstrijd van DVS’33 Ermelo 2 stond op het programma. Na een voorbereiding met wisselende resultaten was men vol goede moed voor de seizoensouverture tegen CSV Apeldoorn 2. Toevallig was dit ook tegen en bij de tegenstander waar het vorige, ietwat moeizame seizoen werd afgesloten. Destijds werd het 8-0 voor de thuisploeg.

Man off the Match:
Milan van der Maaten

Gedaanteverwisseling voor DVS 2
De ploeg die afgelopen zaterdag aantrad tegen CSV Apeldoorn 2 had een gedaanteverwisseling ondergaan in vergelijking met de ploeg die het seizoen afsloot met die grote nederlaag. Maar liefst 10 (!) andere / nieuwe spelers stonden in de basisopstelling van DVS 2. Helaas bleek dit niet genoeg voor een overwinning: de wedstrijd werd helaas met 3-1 verloren.

Sterke start van CSV Apeldoorn
Waar de Ermelose equipe had gehoopt op een sterke start, was het juist CSV Apeldoorn 2 wat zeer sterk uit de startblokken kwam. Al in de 1e minuut wist de linksbuiten van Apeldoorn Floris te omzijlen en door weifelend optreden van de Ermelose defensie kon de spits van Apeldoorn vrij inkoppen bij de 2e paal. Zijn vizier stond nog niet op scherp en dus ging deze kans verloren. In de 4e minuut was het dan alsnog raak. Een voorzet vanaf de rechterkant kwam via de spits van Apeldoorn, DVS-goalie Marco Remmelts en de lat terug in het veld, waardoor de nummer 10 van Apeldoorn de bal vrij kon inkoppen: 1-0.

Grote kans voor Ramazan
Een flinke domper dus al vroeg in de wedstrijd, maar DVS 2 beet ook van zich af. In de 12e minuut was het Yordi Grovenstein die uitstekend gebruik maakte van zijn snelheid en een puike voorzet afleverde op Ramazan. Ramazan wist deze opgelegde kans niet te verzilveren, hij schoot van dichtbij op de keeper en ook in de rebound wist hij de bal niet tegen het Apeldoornse net te krijgen. Even later testte Yordi nogmaals de keeper van Apeldoorn, maar hij had een prima redding op zijn schot.

Wedstrijd al voor rust in het slot
Ondanks de kansen en het lichte veldoverwicht van DVS was het toch Apeldoorn dat op 2-0 en 3-0 kwam voor rust en zich daarmee uiterst effectief toonde. In de 28e minuut was het de nummer 10 van Apeldoorn die vrij vanaf de 16 een afvallende bal kon binnenschieten en in de 46e minuut was het wederom de nummer 10 die zijn hattrick compleet maakte na een cruciale fout in de opbouw van DVS. De goals waren voornamelijk cadeautjes van DVS die direct zag dat slordig spel (nog steeds) afgestraft wordt in de Hoofdklasse.

Met goede moed de 2e helft in
In de rust werden enkele omzettingen gedaan in de tactiek van DVS en besloten om, ondanks de 3-0 achterstand, proberen de wedstrijd te kantelen. Een vroeg doelpunt zou daarbij helpen, maar helaas viel deze niet. In de 49e minuut kreeg nieuwkomer Mo Elsobki een kopkans uit een corner van Roelof de Groot, maar deze ging helaas net over. Vlak hierna werden Remco, Mo en Dennis naar de kant gehaald en mochten Lars, Isa en Brandon hun taken overnemen. Met hernieuwde moed werd gezocht naar een DVS treffer.

Kansen over en weer
Het jonge team van DVS legde afgelopen zaterdag een flink stuk arbeid op de mat en probeerde de gehele 2e helft met agressief veldspel een doorbraak te forceren. Hierdoor kwam er achterin ook ruimte vrij, waardoor Apeldoorn er af en toe gevaarlijk uitkwam. Gelukkig was doelman Marco goed op zijn hoede en wist hij in de 64e minuut een gevaarlijke kans voor de spits van Apeldoorn onschadelijk te maken ten koste van een corner. In de 70e minuut was het dan toch Patrick Ozinga die via een mooie combinatie door het centrum van Apeldoorn de 1e treffer van DVS kon aantekenen: 3-1.

Strijden tot de laatste minuut
Ook in het resterende laatste kwartier waren er nog enkele kansen te noteren. Zo kopte CSVA in de 76e minuut op de paal en kon in de tegenstoot Ramazan een schot op doel afvuren. Helaas stond de keeper van Apeldoorn weer op de goede plek. Evenals bij de resterende corner, waarbij Milan gevaarlijk werd. Roelof liet zijn traptechniek zien in de 78e minuut door een gevaarlijke vrije trap te nemen, maar deze bal belandde op de lat. In de 85e minuut was het laatste wapenfeit van de wedstrijd voor Apeldoorn: de nieuw ingevallen spits wist knap weg te draaien en schoot vervolgens over.

Volgende week tegen Berkum
Helaas dus een nederlaag in de openingswedstrijd, waar misschien toch meer in had gezeten. Echter, dan moet er wel zorgvuldiger met de kansen omgegaan worden en geen cadeautjes meer gegeven worden achterin. Hopelijk heeft men geleerd van deze wedstrijd. Aanstaande zaterdag wacht de kampioen van vorig seizoen Berkum, die afgelopen zaterdag direct een 7-0 winst liet noteren tegen Dronten. DVS 2 mag op zijn hoede zijn en aanstaande zaterdag tonen dat het geleerd heeft van CSV Apeldoorn.