Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

DVS’33 Ermelo oefende de dinsdagavond voor de kraker tegen IJsselmeervogels thuis tegen Batavia’90 uit Lelystad. Dat betekende voor de geelzwarten verschil van op papier twee klassen, maar de ambitieuze polderbewoners brengen een selectie in de wei, die zeker wel goed is voor de Vierde Divisie. Dat bleek ook wel in deze oefenwedstrijd, waarin meerdere oud-DVS’ers tegen hun oude club aantraden. Een daarvan scoorde zelfs. Dat was niet genoeg om de thuisclub van een overwinning af te houden.

Er traden aan Ermelose zijde nagenoeg twee totaal verschillende elftallen aan. Het was de dag, waarop bekend werd, dat het verblijf van hoofdtrainer Patrick Loenen tot een seizoen beperkt blijft.

DVS met nipte voorsprong de rust in

Na zijn blessure maakte Rik van Nuenen weer zijn opwachting onder de lat. Roland Baas en Sem de Wit waren in de laatste linie de vaste waarden, terwijl ook Marciano van Leyenhorst na zijn blessure weer in het hart van de verdediging aantrad. Zij werden daar aangevuld door Figo Onderweegs uit de JO19-1, die daarmee debuteerde in de hoofdmacht. Het middenveld werd gevormd door Maarten van dijk, Frank Olijve en Robert Verhoef, eveneens uit JO19-1 en ook debuterend. Lars Huber, Sam Crowther, ook na zijn blessure, en Lars van Wetering vormden de frontlinie. In de basis bij de bezoekers bevonden zich vier oud-DVS’ers; Sten Vreekamp, Roald de Vries, met z’n tweeën in het hart van de verdediging, Hayri Pinarci als controleur en de snelle Julian de Ruiter rechts voorin.

In een niet al te hoog tempo bepaalde DVS merendeels het spel, maar de Lelystedelingen kwamen toch aardig mee en gaven in de gehele wedstrijd ook niet veel weg. De thuisclub was wel dreigender met twee goede momenten in het eerste half uur, daarin creëerden de blauwzwarten (nu in het oranje) nog niets. In de 12e minuut hadden de geelzwarten al op voorsprong moeten komen, maar Lars van Wetering kopte uit een voorzet van Roland Baas naast. In de 28e minuut was het wel raak. De voorzet van Lars Huber werd door Sem de Wit bij de tweede paal ingekopt, 1-0. Lars van Wetering kreeg vier minuten later weer een goede kans uit een diagonale voorzet van Lars Huber,. Hij schoot ook direct in, maar vond bij de tweede paal doelman Quinten de Graaf met een knappe redding op zijn weg. Rond de 35e minuut waren er nog twee mogelijkheden voor de gastheren. Het hakballetje van Lars van Wetering werd echter voor de doellijn gekeerd. Vervolgens was er de uitstekende pass van Marciano van Leijenhorst op Roland Baas. Uit zijn voorzet schoot Lars van Wetering naast. Pas in de 36e minuut zorgde Batavia’90 voor de eerste dreiging, maar Rik van Nuenen lag goed in de hoek voor het hakballetje van Guido Pauw. Vijf minuten later zou de eersteklasser toch langszij komen. Marciano van Leijenhorst had even daarvoor het veld met een blessure verlaten. Na balverlies benutte Batavia’90 de tijdelijke numerieke meerderheid. Julian de Ruiter schoot zijn ploeg in de korte hoek naar de 1-1. Twee minuten later kwam Rik van Nuenen goed zijn goal uit om een lange bal over de as van het veld te onderscheppen voor Guido Pauw uit O23. Ryan Kwint verving de geblesseerde Marciano van Leijenhorst. uit In de extra tijd zou DVS toch nog op voorsprong komen. Sam Crowther kwam zelf weliswaar niet aan scoren toe, maar verzond wel een uitstekende diagonale pass, waaruit Lars van Wetering bij de tweede paal raak schoot, 2-1.

Gretig DVS scoort nog eenmaal

Voor het tweede bedrijf bleven aan Ermelose kant alleen doelman Rik van Nuenen en invaller Ryan Kwint staan. Nicky van Hilten, Joël van Blerk, Tarik Evre, Gaston Salasiwa, Hilal Ben Moussa, Adriaan Kruisheer, Jorick priem, Owen Muller en Benjamin Roemeon maakten het karwei af.

DVS kwam zeer gretig uit de kleedkamer, hanteerde een hoog tempo, maar veel kansen gaf dat vooralsnog niet. Aan de andere kant kwam doelman Rik van Nuenen alleen in de 60e minuut in actie op een poging van Donny van der Wal van dichtbij. Even daarvoor had oud-DVS’er Roald de Vries het veld verlaten bij een drievoudige wissel en kwam voormalige geelzwarte Yordi Grovenstein er onder andere in. Nicky van Hilten stuurde de bal in de 62e minuut de bal met een geplaatst schot net naast en over de linker kruising. In de 77e minuut leverde een voorzet van Jorick Priem bijna een eigen doelpunt op. Batavia’90 probeerde in het laatste kwartier nog wel de gelijkmaker te forceren, maar kwam niet verder meer dan een hoekschop. Hayri Pinarci schoot daarbij gevaarlijk voorlangs. De slotminuten waren al aangebroken, toen de vrijstaande Owen Muller oog op doelman Guido de Graaf stuitte, maar twee minuten later scoorde Benjamin Roemeon oog in oog met de sluitpost wel, 3-1. Het werd dus een regelmatige overwinning op de ambitieuze medekoploper van de 1e klasse B.