Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

De dinsdagavond, voordat de competitie in de Derde Divisie op 19 augustus begint, oefende DVS’33 Ermelo voor eigen publiek nog tegen SDV Barneveld. De Vierdedivisionist had eigenlijk tegen SDC Putten zullen oefen, maar die wedstrijd viel uit. Voor de geelzwarten was het de mogelijkheid om spelers nog meter te laten maken. Daarnaast speelden er aan Ermelose zijde nog drie gastspelers mee. De rust ging in met een 3-0 voorsprong. In de slotfase werd het nog 4-0.

DVS met ruim verschil de rust in
Dean Bredewolt verdedigde het doel. In de achterste linie stonden drie gastspelers; Niciano Grootfaam, Joël van Blerk en Mohamed Betti. Marciano van Leijenhorst was achterin het vertrouwde gezicht. Nicky van Hilten schoof daardoor door naar het middenveld, dat compleet gemaakt werd door Stef Nijland en Adriaan Kruisheer. Voorin stonden Jarno Westerman, Lars van Wetering en Joram Bakker. In de openingsfase ging het nog aardig gelijk op, maar gaandeweg was het overwicht voor de Ermeloërs. Verder dan een kopbal uit een hoekschop, die Nicky van Hilten net naast kopte, kwam DVS in het eerste kwartier nog niet. Wel was heet vervelden, dat Marciano van Leijenhorst in de 13e minuut geblesseerd het veld moest verlaten. Joël Kramer verving hem. In de 18e minuut schoot Nicky van Hilten met een fantastisch, gedrukt afstandsschot op een 1-0 voorsprong. De vrije trap van Stef Nijland in de 27e minuut ging er zo mogelijk nog mooier in; strak in het kruis. Twee minuten later legde Lammert Roossien voor de bezoekers aan voor een vrije trap, die via de kluts net niet voor de voeten van Frits van Boekel kwam. SDVB kwam hiermee vooralsnog het dichtst bij het doel van DVS. Een minuut later moest Niciano Grootfaam wel met een sliding corrigeren na balverlies van een andere gastspeler, Mohamed Betti, zodat Roossien niet kon uithalen.
De ruststand ontstond na een goede voorzet van Jarno Westerman, die door Joram Bakker met enige curve vlak langs de paal hard binnen ging, 3-0.  Dat dat met die stand gebeurde, was ook te danken aan Dean Bredewolt. De Barnevelders combineerden in de 38e minuut goed, waarna Roossien alleen voor de goalie opdook, maar Dean Bredewolt reageerde gepast.

Slotakkoord voor DVS
Bij DVS maakten gastspeler Betti en Nicky van Hilten na de rust  plaats voor Sem de Wit en Maarten van Dijk. Hij moest in de 64e minuut het veld verlaten met een blessure. Eren Turan Yavuz was zijn vervanger. Verder Wisselden Stef Nijland, Jarno Westerman en Joram Bakker voor Stan Beune, Jorick Priem en Benjamin Roemeon. SDVB kwam in die fase wel tot een aantal schoten, maar die waren allemaal een prooi voor Dean Bredewolt. Het laatste kwartier maakte Sam Crowther de wedstrijd vol voor Adriaan Kruisheer. Gastspeler Joël van blerk raakte in de 82e minuut geblesseerd, werd er uit voorzorg uitgehaald en werd niet meer vervangen. Jorick Priem begon in de 85e minuut aan een veelbelovende rush, die met een harde charge onderbroken werd door Timo Schefczyk. Dat was de grens voor scheidsrechter Willemsen, omdat de Barnevelders vaak de duels onreglementair ingingen. De back mocht vertrekken. Lars van Wetering schoot de toegekende vrije trap hard in, maar die ging net naast. Ook Eren Turan Yavuz zag zijn inzet na een combinatie naast gaan. Doelman Bas Pol keerde in de voorlaatste minuut nog een schot van Lars van Wetering. Het slotakkoord was voor Sam Crowther, die na de laatste Ermelose aanval de doelman omspeelde en voor de 4-0 eindstand zorgde.