38'

F-pupillen zaterdag, F2, 3e klasse 01

21 september 2013 9:00

Daar stonden ze dan, 08.00 uur ‘sochtends, allemaal netjes met de trainingspakken te wachten op hun fotoshoot. Gerwin zorgde ervoor dat onze kanjers op de foto gaan en samen met Gert-Jan op de groepsfoto.

Na de warming-up begonnen de jongens wat twijfelachtig aan hun tweede competitiewedstrijd. De eerste 5 minuten zijn we even aan het zoeken naar de vorm en na 7 minuten de 0-1 voor de Groen-Witten uit Dronten. DVS is op zijn hoede en ze besluiten om er een schepje bovenop te doen! Over en weer is er goed spel en ook de overtredingen en ingrepen zijn niet altijd even tactisch.

Siem wordt net voor de goal getackeld, een hele mooie plek voor de vrije trap! Siem neemt hem op de slof en de bal suist langs iedereen heen en treft het net vol in de kruising!!! 1-1 . Ze zijn allemaal wakker en hebben er weer zichtbaar schik van. Tegen het einde van de eerste helft breekt Abdi door en geeft voor aan Siem, maar hij mist maar net, wat een mooie aanval! Al na 15 min vindt de scheidsrechter het genoeg en fluit af voor de eerste helft.

De tweede helft beginnen we heel sterk en vechten onze jongens voor de bal. 7 minuten in de tweede helft blijft Abdi jagen en veroverd de bal, Niels loopt mee en krijgt de bal, maar Dronten weet de aanval maar net te stoppen. Het duurt niet lang en Dronten komt alleen voor de keeper... Melvin komt knap uit zijn goal en maakt de ruimte heel klein. De Dronten aanvaller probeert het met een lobje, maar Melvin had zijn werk al goed gedaan en de bal raakt de paal. Even billen knijpen zeg.

Het duurt niet lang of DVS komt er uit met een hele mooie aanval, wat een spanning over en weer. Er wordt hard verdedigd en af en af en toe moet de scheidsrechter ingrijpen. We gaan ervan uit dat het allemaal goed komt omdat onze jongens heel erg gemotiveerd zijn en vol voor de winst gaan. Voorlopig staat het nog steeds 1-1 en zitten we in de laatste 5 minuten. Maar dan gebeurt het, Niels weet door te breken komt alleen voor de keeper, heel knap weet hij de score op 2-1 te brengen. Wat een mooie aanval. Dan komt DVS echt los. De ene na de andere mooie aanval volgen elkaar op. Daan mist maar maar net. Even later maakt Niels knap de 3-1. We zij niet meer stoppen en ook de 4-1 valt door een mooie aanval die af wordt verzilverd door Abdi!! Kleine voetnoot is dat de tegenpartij de laatste minuten helaas met een man minder door moest, nadat hij door iemand van DVS ( we noemen geen namen) was uitgeschakeld.

Vol trots beginnen onze jongens aan de penalty reeks, hier gaan we gelijk op en Melvin maakt een paar hele mooie reddingen!!! Wat een spannende pot voetbal, met een terechte winnaar.