Tim Adam (schot)
36'

F-pupillen zaterdag, F1, Hoofdklasse 01

20 september 2014 8:30

Zo, eindelijk dan het verslag. De verslaggever was geveld door griep, dus werd het niet wat om het verslag te schrijven. Misschien wel gekomen door de mist op het veld zaterdag. Ongelofelijk, wat een mist zeg. De (ex-)EFC’ers die stonden te kijken kwamen al met ideeën van een oranje bal of de spelers allemaal een oranje pion op het hoofd. Maar zo zijn we niet bij DVS. We staan rechtop, net voor de aftrap om de tegenspelers een hand te geven, waarna we naar onze eigen positie lopen, die we ondanks mist gelijk weten te vinden. De mist draagt niet bij aan het resultaat van de wedstrijd (zal ik alvast verklappen) want de uitslag was niet mistig. Het ging namelijk zo snel dat de verslaggever moeite had de stand te noteren.

DVS'33 F1 is vandaag compleet maar Walid is zo sportief om het zestal van DVS'33 E7 aan te vullen die ook bij op Sportpark De Strokel spelen.

F1 gaat goed van start zoals afgesproken. Al in de 3de  minuut gaat er een aanval op het doel door Siem: helaas, het lukt niet. Niels Janse geeft voor vanuit een corner; helaas ook niet. Zal het nog wat gaan worden? Tim geeft voor en, ja hoor, Abdi scoort. In de 6e minuut schiet Siem vanuit een vrije trap en… mis, helaas! Wat we niet weten is dat het zo de hele tijd doorgaat. Siem is lekker bezig: weer een schot op doel, de keeper tikt hem weg, waarna Abdi scoort. In de vrije trap in de 11de minuut een vrije trap van Siem waarna Abdi scoort. In de 14de minuut gaat Nills Halfwerk richting keeper. Helaas wordt ‘t hem niet. In de 15de minuut moet Ewout aan de bak. Hoe goed hij ook geworden is door de keeperstraining, hij moet de bal laten gaan. Vanuit een corner wordt er gescoord. Niels Janse weet zeker dat het komt door zijn kopbal, maar het lijkt ook dat Abdi scoorde. We laten het in het midden in dit verslag. En dan te bedenken dat we nog 25 minuten moeten doorgaan. De laatste treffer in de eerste helft komt op naam van Siem. Verdiend jongen!

In de tweede helft gaat DVS F1 gewoon door met aanvallen. Tim is lekker bezig. Hij gebruikt zijn lichaam en rent zijn benen onzer zijn lijf vandaan. Hij werkt tot aan het doel. De vader die staat te kijken van VVOG zegt dat hij niet zat. Van ongeveer 30 meter afstand weet de vader van Tim zeker dat hij wel zat. Wat heeft die man een ogen zeg! Vanaf nu is het een beetje rommelig. Er gebeurt van alles wat niet echt te verslaan is. Uiteindelijk schiet Nils Halfwerk zo waanzinnig in het goal. Dan komt het mooiste stukje van de wedstrijd. Jaron schiet naar Abdi, Nills Halfwerk, Daan, Nills Halfwerk: goal. Tja, na zoveel goals kunnen we de concentratie wat verliezen en ja hoor: tegengoal…. Dat is de 2de. Wel jammer, want Ewout raakt hem, maar toch stuitert hij erin. Abdi loopt zich driemaal vast. Gelukkig kan Tim de bal pakken en scoort. Uiteindelijk schiet Nils Halfwerk de eindstand naar 9-2.

Een prachtig resultaat in Harderwijk dat vertrowuen geeft voor de volgende wedstrijden. Mede-koploper Lelystad’67 is de eerstvolgende. Een echte topper dus! Aanvang 10.00 uur.

Wegens sportiviteit krijgt de leider van DVS'33 F1 na afloop van de wedstrijd een blauwe kaart uitgereikt door de leider van VVOG F1. Naast de drie punten dus een extra toetje en een heuse primeur voor DVS'33 F1.

Frank Janse

PS: ook Walid heeft een prima wedstrijd gespeeld met de E7 en heeft flink bijgedragen aan de 5-0 overwinning, Klasse Walid!