Baltus, S.

ZA. 06-09-2014           DVS’33 A1 – EDO HFC A1       0 - 2   (0 – 0)

Competitiewedstrijd

‘EDO HFC net iets effectiever in het benutten van de doelkansen’

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd op het programma en EDO HFC A1 uit Haarlem was de tegenstander. Al in de warming-up op het veld was te zien dat er vandaag twee zeer professionele teams tegenover elkaar stonden en na afloop konden we de conclusie trekken dat dat ook zeker het geval was.

Om 14.32 floot scheidsrechter S. Baltus (die laatst ook scheidsrechter was in onze oefenwedstrijd tegen Epe A1) voor het startsignaal en beide ploegen lieten zien vanuit een zeer goede teamorganisatie te spelen en continu werden er voetballende oplossingen gekozen. Het leverde beide ploegen de gehele wedstrijd ook goede, zelf gecreëerde, kansen op.

Doelpunt EDO HFC afgekeurd.

De wedstrijd was nog maar 3 minuten gespeeld of DVS’33 creëerde al een doelkans. De over de zijkant doorgebroken Roy Groenevelt gaf de bal laag voor en de bal kwam bij Jordy van Selm. Jordy schoot de bal echter net naast het doel.

In de 13e minuut kwam er vervolgens een prachtige voorzet van EDO. De voorzet werd knap ingeschoten echter de grensrechter en scheidsrechter speelden ook goed geconcentreerd en het doelpunt werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel.

Keepers in de hoofdrol en 0-0 ruststand

De eerste helft bleef gelijk opgaan waarin beide teams grote kansen creëerden.  Zo was het DVS’33 doelman Jordi Keimpema die een aantal keren op zeer fraaie wijze ballen pareerde, maar ook de keeper van EDO HFC moest vol aan de bak. Zo kwam in de 34e minuut Steven Knijn 1vs1 voor de keeper na een goede steekbal van Roy Kruse. Helaas werd het laag geplaatst schot goed gepareerd door de doelman.

Dat de rust met 0-0 werd bereikt was echt wonderbaarlijk, want op het notitieblokje stond heel duidelijk weergegeven 5 grote doelkansen voor DVS’33 tegen 4 heel grote doelkansen voor EDO HFC.

De tweede helft

DVS’33 kwam zeer sterk uit de kleedkamer. Tussen de 46e en de 51e minuut vielen 3 heel grote doelkansen te noteren voor de thuisclub. Roy Groenevelt kwam net een stapje tekort na een goede steekbal van Lars, Yasar speelde zich goed vrij, maar de bal ging via Roy Kruse en Roy Groenevelt helaas achter het doel en Roy Groenevelt schoot nog tegen de keeper na een goede uittrap van Jordi Keimpema.

Na deze stormaanval kreeg ineens EDO het weer op de heupen. De eerste aanval werd nog gepareerd, maar een minuut later viel dan ineens toch een doelpunt. Vanuit een afgeslagen corner werd de bal laag ingeschoten. Het was een onnodig tegendoelpunt. Tja.. in dit soort wedstrijden gaat het om details. Die zijn vaak bepalend.

Mentale weerbaarheid

Ondanks dat EDO HFC over veel meer fysieke kracht beschikt en DVS’33 een veel jonger team heeft (er startten vandaag maar liefst 7 eerste jaar spelers in de basis), blijkt DVS’33 ook mentaal groeiende te zijn. Direct na de tegengoal creëerde het direct twee zeer goede mogelijkheden om de gelijkmaker te maken. Helaas bleef deze uit.

Domper

In de 70e minuut floot de scheidsrechter ineens voor een penalty. Wat er precies gebeurde weet de verslaggever nog niet, maar hij zal het nog even navragen. EDO benutte de strafschop goed. De 0-2 was een feit.

De slotfase

In de slotfase gaf DVS’33 zich nog niet verloren. Het bleef voetballen en aanzetten. De sterk ingevallen Jelle Zeeboer bracht extra flair in het team. Er werden nog een aantal grote mogelijkheden gecreëerd en ook twee heel grote kansen. Zo tikte de keeper van EDO een vrije trap van Lars Dekker nog maar net over het doel en kreeg de vrijstaande Yasar Leebeek nog een heel grote kans na een goede aanval over rechts. Helaas raakte hij de bal verkeerd en ging zijn schot over en naast het doel. De scheidsrechter floot het eindsignaal.

Na afloop was de teleurstelling groot. Echter het goede veldspel van DVS’33 van vandaag levert vertrouwen op en als we dit doorzetten en verder uitbouwen kan het weleens een heel mooi seizoen gaan worden. Er is gewoon een goede wedstrijd op de mat gelegd..tja vandaag was EDO net iets gelukkiger in de afronding.

Goede samenwerking A1 en A2

Helaas kent DVS’33 wat personele problemen. Zo zijn er wat blessures (Vinh-Dat, Stefan, Marc, Max). Laten we hopen dat deze jongens ook weer snel fit zijn. Daarnaast was Jop Heinen vandaag afwezig vanwege droevige familieomstandigheden en waren Jelle Zeeboer en Merijn Ebbing wel beschikbaar, maar hadden nog een zwaar schoolkamp in de benen zitten en Walter Bossenbroek was ook al niet geheel fit (grieperig). Gelukkig bezit DVS’33 een kwalitatief goede en brede selectie. We konden de personele problemen goed opvangen en ook A2-speler Christian Huisman was vandaag bij de A1-selectie toegevoegd. Christian bedankt voor je hulp.

Ja een goede samenwerking tussen je teams is zeer belangrijk. Sterker nog..vrijwel de gehele A2 spelersgroep was vandaag als supporter aanwezig bij de A1 en dat is zeker een compliment waard. Mannen, ga zo door!

Volgende wedstrijd

Zaterdag 13 september speelt DVS’33 A1 haar tweede competitiewedstrijd uit tegen Urk A1. De wedstrijd begint om 12.45uur