De Kronkels 12
3752LM
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG
tel. 033-2985939

In de derde oefenwedstrijd in voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft DVS’33 een overwinning geboekt bij competitiegenoot vv Eemdijk. Die zege was ook terecht, want in beide helften waren de geelzwarten de betere ploeg. De rust ging nog wel in met een 0-0 stand. De wedstrijd duurde tweemaal 40 minuten.

Geen score voor rust
Rik van Nuenen verdedigde de hele wedstrijd het doel. Tarik Evre en Sem de Wit vormden het hart van de defensie, geflankeerd door Joël Kramer en Sam Ooninxc. Op het middenveld stonden Maarten van Dijk, Frank Olijve en Lars Huber en voorin Jarno Westerman, Sam Crowther en Sam Beune. Bij de thuisclub ontbrak oud-DVS’er Dennis Hollart.
DVS was voor de rust het meest bepalend, maar de groenwitten kwamen vanuit omschakelmomenten toch een paar keer dreigend door over de rechterflank. Door soms onzorgvuldig inspelen of te optimistisch ingezette individuele acties werden die momenten te vaak geboden.
Een indraaiend schot in de 11e minuut van Jordy Hilterman en een slap schot van Argjend Selimi in de 18e minuut na slecht verdedigen stelde doelman Rik van Nuenen echter niet voor onoverkomelijke problemen. De beste mogelijkheid voor DVS was halverwege het eerste bedrijf, toen Sam Beune op aangeven van Sam Ooninxc na een goede aanval rakelings overschoot. Na zo’n half uur kwamen Joram Bakker, Lars van Wetering en Hilal Ben Moussa erin voor Sam Beune, Sam Crowther en Frank Olijve. De beste kans in de eerste helft was nog voor de “Diekers”, toen Michiel Goossensen een prima voorzet afleverde en de vrijstaande Rick Blokhuis kon inkoppen. De kopbal ging net over.

Fel DVS in tweede helft snel op voorsprong
Nicky van Hilten nam in de tweede helft zijn vertrouwde stek als rechtsback in, waardoor Joël Kramer naar het centrum verschoof. Marciano van Leijenhorst wisselde Tarik Evre af. Adriaan Kruisheer nam de plats van Maarten van Dijk in. Benjamin Roemeon experimenteerde op jet middenveld, terwijl Jorick Priem Jarno Westerman verving. DVS kwam zeer fel uit de startblokken en al binnen een minuut in de tweede helft stond de 0-1 op het scorebord. Daar ging wel slecht verdedigend werk bij de gastheren aan vooraf, waar Benjamin Roemeon dankbaar profiteerde.
Het hoge tempo zakte na zo’n tien minuten weer wat, maar het Ermelose overwicht bleef. In de 59e minuut kreeg Eemdijk uit een omschakelmoment een corner, terwijl de situatie eigenlijk meer bood. Een fraaie aanval leverde DVS in de 63e minuut de 0-2 op, toen Sam Ooninxc na de assist naar binnen ging en van afstand zijn schot perfect in de verre hoek liet vallen, 0-2. Bij die stand bleef het ook, hoewel Lars van Wetering in de 68e en in de 71e minuut zijn inzet net naast zag gaan. Sem van de Langhemeen had net voor de laatste Sam Ooninxc, die applaus kreeg van het Ermelose deel van het publiek, vervangen. In de slotminuten vond een goed ingekopte bal van Lars van Wetering geen genade in de ogen van de leidsman vanwege buitenspel.

De volgende oefenwedstrijd van DVS is een veredelde. Die wordt gespeeld in het kader van de Harry Hamstra Cup en is zaterdag 29 juli thuis tegen TEC uit Tiel.