Vonk, J

ZA. 13-09-2014           URK A1 – DVS’33 A1       3 - 3   (2 – 1)

Competitiewedstrijd

‘DVS’33 A1 overklast Urk A1, maar verspeelt onnodig twee punten’

Dat in het voetbal niet altijd de best spelende ploeg wint, werd vandaag maar weer eens duidelijk. DVS’33 speelde goed combinatievoetbal en creëerde de eerste helft al maar liefst 11 doelkansen waarvan 1 doelpunt tegen Urk 4 doelkansen waarvan 2 doelpunten.

In de 23e minuut werd het 0-1 voor DVS’33. Het was Merijn Ebbing die met een prachtige pass Roy Groenevelt bediende. Roy koos voor een individuele actie en vervolgens een schot. In de rebound was het vervolgens Marc Vermeulen die raak schoot vanuit de rebound. Amper twee minuten later was het echter alweer 1-1. Dom balverlies op het middenveld werd keihard afgestraft en Urk scoorde hieruit. DVS’33 bleef na de 1-1 ook domineren en creëerde nog vele kansen; echter de bal wilde er niet in. In de 42e minuut werd het zelfs 2-1 voor Urk. Het was een spelsituatie waarin DVS’33 zich komende weken tegen zal wapenen aldus de trainer/coach.

De 2e helft startte en DVS’33 streed wat het waard was. Het harde werken werd beloond. In de 58e minuut is er een prachtige aanval die wordt beloond met een doelpunt. Ryan Hokahin speelt de bal in op Marc Vermeulen die de bal vervolgens breed speelt op de vrijstaande Jelle Zeeboer aan de zijkant van het speelveld. Er volgt een prachtige cros bal op de vrijstaande Roy Groenevelt die de bal aanneemt en vervolgens scoort. DVS’33 zet door en in de 60e minuut komt Marc Vermeulen vrij voor de keeper. Hij wordt echter neergelegd door een speler van Urk en er volgt een vrije trap voor DVS’33 en een gele kaart voor de speler van Urk. Dit had echter een rode kaart moeten zijn, want Marc was er door en de overige verdedigers van Urk waren in geen verre of wege te bekennen.

In de 77e minuut was het gelukkig weer raak voor DVS’33. Roy Kruse werd neergelegd in de 16m en schoot de penalty zeer beheerst binnen.

De weersomstandigheden waren inmiddels dusdanig warm geworden op het kunstgrasveld dat het wederom een speler van Urk teveel werd. Er was alweer een blessurebehandeling nodig. In de 82 minuut was de verzorger van Urk wederom in het veld en terwijl deze verzorger zich nog tientallen meters in het speelveld bevond, hervatte Urk opeens het spel en vond de scheidsrechter dit goed. In de commotie die vervolgens ontstond scoorde Urk de 3-3; ongelooflijk maar waar.

In de slotminuten creëerde DVS’33 nog twee grote kansen, het mocht echter niet baten. Er zijn twee dure punten verspeeld. Was er nog een pleister op de wond? Jazeker. De ploeg uit Ermelo heeft keihard gewerkt en vele kansen gecreëerd vanuit mooi voetbal, maarja domme persoonlijke fouten brak ons vandaag op en wij moeten in bepaalde spelsituaties ons nog veel verder ontwikkelen. Dat is er met elkaar over praten en trainen, trainen en nog eens trainen en vooral jezelf ten koste van alles willen verbeteren. De teleurstelling was dan ook zeer groot aan Ermelose zijde na afloop. Afijn deze reactie van de groep doet je als trainer ook weer goed, want dat hoort bij topsport. Komende week weer goed en gericht trainen. Wekelijks gaat de ploeg uit Ermelo beter spelen. De punten gaan zeker komen.

Zaterdag 20 september speelt DVS’33 A1 thuis tegen RKAV Volendam A1. De wedstrijd begint om 14.30uur

Scoreverloop:
23e min           0 – 1    Marc Vermeulen

25e min           1 – 1

42e min           2 – 1

58e min           2 – 2    Roy Groenevelt

77e min           2 – 3    Roy Kruse (penalty)

82e min           3 – 3

Opstelling DVS’33:

Tom de Groot, Merijn Ebbing (Yvar van de Kraats/46), Walter Bossenbroek, Ryan Hokahin, Guido van de Belt, Jordy van Selm (Jop Heinen/57), Jelle Zeeboer, Roy Kruse, Marc Vermeulen (Steven Knijn /73), Lars Dekker, Roy Groenevelt

Gele kaarten:              2x speler Urk

Rode kaarten:
geen

Niet gespeeld:
Jordi Keimpema, Yasar Leebeek (beiden licht geblesseerd)

Niet beschikbaar:
Max Schimmel, Stefan Offenberg, Vinh-Dat Ly (allen geblesseerd)

Bijzonderheid:
Scheidsrechter laat in de 82e min het spel hervatten, terwijl de verzorger van Urk nog middenin het veld staat. Er ontstaat verwarring en Urk scoort de 3-3. De scheidsrechter telt het doelpunt goed.