Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

Aangezien er op Koningsdag (27 april) geen competitievoetbal is, speelde DVS’33 de donderdagavond daarvoor een oefenwedstrijd tegen SDC Putten. De laatste keren aan de Ermelose Sportlaan scoorden de geelzwarten veelvuldig, maar ook op de “Putter Eng” vonden de geelzwarten driemaal het net. Daarvoor had de eersteklasser nog geprofiteerd van een verdedigende fout.

Achterstand nog voor rust gerepareerd
Beide trainers lieten spelers beginnen, die niet altijd in de basis staan. Bij de Puttenaren deden oud-DVS’ers Lars Dekker en Jory van Selm niet mee, omdat zij nog niet geheel fit waren en werkten aan hun herstel. Coen Vloedgraven hopt volgend seizoen wel weer aan spelen toe te komen. Mark Bouwman was wel van de partij. DVS had Rick van Nuenen op het doel met direct voor hem Nicky van Hilten, Frank Olijve, Marciano van Leyenhorst en Joël Kramer. Daarvoor Owen Muller Hilal Ben Moussa en Lars Huber. Voor de laatste erg prettig, want de behendige middenvelder was enige tijd geblesseerd. Voorin mocht Jorick Priem weer eens starten, samen met Sam Crowther en Abdel El Bachir. De blauwwitten begonnen fris van de lever en boden de Derdedivisionist goed tegenstand. Dat leverde een leuke, open eerste helft op. De 1-0 van de thuisclub ontstond in de 13e minuut echter uit een verdedigende fout. Een riskante breedtepass kon door Saber Charif met een voetbeweging in een leeg doel geschoten worden. Ook oud-DVS’er Roel Oosterhoff beproefde Rick van Nuenen vijf minuten later met een hard schot, dat dor de sluitpost weg gestompt werd. In een tijdsbestek van tien minuten draaide DVS de score om. In de 25e minuut kopte Sam Crowther een voorzet van Nicky van Hilten goed in. De spits schoot in de 34e minuut net buiten de ‘zestien’ de 1-2 via de paal in. Even daarvoor waren Lars Huber en Joël Kramer gewisseld voor Maarten van Dijk en Roland Baas. Jorick Priem had de score nog voor rust op 1-3 kunnen brengen, toen hij van eigen helft gestart was en vrij op het Puttense doel kon afgaan, maar hij stuitte op de doelman.

DVS breidt score na rust uit.
In het tweede bedrijf speelden Sem de Wit, Joël van Blerk en Stef Nijland vanaf de aftrap. DVS voetbalde makkelijker dan de thuisclub, die in het eerste kwartier wel twee keer dichtbij een doelpunt waren. In de 49e minuut ging een kopbal uit een hoekschop net naast en tien minuten later stond de lat een treffer uit een kopbal een treffer in de weg. Daar tussendoor had Joël van Blerk in riante positie hoog over geschoten. Voor het laatste half kwam Joram Bakker in het veld voor Sam Crowther. Kort daarna mochten de geelzwarten prijsschieten, maar geen van de drie schoten van dichtbij trof doel. Ook Stef Nijland zag zijn schot in de 79e minuut na een goede aanval door de Puttense sluitpost gestopt worden. Een minuut later draaide Joram Bakker goed weg na de inspeelpass en schoot gedecideerd de 1-3 in. Dat werd ook de eindstand, omdat de blauwwitten in de 86e minuut nog over schoten en Stef Nijland na knappe balwinst door Maarten van Dijk niet tot afronden kwam. De winst was terecht, omdat de Ermeloërs toch grotendeels een overwicht hadden, maar voor de competitiewedstrijd bij DEM op 4 mei (dodenherdenking) zal het toch weer wat scherper moeten.