DVS F4 sterk tegen Veensche Boys F2. 5-0

27 september 2014 9:00

Danny Lubbersen B1

Na een weekendje zonder competitie mocht DVS 4 eindelijk weer aan de bak. Met echt gras, een heerlijk ochtendzonnetje, een boel speelse gretigheid en 7 stoere boys uit Nijkerkerveen  beloofde het een lekker voetbalochtendje te worden.
Ook nu weer, na het eerste fluit signaal, overwogen onze jongen geen moment de fysiek wat grotere Veensche Boys eerst wat af te tasten. ‘Aftasten’ en ‘afwachten’ zijn woorden die in het F4 woordenboek niet voorkomen. F4 heeft geen woordenboek. Wel heeft ze een boel dadendrang.

Direct weer was er de inmiddels bekende F4-stormloop op de bal,  de tegenstander en het doel.
Van de 1-0 in de 2e minuut keek eigenlijk niemand vreemd op. Lekker voetballend rolde F4 de ene na de andere aanval uit over de blauwhemden. Maar in plaats van een doelpuntenregen kregen we  een helft vol ‘oeh’s en aah’s’ . Zijnet , een paar keer de paal en doellijn en een goede keeper van Veensche Boys zorgde er voor dat er niet werd gescoord. F4 deed er in de eerste helft alles aan om de bal net niet in het doel te krijgen. Na 20 minuten stond er daarom nog steeds maar 1-0 op het scorebord… .
Aan het begin van de tweede helft maakten de DVS begeleiders zich toch iets zorgen. Een grote Veensche jongen betrad opeens op het veld. Het was niet direct dat wat zorgen baarden. Het was het nummer op zijn shirt… . 6!! F4 had al eerder van een grote jongen met een nummer 6 verloren. Het zou toch niet weer… .
Nee…, voetballend bleek F4 er toch echt beter voor te staan dan de tegenstanders. Het aanvallende voetbal van F4 werd eindelijk beloond. Tussen de 27ste  en 33ste leek er iets te knappen bij Veensche Boys. Ook doellijn, doelpaal en zijnet konden niet meer voorkomen dat de goede keeper van Veensche Boys vier doelpunten om de oren kreeg. Met een stand van 5-0 en een DVS keeper die zich verveelde was de wedstrijd gelopen. Aan de zijlijn was trainer Joost al begonnen aan zijn voorbereiding van zijn trainingen voor de komende dinsdag en donderdag…  ‘Iets met afronden voor het doel’ of zo en ‘het samen uitspelen van een kans’. Ja dat leek hem wel wat… .