DVS’33 Ermelo verliest in tweede helft van Jong Sparta Rotterdam

Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

DVS’33 Ermelo liet met name in de eerste helft voor eigen publiek veelbelovende combinaties zien tegen Jong Sparta Rotterdam en ging verdiend met een voorsprong rusten, maar verloor uiteindelijk in de tweede helft. De neoprofs uit de Maasstad hadden al een wat uitgebreidere voorbereiding en wonnen een week eerder nog met 3-0 van Jong PSV. Op voorhand was een nederlaag tegen de Tweededivisionist voor de geelzwarten ook geen schande.
Beide trainers gebruikten een breed spelersarsenaal en bij DVS draafde ook een aantal spelers uit O23 op.

Verdiende voorsprong halverwege
Voor rust verdedigde Dean Bredewolt het doel, speelden Thijs van Diermen en Joel Kramer samen met de routiniers Sem de Wit en Nicky van Hilten achterin, vormden Stef Nijland, jongeling Sem van de Langemheen en Frank Olijve het middenveld en waren Joram Bakker, Lars van Wetering en Jorick Priem de aanvallers. De eerste tien minuten hadden de bezoekers wat meer balbezit, maar de eerste kans leidde een Ermelo’s overwicht in. Lars van Wetering gleed uit een voorzet de bal net naast. Vervolgens toonde Jorick priem zich een plaag voor zijn opponent en liet hem herhaaldelijk zijn hielen zien. In de 13e minuut kwam hij ook tot een schot, dat door doelman Rafael de Hey gestopt kon worden. Vijf minuten later konden Sem van de Langemheen en Lars van Wetering uithalen, maar vonden de Rotterdamse sluitpost op hun weg. Een minuut later schoot Joram Bakker gericht in uit de draai, maar keerde de goalie de bal op de doellijn. Het waren kansen, die Jong Sparta niet kreeg. Als de Tweededivisionist al druk zette, voetbalde DVS zich daar goed onderuit. Ook de volgende kans was voor de Ermeloërs, toen Nicky van Hilten op aangeven van Jorick Priem net voorlangs schoot. Wel moest Sem van de Langemheen het persoonlijke duel in de 25e minuut om Lancelot Pollard van een vrije doordocht af te houden en deed dat met verve. De Rotterdamse aanvaller werd in de 35e minuut vervangen.
De jonkies bij DVS verrasten al door veel balwinst te pakken en in de 33e minuut was de interceptie van Joram Bakker goed voor de 1-0. Via de paal schoot hij snoeihard de Ermelose voorsprong binnen. Jorick Priem zou eigenlijk maar eenhalf uur spelen en werd in de 36e minuut gewisseld door Lars Huber. In de extra tijd had Nicky van Hilten al zijn snelheid en vaardigheden nodig om de snelle Mike Frimpong van een vrije doortocht af te houden en veroverde de bal op correcte wijze. DVS ging de rust in met een verdiende 1-0 voorsprong.

Jong Sparta wint tweede helft.
De jarige Nik van Nuenen na in de tweede helft de plaats onder de lat in. Nicky van Hilten schoof naar links, Marciano van Leyenhorst en Tarik Evre vormden nu het hart van de defensie en stagiair Sam Oonincx bezette de rechtsbackplaats. Sem de Wit ging nu voor de verdediging spelen en werd op het middenveld geflankeerd door Lars Huber en Maarten van Dijk. Stef Nijland, Sam Crowther en Stan Beume stonden voorin. Jong Sparta wisselde vier spelers. Hoewel de eerste kans nog voor DVS was, toen Stan Beume na een goede aanval alle tijd had om uit te halen -zijn schot ging naast de rechter kruising- hadden de Rotterdammers de gehele tweede helft een veldoverwicht. DVS kwam niet meer aan haar combinaties toe; ook niet nadat in de 60e minuut Sem de Wit, Stef Nijland en Nicky van Hilten het veld verlieten voor Gaston Salasiwa, Jarno Westerman en Adriaan Kruisheer. In de samenstelling na rust was Jong Sparta simpel sterker en drukte dat uit in drie doelpunten. In de 57e minuut rondde Jesse Bal beheerst af met een stiftballetje, schoof in de 75e minuut beheerst langs de rechter paal de 1-2 binnen, waarna Jay de Haan vijf minuten later een fraaie combinatie afrondde. Daarmee werd de eindstand bepaald op 1-3.

Op zaterdag 22 juli speelt DVS thuis haar tweede wedstrijd tegen Tweededivisionist Kozakken Boys.