Westdijk 12
3752AE
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG
tel. 033-2992200

DVS’33 Ermelo heeft in de tweede speelronde van de Harry Hamstra Cup een prettige overwinning geboekt. Op “de Westmaat” bleven de geelzwarten “tegen Spakenburg met 2-3 aan de goede kant van de score. Wel was merkbaar, dat de Tweededivisionist veel kwaliteit in het veld kon brengen; ook na veel wisselen. De geelzwarten kunnen tegen een dergelijke opponent natuurlijk net altijd voetballen, zoals zij graag willen. De winst was het resultaat van effectiviteit en goed verdedigen met een hoofdrol voor doelman Rik van Nuenen.
Ondanks dat er een prijs te verdienen is, bleef het vooral ook oefenen. Patrick Loenen liet zijn ploeg dan ook weer net in een andere samenstelling aantreden en experimenteerde op een aantal posities.
De uitslagen op de twee andere velden waren als volgt. In Tiel won TEC met 3-0 van organisator Sparta Nijkerk, terwijl DOVO en Veenendaal elkaar in Veenendaal qua score met 0-0 in evenwicht hielden. De Betuwenaren leiden dus de dans om de Harry Hamstra Cup, terwijl DVS derde staat.

Vroege voorsprong voor DVS
Bij DVS stonden Rik van Nuenen, Nicky van Hilten, Tarik Evre, Marciano van Leijenhorst, Joram Bakker, Adriaan Kruisheer, Maarten van dijk, Benjamin Roemeon, Jarno Westerman, Sam Crowther en Stan Beune aan de aftrap. Een club als Spakenburg houdt er niet van om twee keer achtereen van een lager geklasseerde tegenstander te verliezen. Na de nederlaag tegen DOVO stond er dus een gemotiveerde ploeg tegenover de geelzwarten. Een goed voetballend Spakenburg kende toen echter verdedigend wat zwakke momenten, waardoor het met 2-1 verloor. Ook nu leidde slecht verdedigen de 0-1 in. Jarno Westerman bood na zijn interceptie aan Sam Crowther in de 3e minuut een simpel intikkertje. Met goed positiespel probeerde de thuisclub die achterstand recht te zetten, maar DVS kon het verdedigend nog goed bijbenen. Veel verder dan een goed schot van Wimilio Vink in de 8e minuut, dat van richting veranderd werd, en een voorzet van Bo van Essen drie minuten daarna kwam het niet. Halverwege de eerste helft bood Benjamin Roemeon aan de andere kant aan Sam Crowther een schietkans binnen de zestien.
Dat schot werd door doelman Allessandro Damen gekeerd. In de 27e minuut zette Tom Noordhoff zich in de 27e minuut op de rand van het Ermelose strafschopgebied achter een makkelijk gegeven vrije trap en nam die uitstekend. Die leek bij de linkerpaal binnen te slaan, maar de reactie van doelman Rik van Nuenen was nog beter. Hij ranselde het leer uit zijn heiligdom. Het bleek uitstel van executie, want Floris van der Linden kopte bij de eerste paal uit de corner binnen. Een minuut later was hij dicht bij een Spakenburgse voorsprong, toen hij na een combinatie de Ermelose sluitpost al gepasseerd was, maar Marciano van Leijenhorst voorkwam die. Het was tevens de laatste kans voor de “Blauwen” voor de rust. Het bleef echter iet bij 1-1. In de 38e minuut drukte Jarno Westerman de afvallende bal perfect. Het schot ging er ondanks de wanhopige poging van doelman Damen strak en laag bij de paal in, 1-2. En dat was ook de ruststand.

DVS weerstaat druk in tweede helft. Chris de Graaf wisselde bij de gastheren zeven spelers, waarbij onder meer oud-DVS’er Maurice de Ruiter in het veld kwam. Patrick Loenen wijzigde zijn formatie slechts op drie plaatsen. Joël Kramer, Sem de Wit en Lars Huber namen de plaatsen in van Nicky van Hilten, Tarik Evre en Benjamin Roemeon. DVS kwam nu meer onder druk te staan en leek de gelijkmaker rond de 54e minuut toe te moeten staan. Masies Artien kopte echter net naast en Sam van Huffel schoot na een prachtige combinatie over. Ook het geblokte schot van Maurice de Ruiter werd in de rebound van Floris van der Linden in de 61e minuut een prooi voor Rik van Nuenen. Na ruim een kwartier in de tweed helft wisselden beide trainers nog twee spelers. Bij DVS maakten Adriaan Kruisheer en Jarno Westerman plaats voor Hilal Ben Moussa en Jorick Priem. DVS kwam even onder druk uit en kwam zowaar halverwege de tweede helft aan de tweede hoekschop na rust toe. De doelpoging van Marciano van Leijenhorst ging echter naast. De rust was echter van korte duur, want daarna drong Spakenburg weer aan. In de 69e minuut keerde Rik van Nuenen een keihard schot van dichtbij van Sam van Huffel en de rebound van Ahmed El Azzoutti ging naast.
Met nog ruim een kwartier te gaan wisselde Patrick Loenen Joram Bakker en Stan Beume nog voor Frank Olijve en Lars van Wetering. Uit de eerste de beste aanval hierop verruimde DVS de voorsprong. Na matig wegwerken door de Spakenburgse defensie gaf Lars Huber bij de eerste paal het beslissende tikje op aangeven van Sam Crowther, 1-3. De thuisclub zette opnieuw aan voor de aansluiting en was daar in de 82e minuut dichtbij. Na een goede combinatie pareerde Rik van Nuenen in de 82e minuut het schot van Jan van Diermen uitstekend. Die 2-3 viel echter twee minuten later wel, toen Nico Kroonenberg het leer langs het standbeen van de goalie binnenschoof. Jorick Priem zou in het restant van de wedstrijd met zijn snelheid nog wel twee dreigend worden, maar zijn voorzet vond geen ploeggenoot en zijn schot uit een lastige hoek werd gepakt door doelman Damen. De “Blauwen” zouden nog drie pogingen wagen. In de voorlaatste minuut had Rik van Nuenen met een goede reflex ook nu weer een passend antwoord op de kopbal van dichtbij van Azzoutti. Zijn schot een minuut later uit een lastige hoek vormde ook geen probleem voor de excellerende doelman. En op het schot van Maurice de Ruiter in de extra tijd hoefde hij helemaal niet te reageren, want dat ging over. DVS won dus lekker met 2-3. En dat dus tegen een heel goede tegenstander, waar het voor de Ermeloërs aankwam op het benutten van de kansen en het tegenhouden van doelpunten.

TEC overtuigend langs Sparta Nijkerk
De Tielenaren benutten op de eigen “Lok” een zwak moment, scoorden uit een fraaie aanval de 2-0 en tilden de stand een minuut later naar 3-0. Dat was ook de ruststand. In een evenwichtige tweede helft werd niet meer gescoord.
Op “Panhuis” hielden DOVO en IJsselmeervogels elkaar van scoren af. In de slotfase van de wedstrijd sloeg bij de spakenburgers de vermoeidheid vanwege het drukke, intensieve programma toe. De doelman van de ‘Vogels’ voorkwam toen een waarschijnlijke treffer voor de thuisclub.

TEC is nu dus de enige club met de volle buit en leidt de dans om de Harry Hamstra Cup. De stand is nu:
1 TEC 2-6 (4-0)
2 DOVO 2-4 (2-1)
3 DVS 2-3 (3-3)
4 Sparta Nijkerk 2-3 (2-3)
5 IJsselmeervogels 2-1 (0-2)
6 Spakenburg 2-0 (3-5)

Zaterdag 5 augustus is de finaledag op “De Ebbenhorst” in Nijkerk. DVS begint dan om 12:30 uur tegen DOVO. Om 15:00 uur vervolgen TEC en IJsselmeervogels de slotdag en om 17:30 uur maken Sparta Nijkerk en Spakenburg het programma af.